Hjemmelavet Sushi Nigiri Og Ruller

Topværktøjer og ingredienser, du har brug for, for at lave hjemmelavet Sushi

Så endelig har du prøvet sushi, og du blev forelsket i den unikke Japanske smag. Nu vil du prøve at lave dit eget hjemmelavet sushi, og hakke de tynde lag af fisk med dit personlige twist? Mange har prøvet… og de fleste har fejlet. Men vi er her for at give dig nogle tip til redskaber, der kan bringe dig tættere på sejr.

Det første trin er at have de rigtige materialer. Sushifremstilling er en udsøgt kunst, der ikke kun kræver grundige færdigheder, men også de perfekte råvarer og det rigtige køkkenudstyr. Sidst, men ikke mindst, har du brug for et separat, specifikt område i dit køkken og udpegede knive til at håndtere den mad, der skal tilberedes og spises rå.

Hjemmelavet Sushi: Top værktøjer, du har brug for

Som du kan bemærke, er sushimaking mere end bare en engangsoplevelse, hvor man prøver en ny ret. Det kræver særlig forberedelse og særlige krav for at være den rigtige oplevelse, for ikke at nævne, at en sushimester ikke er født, men skabt. Hvis du virkelig ønsker at blive en rigtig sushikok, bliver du nødt til at øve indtil du når perfektion. Hvilket ikke vil være en nem vej.

Et master kit til hjemmelavet sushi

Hangiri

Hangiri Med Ris Til Hjemmelavet Sushi
Kogte ris i en typisk japansk træbeholder hangiri. Ris til at forberede hjemmelavet sushi.

Den første ting: du har brug for, er en skål til at blande og tilberede sushiris. Regelmæssige skåle fungerer muligvis, men hvis du virkelig ønsker at tilberede god hjemmelavet sushi, har du brug for en hangiri-skål. Denne runde, fladbundede tønde er lavet af træ og er perfekt til at tilberede ris. Fordi den hjælper med absorptionen af ​​fugtighed og giver ris den klæbrige struktur, der er nødvendig til at lave de perfekte ruller.

Rolling Sushi, bambusmåtter

Bambuspadler, spreder og måtter – Bambus er den bedste allierede til hjemmelavet sushi. Brugt til tilberedning af forskellige fødevarer er makisu (bambus- og bomuldsmåtte) et must-have, hvis du vil forberede din egen sushi. Denne specifikke vare er perfekt til at fremstille de mest lækre makizushi ruller. Selvom padlerne og sprederne kan være af almindeligt plastik, anbefaler vi kraftigt at bruge bambus. Bambus hjælper, ligesom hangiri, med absorption af fugt, hvilket giver risene et klistret og tørt tekstur.

En bambusmåtte er billig og kan fås fra din lokale supermarked som f.eks Føtex.

Spisepinde – nyttigt og underholdende

Spisning Af Hjemmelavet Sushi
Japansk hjemmelavet sushi. Flad lægning af laks, krabbe, rejeruller, wasabi, ingefær

Det er muligvis ikke et must-have-element i sushi-fremstillingssættet, og du får måske aldrig brug dem, hvis du ender med at forberede en sushi-fiasko. Men disse stilfulde tilbehør er en perfekt måde at få en autentisk sushi-oplevelse på. Hvis du ikke har lært at bruge spisepinde endnu, men har gennemgået alle de mange udfordringer med at lave de perfekte ruller, og balancere alle ingredienserne som en pro, er samligningen med at lære at bruge spisepinde mere i den nemme ende. Hvis du ender med at beslutte, at du aldrig behersker denne evne, kan du altid bruge dem til at sætte dit hår op på en fin måde.

Sushi-båd for wow-effekt

Så du har endelig formået at lave din egen hjemmelavede sushi, og nu vil du invitere dine gæster og præsenterer din udgave. Den bedste måde at gøre det på er ved at placere de velsmagende bid i en sushibåd, som helt sikkert vil imponere dit selskab fra de første øjeblikke. Så igen, kan en dejlig, god præsentation til hjemmelavet sushi endda få dine gæster til at sætte pris på smagen mere. Men regn ikke med de visuelle dele, kan kompenserer for en dårligt fremstillet plade. Stol ikke på båden til at kompensere for fisken.

Japansk Hjemmelavet Sushi I Traditionelt Båd Skål
Japansk hjemmelavet sushi i traditionelt båd skål.

Den vigtigste ting er stadig smagen. Så hvis dine sushi-færdigheder ikke er klar til at blive vist, kan du altid bestille noget takeaway og bruge båden som en tallerken, dermed forlade den hjemmelavede version til et andet tidspunkt. For bare at spise sushi fra en sushibåd er en oplevelse i sig selv.

