oprindelsen af California rullen
Rejser & Kultur

Historien om oprindelsen af California Rullen

Mens der er modstridende rapporter om, hvem der skabte og oprindelsen af California rullen, en favorit sushirulle i dag, mener mange mennesker, at opfinderen er Japan’s Hidekazu Tojo, der flyttede til Vancouver i 1970’erne. Fortsæt med at læse for at lære mere om denne kok og hans påstande om berømmelse.

Hvad er en California rulle?

En California rulle er en traditionel sushirulle fremstillet med inside-out teknikken (hvor risen er udenfor tangen). Så i stedet for tang indpakket omkring rullen, indpakkes det i ris. Ingredienserne i California rullen inkluderer normalt agurk, avocado og krabbekød eller imitations krabbe.

Læs også: Hvordan man laver en California Roll, den perfekte rulle til sushi begyndere

Oprindelsen af California rullen

Kokken Hidekazu Tojo insisterer på, at han er opfinderen af ​​”inside-out-sushi.” 67-åringen er medlem af British Columbia Restaurant Hall of Fame og ejer af Tojo’s Restaurant i Vancouver. Han flyttede til byen i 1971 efter sine kokstudier i Osaka, Japan.

Da han først flyttede til Canada, begyndte Tojo at arbejde på Maneki, en af ​​fire japanske restauranter i Vancouver på det tidspunkt. Han fortalte The Globe and Mail, at han snart indså, at ingen spiste rå fisk eller tang. De usædvanlige ingredienser skræmte forbrugerne, så Tojo besluttede at skjule tangen samt fisken, i 1974 begyndte han at skjule det rå fisk ved at lave rullen inside-out som vi kender til idag. Han sagde, det var i strid med japansk tradition, men hans kunder elskede rullen.

oprindelsen af California rullen

Mange af hans kunder var ikke fra Los Angeles, og det blev derfor kendt som California rullen. Tojo mener også, at avokadoen, der blev brugt meget i Californiske køkkener, måske har inspireret navnet. På hans restaurant er det simpelthen kendt som Tojo-rullen. Han fortalte Metro Vancouver, at han var med til at oprindelsen af California rullen og kan lave rulle en på 45 sekunder, og han tester regelmæssigt sig selv.

Tojos anden sushi-opfindelse

Oprindelsen af California rullen var ikke den eneste innovation Tojo bragte til canadiske kunder. Hans originale retter var rettet mod “at skabe et mødested for nordamerikansk smag og japansk teknik.” For eksempel var Tojo den første person, der introducerede røget laks i det japanske køkken. Fordi han havde svært ved at få saltvand, da han flyttede til Canada. Han lavede det, der nu kaldes BC-rullen – Hvilket er en grillet lakseskindrulle, ofte overtrukket i en sød sauce, der er i dag på menuerne på de fleste japanske restauranter langs vestkysten.

En anden skabelse fra oprindelsen af California rullen var tun sashimi, der blev kaldt Tojo Tuna. Der blev brugt lokale albacore tun (ikke kendt i Japan). Så er der hans “hemmelige marinade”, der ledsager hans sashimi som en dyppesauce – det er stadig en favorit i dag. Andre vestkystprodukter, han bruger i sine retter, inkluderer sort torsk fra Alaska, lokale østers og laks.