Håndrulle-Sushi-Ruller

Historien bag Temaki, også kendt som håndrulle Sushi

Sushi blev først opfundet omkring året 1336. Den klassiske version af hvad der betragtes som sushi i dag blev imidlertid skabt af Hanaya Yohei, et sted mellem 1818 og 1858 i Japan. Han ønskede hurtigt at servere sushi til de travle EDO-arbejdere og udviklede ‘nigiri-sushi’-metoden og først senere kom maki som håndrulle sushi.

Skiveskårne råfisk blev saltet og anbragt direkte på toppen af ​​en håndformet kugle med eddike-krydret ris, før de blev presset sammen. Dette blev derefter serveret og spist on-the-go!

Det menes at han solgte denne reviderede version af sushi fra en kasse, som han bar på ryggen. Som sin popularitet voksede, flyttede han sin operation til en stand, før han til sidst åbnede en restaurant kaldet Yohei Sushi i 1932 i det nu Tokyo. Hvis kun Yohei vidste da, hvor populær og vellidt hans skabelse ville blive i den moderne verden.

Håndrulle Sushi er en madret, der er lavet af en række ingredienser (herunder skaldyr, grøntsager og æg) indpakket i eddike-smag, koldt kogt ris og tang. Det er bredt begunstiget i øst og vinder popularitet i en hurtig hastighed i Vesten.

Hvad er Temaki Sushi?

Ordet ‘Temaki’ er japansk, fra rodordene ‘te’ betyder hånd og ‘maki’ betyder rulle. Ved første øjekast ser det ikke ud som den traditionelle sushi, da den rulles ind i form af en kegle (tænk is). Det er lavet af ristet ‘nori’, som er tang, og fyldt med skiver rå fisk, kogt kød, æg roulade og grøntsager.

Den mest populære fisk, der anvendes i håndrulle sushi, omfatter tunfisk, laks, ål, krabbe og rejer. Fælles grøntsager, der findes i denne sushi-type, er agurker, grønne løg, gulerødder, radisefrøer, sneenærer, avocadoer, shiso-blade, kaiwarespirer, paprika og japansk bjergyam. Det serveres så typisk med sojasovs, wasabi og syltet ingefær på siden.

For dem, der ikke kan lide smagen af ​​rå fisk i deres Temaki, kan kogt kød anvendes i stedet. Disse omfatter (men er ikke begrænset til) kogt kylling, grillet unagi (ferskvandspaling) og rejer tempura. Andre variationer omfatter at bruge tropiske frugter med (eller i stedet for) de typiske vegetabilske valg samt at tilføje nogle Kewpiemayonnaise til smag.

Korrekt måde at spise en Håndrulle Sushi på

Sushi er en japansk skål, der er lavet af en række ingredienser (herunder fisk og skaldyr, grøntsager og æg) indpakket i eddike-krydret, koldkogt ris og tang. Det er bredt begunstiget i øst og vinder popularitet i en hurtig hastighed i Vesten.

Hvad er den rigtige måde at spise en håndrulle sushi på? Den bedste måde at spise Temaki på er med det samme. Kokken vil placere Temaki i din hånd eller en håndrulleholder. Sæt det ikke på din plade eller forsøg på at bruge spisepinde. Det er meningen at blive spist i hånden i et stykke med det samme, ellers vil nori (tang) miste sin skarphed, blive blød og være svær at spise.

Betragtes det uhøfligt at spise sushi med dine hænder?

Det er OK at spise sushi med dine hænder. Sushi startede oprindeligt som en form for finger-mad! Temaki sushi, for eksempel, skal spises med dine hænder.

Konklusion om Håndrulle Sushi

Som du ved ved, er der forskellige typer sushi og forskellige måder at spise hver type på. Mange forskellige ingredienser bruges til at lave sushi (såsom Temaki) med de mest almindelige af disse, der er tang, ris, rå fisk og grøntsager.

Det kan være lige så sjovt at lave håndrulle sushi som det er at spise det! Vær ikke bange for at eksperimentere. Prøv nye fyldninger i din Temaki, og du vil sandsynligvis være tilfreds med resultaterne. Kontrasterende smag og teksturer vil puste pallen, så gå vildt! Nu, ‘Itadakimasu’, som i det væsentlige betyder ‘bon appetit’ på japansk!

Der findes så mange typer af sushi på markedet i dag. I denne artikel hvor vi diskutere en type, især Temaki, og den bedste måde at spise den på.