Disse grundlæggende komponenter er de mest værdifulde redskaber til hjemmelavet sushi, og du skal bestemt have dem klar, når du begynder at tænke på at lave dine egne sushiretter. Hvis alle disse krav endnu ikke fik dig til at løbe skrigende væk fra køkkenet og bryde ordreknappen på de mest populære takeaways, vil vi tålmodig guide dig gennem resten af ​​listen.

Must-have ingredienser, der hjælper dig med at tage dine første skridt i hjemmelavet sushi-fremstilling

Nori tang til Sushi

Denne ristede tang bruges til sushiproduktion enten på indersiden (hvis du f.eks vil prøve California ruller) eller på ydersiden som er mere traditionelt. Nori sushi tang hjælper med at holde ingredienserne sammen og er en nøgleingrediens i japanske retter som sushi. Det er meget vigtigt at skaffe det ”rigtige” sushi tang, fordi det er limet, der holder ingredienserne i din hjemmelavet sushi i at falde fra hinanden. Ikke desto mindre er nori tang en af ​​de bedste plantebaserede kilder til vitamin B12, der forvandler det til en superfood for sundhed og velvære.

Ris eddike til Sushi

Dette er både en ingrediens og et værktøj, når det gælder forberedelse af sushi. Det er en grundlæggende komponent til hjemmelavet sushi, som du ikke må glemme, når du forbereder de lækre godbidder. Denne magiske væske er nøglen til at gå så tæt som muligt på den autentiske smag fra det japanske køkken. Det er bestemt en uerstattelig ingrediens, og tænk ikke på at bruge almindelig eddike! Med mindre du vil have ånden fra den faldne samurai til at hjemsøge dine smagsløg!

Sushi ris

Det er ikke kun en ingrediens, sushirisen er en vigtig ingrediens til vores hjemmelavet sushi tilberednings kit, ligesom plaster er en del af førstehjælpskit. Ris, der bruges til at forberede denne japanske lækkerhed, er ikke bare almindelig ris. Denne type ris har særlige kvaliteter, der optimerer processerne med rullning og klæbning, så dine ruller bliver stramme og ryddige og holder alle ingredienserne sammen i en lækker wrap. Det bedste valg er hvid ris, fordi det klister godt som lim og er mere naturlig.

Sushi Ris

Den mest egnede type ris er den hvor der typisk står short-grained på pakken, hvilket også normalt er mærket som sushiris. En anden ting at huske på med sushiris er måden at tilberede den på. Den traditionelle måde at tilberede ris er med en andel af 2 kopper vand til en kop ris, mens sushi har det bedste forhold af 1 til 1 ratio.

Kombu – for en dashi sus smag

Denne tørrede tang kan hjælpe dig ved at give din sushi en unik smag. Placer det bare på bunden af ​​din hangiri, mens du forbereder risen.

Sake – autentisk sushi-oplevelse

Dette er en anden obligatorisk ingrediens til en autentisk sushi-oplevelse. Mange begyndere tager ikke højde for det, men en rigtig sushimester starter aldrig rejsen uden sake. Det passer perfekt med Kombu, og det giver en delikat, diskret smag til risen, der vil charme smagen.

Wasabi – Den grønne vidunder

Der er ingen tvivl om, at wasabi ingrediensen er 100% nødvendig. Stryges på laget med sushiris, eller dyppes i sojasovs, dette krydderi vil bestemt hjælpe dig med at forberede en ret med personlighed! Husk bare, at den varme fornemmelse af wasabi ikke let vaskes ud ved at drikke væske, da den mærkes mere i næseområdet og mindre på tungen. For meget af det giver dig muligvis en løbende næse, men det er en lille pris at betale for at prøve lækker autentisk sushi.

Wasabi Til Hjemmelavet Sushi

Læs også: Wasabi: 11 interessante fakta om denne varme, grønne vidunder

Sojasauce

Det er en af ​​de mest elementære ingredienser i det asiatiske køkken. Du kan simpelthen ikke tilberede et sushimåltid uden at have en smule, aromatiseret sojasovs til dypning. Selvom dine første sushiforsøg vil være katastrofale, vil det at dyppe dem i sojasaucen altid gøre smagen bedre.

Fisk til hjemmelavet sushi

Okay, nu kommer vi til det spændene. Det er fisken du er interesseret i, ikke? Vær opmærksom på, at for en vellykket – og spiselig – sushirulle, er den type fisk du har valgt, vigtig. Dette er et meget følsomt emne, da der ikke er nogen specifikke regler for, hvad der er nøjagtigt sushikvalitet, og valg af nogle tilfældige sushikvaliteter fra supermarkedet eller endda japansk lokal butik kan muligvis ikke garantere, at det rå fisk er sikkert at spise.

Dette er den mest delikate del af processen med at lave hjemmelavet sushi, og du skal undersøge din sushikvalitetsleverandør på en meget grundig måde for at sikre dig, at du ikke risikerer noget ved at spise rå fisk.

