pho-ramen
Japanske Retter

Kampen om de bedste nudler: Pho vs Ramen

Ved første øjekast kan Pho nudler og Ramen let forveksles, men for dem, der kender de unikke forskelle, er de begge dejlige asiatiske retter. Pæle af lange nudler og hot bouillon er de generelle komponenter, men det er de subtile smag, ingredienser og forberedelsesteknikker, der adskiller disse to retter.

Pho nudler kommer fra den vietnamesiske kultur og ramen har en japansk oprindelse. Her er et kort overblik over forskellene, så næste gang du står over for en af ​​dem på en menu, ved du præcis, hvad du bestiller.

Ramen – Den verdens-kendte nudelret

I modsætning til Pho nudler konsekvente sammensætning af ingredienser og påfyldninger er variationerne af ramen bredt. Denne ret består af hvide nudler i kinesisk stil i en kød (lejlighedsvis fisk) bouillon med en række topping valg. Der er ingen “grundlæggende” ramen retter, fordi hver specifikke region i Japan har udviklet sin egen unikke variation. Der er fem generelle typer af ramen, der er baseret på aromatiseringen af ​​bouillon.

  •     Shōyu- hvilket betyder sojasovs. Dette er den ældste af de fem og har en tangy, salt og sød smag, der er overraskende let.
  •     Shio-det japanske ord for salt. Denne variation har en klar, gullig bouillon fremstillet af en kombination af kylling, fisk, grøntsager og tang.
  •     Miso-dette er den nyeste variation af ramen, der kombinerer miso (fermenterede sojabønner) med en olieagtig kylling eller fisk bouillon til fremstilling af en nutty, tyk og lidt sød bouillon.
  •     Tonkotsu- denne bouillon er dybest set lavet af kogende svineknogler i en håndfuld timer og resulterer i en mørk, saltholdig svinekødt bouillon, som er tyk nok til at blive sammenlignet med mælk eller sovs.
  •     Curry- svinekød, grøntsager og karry udgør denne variation, der blev skabt første gang i 1965.

Læs også; Forskellige typer af Japansk Ramen, som du kan prøve

Pho Nudler – Den eksotiske ret

Denne populære vietnamesiske gade nudel ret blev udviklet i det nordlige Vietnam i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Retten består typisk af de samme basis ingredienser som thailandsk basilikum, koriander, bønnespirer, lime kiler, grønne løg, chili peber, klart oksekød eller kylling bouillon og hvide ris nudler. Traditionel oksekødssuppe til Pho laves ved at simmer en samling af oksekødben, oksekød, flankbøf, charred løg, charred ingefær og krydderier. Til kylling bouillonvariationen bruges kyllingeben og kød i stedet for at skabe bouillon.