Hvordan Laver Man Sushi

Hvordan laver man sushi ruller uden at de falder fra hinanden?

Hvordan laver man sushi ruller uden at de falder fra hinanden? For en stram sushi rulle, bør risen have den rigtige tekstur, ikke for blød eller for hårdt. Hvis du forsøger at lave maki for stram med tørre ris eller bruge et tykt lag ris, vil dette ødelægge smagen.

Først skal du placere en bambus måtte eller makisu på en jævn overflade og derefter pakke den med en plastfolie for at sikre, at risen ikke klæber til måtten. Derefter sætte en nori tang på sushi måtten og tag en håndfuld ris til at sprede jævnt til begge sider.

Så hvordan laver man sushi? Vi vil anbefale, at du bruger omkring 150 g kogte sushi ris for at få en god sushi rulle. Man kan også bruge sådan gør det selv sushi kit, til at få det hele gjort lettere. Sørg for, at du dækker nori arket helt. Efterlad ikke spor af tang på nogle sider af arket.

Når du har anvendt et lag sushi ris på tangen, skal du bruge en bambus måtte eller makisu til at give en rund form til rullen. Line up kanten af Nori ark med kanten af måtten og begynde at rulle, mens du arbejder fingrene fra midten for at få en stram rulle.

Hvordan laver man sushi som normale ura-maki?

Så hvordan laver man sushi ura-maki som Califonia roll? også kendt som inside-out, der har sushi ris på ydersiden. Da sushi ris er klæbrig, vil det klæbe sig til overfladen af tangen, som du derefter skal vende over. Du kan fortsætte med at tilføje fyld (Ideer til sushi roll fyldninger) til den anden side af tangen hvor der ikke er ris. Læs også denne artikel, hvis du er interesseret i hvordan man laver California Ruller.

At lave perfekte ruller kræver en smule praksis, men som du får erfaring, vil du være i stand til at lave sushi ruller, der er stramme nok til at holde sig i form. Når laget af sushi ris forbliver fast og holder fyldningerne sammen, bliver det lettere at skære rullen i pæne skiver.

Hvordan Man Laver Sushi

Husk at ikke presse for hårdt når du laver sushi ruller, jo det vil hjælpe med at holde fast, men det vil nemlig ødlægge smagen, så husk altid pres så lidt som muligt. Det vigtigste med hvordan man laver sushi og hvordan de ikke falder fra hinanden er hvordan risen er lavet.

Hvordan laver man sushi ris?

  • Forbered 1 kop sushi ris pr 3 sushi ruller. Hver rulle udgør 6-8 små sushi stykker. 2 ruller anbefales per person, afhængigt af personlige præferencer. Vask risen (1 kop = 3 ruller) med rindende vand i 1-2 minutter, indtil der ikke er mere stivelse, der kommer ud af det.
  • Når du er færdig med at vaske, så tag risen og læg de forsigtigt i en gryde, tilsæt en lille smule mere vand end ris. Forholdet er omkring 1,2 : 1 til fordeling af vandet. Det er omrking 20% mere vand end der er af ris. Læg ikke for meget vand, ellers får du dej i stedet for ris.

Kog sushi risen

  • Kog risen ved høj temperatur i første omgang, rør hvert minut eller to, indtil vandet koger. Sænk derefter varmen til lav og dæk gryden.
  • Efter 6-8 min, kontrollere vandstanden – Hvis der ikke er mere vand, kun større kerner af ris i gryden, det betyder at risen er klar. Hvis ikke, skal du tjekke tilbage hvert minut, og sørg for ikke at brænde risen i bunden.

Tag risen ud

Der er et par vigtige detaljer at huske på, mens du tager risen ud af gryden:

  • Brug kun en træske til at håndtere den kogte ris. En metalske vil beskadige ris, og kan også reagere med eddike, som vi vil tilføje senere.
  • For det andet skal du ikke skrabe risen ud fra bunden af gryden. Hvis det kommer ud nemt, godt, hvis ikke – lad det være. Risen i bunden er tør og brændt, så det smager ikke så godt til sushi. Brug en træ- eller plastikskål til at sætte risen i for at køle ned.

Hvordan laver man sushi krydderi

For at risen kan smage som sushi ris (og ikke som almindelig ris), skal du tilføje riseddike til det, lige efter at have taget det ud af potten.

Hvordan laver man sushi eddike?

  • For 3 kopper (ubehandlede) ris, brug 1/2 kop ris eddike, 2 spsk sukker og 2 teskefulde salt. Brug kun riseddike! Enhver anden form for eddike vil smage dårligt. Alternativt kan du bruge Sushi ris krydderi pulver.
  • Bland sammen i en lille gryde, på medium varme, indtil alle faste stoffer er blandet sammen.
  • Hæld blandingen på risen og bland godt. Det burde tage et minut eller to.
  • Lad risen køle af i et par minutter, indtil den når stuetemperatur. Læg ikke risen i køleskabet for at afkøle det hurtigere – det vil beskade risen. Du kan dog bruge en ventilator, A/C eller sætte det ved vinduet.

Hvordan laver man sushi tip – Nogle mennesker foretrækker deres sushi ris mindre krydret. Der kan også være forskelle i styrke og smag mellem forskellige mærker af riseddike. Hvis det er første gang du laver sushi ris, og du er ikke sikker, forberede mængden af krydderier beskrevet ovenfor, men kun brug halvdelen af det. Bland det med risen og smag.

Det var det! Men vigtigst af alt, hvordan laver man sushi, nyd din sushi!