Laks Til Hjemmelavet Sushi

Hvis du ikke er sikker på, hvor du kan finde den rigtige type fisk, der er 100% sikker at forbruge, er det klogeste valg at spørge og bestille dine foretrukne fisk fra dine lokale takeaways. Du kan dog altid stege fisken, eller holde dig til at forberede en veggie version af sushi, som er 100% sikker, og ikke udgør nogen fare for dit helbred.

Læs også: Hvad er Sashimi?

Sushi Ginger, syltede ingefær

Lad os gå tilbage til de ufarlige smag nu. Dette aromatiske krydderi er en fantastisk måde at rense dine smagsløg på, når du prøver forskellige sushiruller. Sushi ingefær, eller Gari, er faktisk syltede ingefær. Dette er lavet på en meget enkel måde – skær ingefæren i meget tynde lag, og sylt dem derefter i en opløsning af eddike og sukker.

Flødeost

Flødeost i sushi er ikke noget japanerne kender til, men det er noget vi her i Danmark ikke kan få nok af. Afhængig af hvilken slags sushirulle du vil lave, kan flødeosten hjælpe dig med at lave en cremet sauce, der vil blande ingredienserne i en blød lækker struktur. Det kan også hjælpe med at reducere spicinessen for dem, der ikke nyder den hotte fornemmelse af wasabi.

Grøntsager og frugter – Agurk, Avocado, Mango, Citron osv.

Grøntsager og noglegange frugter, er obligatoriske komponenter, der giver en frisk følelse af smag i rullerne. En af de mest populære grøntsager er agurk. En smule lime kan f.eks give din krabbefyld sushi en frisker smag, mens mango kan tilbyde en mere eksotisk effekt til sushien. Andre muligheder kan være gulerødder eller salat, som er de perfekte ingredienser til veggie sushi-opskrifter.

Avocado Til Hjemmelavet Sushi
Avocado til hjemmelavet sushi

Avocado er cremede, rig-smagende frugt kan tilsættes i sushirullen og sikrer en blød struktur, der smelter i munden. Ikke underligt at de fleste sushi ruller i Danmark har i en eller anden form tilføjet denne utrolige og sunde avocado.

Lav din egen hjemmelavet sushi eller takeaway?

Dette er de grundlæggende værktøjer og ingredienser, du har brug for for at begynde at udvikle dine japanske madlavningsevner. Husk, at det at blive en sushimester er en langsigtet investering. Det fungerer ikke for første gang. Du bliver nødt til at øve dig og være tålmodig. Men når du mestrer det, har du den bedste belønning, du kan bede om: at spise en hjemmelavet sushirulle.

Vejen til at lære, hvordan man laver din egen hjemmelavet sushi er en fantastisk måde at opleve en smule af den japanske kultur på. At være tålmodig, lære trin for trin uden at prøve at skynde sig processen og nyde hvert øjeblik og dens unikke smag.

Forberede Hjemmelavet Sushi
Hjemmelavet sushi med krabbesticks, laks, tun, agurk og avocado.

Hvis du har lyst til at omdanne japanske madlavningsteknikker til en hobby, kan du finde en masse litteratur, som hjælper dig med at komme i gang med at lave hjemmelavet sushi, og forbedre dig selv lidt efter lidt. For begyndere kan du kigge efter videoer på nettet eller bøger med fantastisk visuelt indhold, som hjælper dig med at tage dine første skridt!

Hjemmelavet sushi er lige så meget kunst som madlavning

Når du først har mestret kunsten at fremstille hjemmelavet sushi, kan du selvfølgelig eksperimentere med opskrifter og ingredienser. Prøv alle de forskellige teknikker såsom uramaki, hosomaki, futomaki eller de mest avancerede som temaki, kaburamaki eller katsuramuki. Du kan lege med teksturer ved hjælp af sesamfrø, riskrakkere eller tobiko og blande forskellige krydderier og smag. Men vær ikke for eventyrlig fra starten. At lære at lave en god roll tager tid og praksis.

Flot Hjemmelavet Sushi Kunst
Flot hjemmelavet sushi kunst

Ærg dig ikke hvis dine ruller falder fra hinanden, eller næsten ikke til at spise de første par gange du prøver. At være en professionel japansk madlavningsteknikker, tager mange års træning, og heller ikke noget alle kan gøre. Det kræver ikke at være den bedste i køkkenet, men dog skal man have tålmodighed, og det vil være en kæmpe plus at finde madlavning afslappende.

For inspiration, er du velkommen til at bestille takeaway hos Maki Sushi. Vi anbefalder Alaska samt Spicy tuna rullen, eller nogle enkelte hosomakis som er gode valg at starte med. Bestil i dag og sammenlign med din egne hjemmelavet sushi!