Onigiri risboller
Japanske Retter

7 nemme japanske retter du kan prøve derhjemme

Fra Miso Suppe til en Beef Rice Bowl. Du tror måske, den eneste måde at spise japansk mad er fra en restaurant, men der er et par nemme japanske retter / opskrifter, der er enkle nok til at prøve i dit eget køkken. Skift op din weeknight rutine med en nikujaga (oksekød gryderet), imponer din familie med Yaki Nasu, eller brug op resterne til at lave nogle onigiri (risbolder). De fleste opskrifter kræver blot et par typiske japanske ingredienser og ingen særlige færdigheder på skærebrættet eller komfur.

Se også: Japanske ret ideer til en potluck

Nemme Japanske Retter – Onigiri (Risbolder)

Risbolder kaldes onigiri på japansk, som er en af de nemme japanske retter og er ofte sat i japanske Bento madkasser. De er normalt formet i runder eller trekanter i hånden og fyldt eller toppet med en række ingredienser. Onigiri gør god brug af rester og grøntsager og fisk, du måtte have i dit køleskab.

Disse små flavored ris bolde er lavet med Sushi ris, men risen er ikke pustet og krydret med ris eddike og sukker, som det er i sushi-Making; i stedet er risen simpelthen saltet let.

Miso Suppe med Tofu

En anden af de nemme japanske retter er, den mest almindelige suppe i Japan er miso suppen. Krydret med miso (sojabønner puré), denne Umami bouillon er hurtig og nem at lave, og som en ekstra bonus, er meget nærende.

Du kan nemt tilsætte andre ingredienser som niboshi (tørret baby sardiner), kombu (tørret tang), katsuobushi (tynde spåner af tørret og røget bonit, aka bugstribet tun), eller Hoshi-shiitake (tørret shiitake). Skær tofu ud til terninger for at tilføje en velkommen silkeagtig tekstur; Miso suppen er også lækker med tilsætning af forårsløg, hvidløg, grønkål, kål, eller champignon.

Oksekød Kushiyaki (Grillet Oksekød Spyd)

Kushiyaki er en japansk kulinarisk term, der refererer til enhver mad, der er på spyd og grillet. I en klassisk opskrift på oksekød kushiyaki, er flanke bøf tyndt skåret, marineret i en blanding af sukker, sojasauce, sake, ingefær, hvidløg, og sesamfrø, og derefter hurtigt grillet. Retten er perfekt til en fest og minder om Teriyaki Beef uden det meget sødme smag.

Nemme Japanske Retter: Gyudon (Oksekød Ret)

japansk-gryderet-gyudon-nemme-japanske-retter

Gyudon er en uhyre populær risret i Japan. Dampet ris er toppet med oksekød og løg, der er blevet simret i sake og sojasauce. Balancen mellem sødt og saltede ingredienser supplerer smagen af oksekød og løg. Sommetider en rå æg eller et pocheret æg (tomago) placeret på toppen. Det er et hurtigt, nemt måltid, der er perfekt til en kold vinternat derhjemme.

Asari No Sakamushi (Musling Suppe)

På japansk er Sakamushi en klar suppe; Asari betyder Musling og “no” betyder “af” så selv om det oversættes til en klar suppe af muslinger, er opskriften hovedsagelig dampet muslinger. De ingredienser der kræves er bare muslinger, vand og salt. En garnering af citron skive tilføjer friskhed og supplerer de meget smagfulde muslinger.

Når vandet begynder at koge, skal du blot tilføje muslinger og lade dem koge indtil de åbner. Placer fire til fem muslinger i hver skål, hel over noget bouillon, og tilsæt nogle stykker citron skiver.

Nemme Japanske Retter: Yaki Nasu (Grillet Aubergine)

Grillet Japansk Aubergine har en delikat, silkeblød tekstur. Ægge Auberginerne er grillet hele, med huden intakt, så indersiden kan blive tender samtidig udvikle en røgfyldt smag. Før servering fjernes skindet, resultatet er en cremet aubergine der vil smelte i din mund. Det kan serveres som det er, eller med en topping eller sauce.

nemme-japanske-retter-grillet-yaki-nasu

Yaki Nasu er vidunderlig drysset med revet ingefær, tørret bonit spåner eller skåret grønt løg. Hvis du tilføjer en sauce, så gør det mens auberginen stadig er varmt, så smagen absorberes.

Nikujaga (Oksekød Gryderet)

På japansk, “Niku” betyder “kød” og “Jaga” oversætter til  “kartofler”. Så denne ret er dybest set en kød og kartoffel gryderet, en ægte japansk komfort mad. Og det er en ganske fleksibel opskrift; Du kan bruge enhver udskæring af kød du foretrækker (så længe der er noget fedt), enhver form for kartoffel, og smid ind andre grøntsager ud over løg og gulerod. Hvis du foretrækker det, kan du inkluderer nudler, som ud over dashi, mirin, og sojasauce, vil give denne ret en rigtig japansk smag.