Japansk-Ramen

Forskellige typer af Japansk Ramen, som du kan prøve

Japansk Ramen stammer faktisk fra Kina og har fundet vej gennem Japan, hvor det tog mange nye variationer op og blev raffineret til perfektion. Forskellige regioner tog forskellige versioner af den traditionelle ret, og i dag er blandingen, matchning, parring og forberedelse af muligheder mange.

Læs også: Mød den kølige fætter til Ramen: Tsukemen Nudler

Den gode nyhed er, at hvis vi bryder den ned, er det let at lære at kategorisere ramen elementer simpelthen nok til at være en ordrerende pro.

Japansk Ramen i bouillon

Bøtter er typisk lavet af svinekød eller kyllingeben. Nogle gange er det lavet af tørret saltet tun eller tørret salt ansjos, og lejlighedsvis finder du bouillon fremstillet af fisk og skaldyr. Smag af bouillon er en afgørende egenskab for japansk ramen supper.

Der er fire vigtigste japansk ramen smag: Shio (salt), Shoyu (soja), Miso (salte) og Tonkatsu (salt og soja).

Japansk Ramen med kød

Japansk-Ramen-Med-Kød

Normalt serveres ramen med Chashu, en slags svinekød fra Kina braised og skåret i tynde skiver. Ramen kan også serveres med fersk fisk og skaldyr, en fisk kaldet Kamaboko eller intet kød. Oksekød serveres sjældent med traditionelle nudler, men det findes i mange moderne versioner af retten.

Toppings og Krydderier

Toppings er hvor ramen bliver mere kreativ og personlig. Fælles toppings omfatter tang, rehydreret tang, konserverede bambusskud, skallionsrødder, sort svamp, porre, sesamfrø, stegt hvidløg, syltet blomme og syltet ingefær, krydrede saucer eller krydret miso.

Madlavning Style

Den måde, ramen er kogt på, har også udviklet sig over tid og rundt om i verden. Nogle af de fælles madlavningstilstande kommer fra Tokyo, Asahikawa, Hakodate, Hakata, Kurume, Kumamoto, Kagoshima, Kitakata, Nagasaki, Sapporo og Tokushima. Noglegange severes nudler tør på tallerken. I denne stil (Tsukemen) serveres lagrene separat fra suppen. Hver bid af nudler er beregnet til at dyppes i saucen, før de bliver spist. Denne type ramen er almindelig Dipping Ramen. Smagen i Dipping Ramen er tydeligt intenst og nudlerne serveres lunken i stedet for varmt.

Der har vi det, de forskellige typer ramen. Når du kommer til en ramen restaurant, kan du forvente at se en kombination af disse fire elementer. Nogle gange får du mulighed for at vælge, hvordan du kombinerer mulighederne, og nogle gange får du en markeret menu af kombinationer, der regerer fra forskellige regioner i Japan og Kina.