10 typer af kamaboko (japansk fiskekage)

10 typer af kamaboko (japansk fiskekage)

Kamaboko, eller oversat som japansk fiskekage på dansk, er både en traditionel mad og ingrediens, der anvendes i mange forskellige retter og er hvad der bruges til at lave imiteret Krabbe.

Den er lavet af en hvidfisk puré (kaldet surimi), der enten er dampet, grillet, stegt eller kogt.

Der er mange forskellige typer, der almindeligt nydes i det japanske køkken, fra rød til lyserød og hvid hvirvlede til rullet ind i rørformer.

Det er let tilgængelig færdiglavet til salg fra japanske købmandsforretninger samt andre asiatiske supermarkeder.

Rød kamaboko

Den røde kamaboko (fiskekage) er en af de mest normale af japanske fiskekager og bruges som en topping for supper som ramen, Udon, og soba.

Selv om det er omtalt som rødt, er det i virkeligheden en nuance af lyserød. Det er også kendt som “aka kamaboko” på japansk. Denne type fiskekage er dampet på en lille træplade.

Hvid kamaboko

Den hvide japansk snack er anden i popularitet til røde; De er alle hvide i farve og dampet.

Andre variationer af hvide fiskekage er også tilsvarende dampet, men toppen af den cylindriske fiskekage er grillet for at skabe en lidt gyldenbrunt ydre.

Naruto kamaboko

Naruto er berømt for sin smukke lyserøde og hvide hvirvel og en udvendig, der har små kamme.

Når Naruto er skåret, skaber det et smukt mønster som pynt, der tilføjer til præsentationen til enhver ret. Naruto fiskekage bruges ofte som pynt i suppe eller Chirashi (spredt) sushi.

Chikuwa

Chikuwa er en grillet fiskekage, der har en toasty smag.

Det er formet til et langt cylindrisk rør, og der er hul på indersiden.

Chikuwa er ofte føjet til japansk gryderet såsom Oden og bruges som ingrediens i retter som Chikuwa tempura eller sauteed Chikuwa i kabayaki sauce.

Satsuma Age

Satsuma Age er en Dybstegt fiskekage.

Det er tilgængelig rent lavet med simpel hvid fisk, eller blandet med andre ingredienser såsom grøntsager (gulerødder eller Gobo burre rod) eller skaldyr til at skabe forskellige varianter af Satsuma Age.

Denne dybstegte fiskekage er ofte rør-stegt, hot Udon nudler, og japansk gryderet såsom Oden, eller nydes som det er.

Hanpen

Hanpen er en hvid, trekantet fiskekage, der er en blanding af hvid fisk og nagaimo japansk bjerg garn, hvilket skaber en tekstur, der er lysere og fluffier.

Hvad tilføjer til den unikke fluffy tekstur af hanpen er, at denne fiskekage er kogt snarere end dampet.

Hanpen kan også være firkantet eller rund og kan omfatte tilsat ingredienser til at ændre dens smag, såsom ingefær, mugurt, eller shiso Perilla blad.

Konbumaki kamaboko

Konbumaki kamaboko er fiskekager, der har et meget tyndt lag af tang indeni.

For at lave det fancy design, er fiskekage-puré rullet med tang til at skabe en hvirvel, når fisken kagen er skåret.

Denne type konbumaki fiskekage er lidt dyrere end den røde eller hvide fiske kage og er ofte serveret på særlige lejligheder som japanske nytår som en del af Osechi Ryori mad.

Sasa Kamaboko

Japansk Fiskekage Sasa Kamaboko

Sasa Kamaboko stammede fra Miyagi præfekturet i Japan og betragtes som en specialitet i regionen.

Fiskekagen er formet som bladene af bambus og er ofte serveret ristet for at give en varm ristet smag.

De er normalt nydt på egen hånd og er en populær gave, når folk besøger Miyagi.

Specialty Kamaboko

Specialty Kamaboko er dampet cylinderformet fiskekage, og når det bliver skåret, præsenterer dets smukke designs som træer, blomster, indviklede Kanji (kinesiske tegn), eller anden kunst, såsom dyr.

De serveres ofte som en del af osechi ryori, eller japansk nytårs mad.

Kani Kamaboko

Kani kamaboko er populært omtalt som imiteret krabbe, men er i virkeligheden en type fiskekage, der er lavet af hvid fisk, men krydret med væsken af krabber.

Kani Kamaboko fiskekage

Kani er populært severet i vestliggjorte sushi som ingrediens i California sushi ruller.

Læs også om; Japansk Mochi Riskage