Den Traditionelle Måde At Spise Sushi På

Den traditionelle måde at spise Sushi på

Sushi er bestemt populært og en favorit for mange mennesker over hele verden. Men de fleste vesterlændinge gør sushi til en stor bjørnetjeneste ved ikke at følge den korrekte protokol, når de vil spise sushi.

Faktisk gør de sig selv også en stor bjørnetjeneste, da protokollen er der for at få det bedste ud i sushiens smag og tekstur.

Så hvad er den rigtige måde at spise sushi på og hvorfor betyder det noget?

Ting du bør vide før du begynder med at spise Sushi

Til at begynde med er det tilrådeligt ikke at bruge spisepinde, når du spiser sushi – dine hænder vil fungere fint. Som nævnt er sushi retter delikat, og du risikerer at ødelægge deres struktur, hvis du håndterer dem forkert.

Spisepinde kan få dig til at presse sushi for hårdt og ødelægge risrullerne og ødelægge hele retten. Men du får bedre kontrol, når du bruger dine hænder (og det er også mere sjovt).

Wasabi og sojasovs går langt i spiced-up sushi, men de kan også ødelægge tekstur og smag.

Du bør ikke bruge for meget sovs, ellers vil det drukne ud den unikke smag og tekstur, som begge gør essensen af ​​sushi.

Derudover er det tilrådeligt at dyppe kun en lille del af fisken i saucen. Dypning af risen i saucen virker også, men du risikerer at opsuge for meget af risen og ødelægge rullen, for ikke at nævne dens smag og tekstur.

Nogle andre fejl ved at spise sushi

En anden stor fejl, som de fleste første laver, er at blande sojasovs med wasabi. Dette er forkert på mange måder, og det ødelægger den samlede smag af saucen samt sushi. Hvis wasabi er på menuen, brug det ved at sætte det oven på rullen og ikke direkte på den del, der dyppes i sojasovs. Det er den traditionelle måde at spise wasabi på.

Sushi bør altid blive spist hele i en bid – det er derfor, de serveres på en sådan malerisk måde. Stykkerne er små nok til at passe ind i munden hele, så vær ikke genert. Desuden er det svært at tage en bid af sushi uden at ødelægge rullen eller få tænderne fast i fisken. Det er også pinligt når du er på en sushi restaurant.

Endelig skal du altid spise nogle syltet ingefær som denne for at rense din gane, når du er færdig med at spise sushi. Det er også høfligt at takke kokken, og hvis du kan købe ham et glas skyld for at udtrykke din påskønnelse. Tipping er ikke almindeligt i traditionelle japanske restauranter.

Sushi Er Sjov At Spise

Altid sjovt at spise sushi

Spise er en nødvendighed for alle, men når det kommer til sushi, kommer sjov i ligningen. Til at begynde med er selve ideen om at spise rå fisk spændende for første timers. Spændingen dør ikke uanset hvor mange gange du har sushi.

Den måde, hvorpå sushi er taget, er også sjovt og afhænger af den specifikke type sushi-ret. I de fleste tilfælde anbefales det at spise med spisepinde. Selvom det er udfordrende for nogle mennesker, er det også sjovt. I andre tilfælde er det mere praktisk (og sjovt) at gøre det på den gode gamle måde: med dine bare hænder. Endelig er krævende smag og teksturer også sjovt, omend lidt udfordrende, især hvis du er ny på det.