traditionel japansk mad

Udforsk traditionel japansk mad

Traditionel japansk mad retter er karakteriseret ved mange muligheder, som nydes på daglig basis samt i særlige lejligheder. Tøv ikke med at dykke lige ind og udforske disse retter, der er stærkt forbundet med kulturen i Japan.

Traditionel japansk mad: Gohan – Dampet Ris

Ingen traditionel japansk mad måltid er komplet i Japan uden dampet ris, fra morgenmad gennem sen aften. Navnet for dampet ris, Gohan, bogstaveligt betyder “måltid”. For at få den bedste smag skal man tilberede det ordentligt og med den respekt og opmærksomhed retten fortjener.

Poleret, korte korn ris (hakumai) er den foretrukne for at lave dampet ris. Kig efter Calrose kort kornet ris, Sushi ris, eller japonica ris. Du kan bruge en ris koger (suihanki) eller en tung-baseret gryde med et tætsiddende låg. Risen er beregnet til at være lidt klæbrig, når den er kogt, så det kan være lettere at spise med spisepinde.

Miso Suppe

Traditionel japansk mad inspirerede måltider omfatter altid en skål med misosuppe. Det er lavet med miso puré, tofu og grønne løg. Forskellige typer af miso varierer i smag og saltiness, så du kan justere det til din smag.

Sushi er en af traditionel japansk mad

sushi som traditional japansk mad

Sushi tager rollen som fastfood i dag, både i Japan og rundt om i verden. I det japanske køkken, indikerer sushi retter, der bruger Sushi ris, som er krydret med en sød eddike blanding. Der er forskellige former for sushi, herunder den ovale Nigiri Sushi toppet med fisk og skaldyr, ofte rå. Maki Sushi er rullet Sushi med strimler af fisk og grøntsager der er lagt i risen og rullet inde Nori sushi tang.

Hot Pots mere moderne version af traditionel japansk mad

Hot pot retter er let kogt i en stor gryde og er meget populære i det japanske køkken. En af glæderne ved at spise hot pot er, at gryden er kogt lige på spisebordet og nydt, mens alle tager individuelle portioner fra gryden.

Traditionelt er Hot Pot en vinter ret, der normalt findes på japanske årsafslutnings fester. En populær varm pot skål man kan prøve ville omfatte oksekød, en traditionel metode til at smage en japansk-stil bøf.

Ramen

ramen nudler traditionel japansk mad

Ramen nudel retter er meget populære i Japan, med kogte nudler serveret i forskellige aromatiseret supper med mange toppings. Kokke i Japan træner normalt meget hårdt for at lave kvalitets ramen. Mens du kan købe færdig-pakket ramen fra supermarkeder, er det slet ikke det samme som en ægte ramen suppe der er blevet lavet fra bunden.

Tempura

Tempura stegte grøntsager eller skaldyr er meget almindelige varer i japanske restauranter. Den madlavning metode, som får tempura dejen til at blomstre som en blomst i varm olie kaldes hanaage, hana betyder blomst og age betyder stegning.

Wagashi

Den traditionelle konfekture kendt som wagashi serveres med te i Japan. Daifuku Mochi er en slags wagashi og serveres normalt med grøn te. Det er mest almindeligt fyldt med rød bønnepuré, men nogle er fyldt med hvid bønnepuré (Shiroan). Der er også mochi lavet med sojabønne mel, japansk mugwort, Matcha grøn te pulver eller et strejf af rød mad farve.