Er rødt kød sundt? Harvard undersøgelse finder det øger risikoen for hjertesygdom

Er rødt kød sundt? Harvard undersøgelse finder det øger risikoen for hjertesygdom

Er rødt kød sundt? Harvard undersøgelse siger nej. Mens fisk, nødder og fjerkræ reducere risikoen for hjertesygdomme.

Både Japan og resten af de asiatiske kost pyramider omfatter kun et lille område på toppen for rødt kød, hvilket afspejler det faktum, at rødt kød aldrig har haft en fremtrædende plads i den traditionelle kost i Japan og resten af Asien. De vigtigste kilder til protein i disse regioner er traditionelt kommet fra fisk, bælgfrugter (bønner, ærter og linser), fjerkræ, nødder og skaldyr. Rødt kød var typisk reserveret til særlige lejligheder, eller spist i mindre mængder i stedet for at være kernen i måltidet.

En stor undersøgelse er offentliggjort, og her er resultatet for er rødt kød sundt

En storstilet undersøgelse er netop blevet offentliggjort i cirkulation af forskere på Harvard School of Public Health. Den viser hvor hjerte-sundt det kan være at spise på en bestemt måde.

Undersøgelsen analyserede spisevaner 84.136 kvinder i alderen 30-55 år uden kræft, diabetes, slagtilfælde, angina eller andre hjerte-kar-sygdomme. I en periode på 26 år og I løbet af denne tid var der 2210 dokumenterede tilfælde af ikke-dødelige hjerteanfald. Mens der opstod 952 dødsfald som følge af koronar hjertesygdom.

Efter at have justeret for alder, rygning og andre faktorer. Forskerne fandt at et højt forbrug af både forarbejdet rødt kød (såsom bacon). Dertil uforarbejdede rødt kød (såsom bøf) var forbundet med en signifikant forhøjet risiko for hjertesygdom. Det blev også konstateret, at spise flere fisk, nødder og fjerkræ var forbundet med en signifikant lavere risiko for hjertesygdomme.

japansk-mad-er-rødt-kød-sundt

Undersøgelsen fandt, at dem, der havde to portioner en dag med rødt kød havde en 30 procent større risiko for at udvikle hjertesygdommene. I forhold til dem, der havde en halv portion dagligt. Forskerne fandt også, at dem der rapporterede at de spiste en servering af nødder om dagen var 30 procent mindre tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme. Dem der rapporterede at de spiste fisk på en daglig basis, havde 24 procent lavere risiko. Mens dem der rapporterede at de spiste en servering af fjerkræ om dagen havde 19 procent lavere risiko for hjertesygdomme.

Er rødt kød sundt? Konklusionen

“Vores resultater viser klart, at kilden til protein i vores kost har en vigtig indvirkning på vores sundhed. Vi kan ikke overveje rødt kød, kylling, fisk, bønner og nødder til at være udskiftelige.” Sagde Walter Willett, formand for Department of Nutrition på Harvard School of Public Health og senior forfatter af studiet. “Dette bør ikke være overraskende, fordi når vi spiser rødt kød får vi en stor dosis af mættet fedt, kolesterol, og en form for jern. Det hele kan tilsidesætte vores kontrolmekanismer. For eksempel, hvis vi istedet spiser nødder som en proteinkilde, får vi umættede fedtstoffer, der reducerer vores blod kolesterol. Ingen kolesterol selv, og masser af fiber, mineraler, og vitaminer. “

Så alt i alt, vi siger ikke at rødt kød er usundt. Vi kan sagtens spise det, men i moderation. Vi anbefalder ikke mere end 3-5 gange om ugen, afhængigt af din fysisk tilstand og nuværende sundhed.

Er du også vild med sundhed? Læs også Har nori sushi tang nogen sundhedsmæssige fordele?