Bag den pub: Et nærmere kig på Japans Izakaya kultur

Bag den pub: Et nærmere kig på Japans Izakaya kultur

Japans spisemuligheder spænder fra bekvemme og billige salgsautomater, til elegante og meget dyre Kaiseki banketter, med alt i mellem. Men en anden form for relativt billigt, for ikke at nævne velsmagende måde at tilfredsstille din sult og tørst, er ved at blive populær over hele verden.

Izakaya er den japanske pendant til den internationale Gastropub, et sted at spise og drikke i en indstilling, der er af høj kvalitet, men uformel og venlig.

Historien om Izakaya

Izakaya begyndte at være populær under den hurtige modernisering af Meiji restaureringen, men det fik moderne popularitet hundrede år senere, i løbet af Japans Go-Go år i 1980′ erne.

Nutidens Izakaya tilbyder en langsom, spise-og-drik-som-du-Go stil, med drinks og retter, der bestilles og vises ved bordet i en afslappet, uformel stil (som kontrast, siger, med Kaiseki meget orkestreret tempo).

Internationale analoler er spanske tapas, tyrkisk Meze, eller måske endda kinesisk dim sum.

Selv om nogle Izakaya er nomi-hōdai (“alt hvad du kan drikke”) og tabe-hōdai (“alt hvad du kan spise”) arter, de fleste tillade drikker-og i dette format, drikke er det vigtigste punkt-at bestille som de går langs, med drinks og spiser bliver sammentalt op i slutningen af aftenen.

Sådan fungerer Izakayas

De fleste aftener starter med en øl (biiru), selv om drikkere har til hensigt at gå videre til sake eller cocktails.

Øl er trods alt et universelt sprog, og japanerne taler det med begejstring.

Sammen med øl, er sake en grundpille, men Shochu drinks og andre cocktails er også populære.

Vin er mindre udbredt, og du kan opleve, at din yndlings rød ikke rigtig gå med en masse japansk mad. Men hvis du er en vin drikker, vil de fleste Izakaya være i stand til at producere en anstændig flaske eller to.

Whisky er også populært, især japanske whiskeys, som er blandet til at arbejde særligt godt med japansk mad.

Maden på Izakaya kan være standardelementer såsom edamame (kogt sojabønner), tsukemono (syltede grøntsager) og tofu i forskellige former, men tingene kan få meget mere interessant som aftenen slides på, med gyoza (dumplins), karaage (stegt kylling, blæksprutte eller grøntsagsbid), sashimi skiver, og kushiyaki eller Yakitori (forskellige kød grillet på spyd) gør hyppige optrædener.

Mange diners vil slutte med en solid ris eller nudel ret

Som med mange former for bar mad, oftest plader deles mellem gruppen, snarere end nydes separat. Men uanset hvordan du spiser det, de fleste af denne mad vil sandsynligvis være af den konsekvent høje kvalitet, som de fleste japanske virksomheder opretholder.

Dette er Japan, variationer på disse grundlæggende kan være overvældende, og menuerne kan være skræmmende omfattende. Men valgt klogt, ikke mere end to eller tre retter ad gangen, og skyllet ned med drikkevarer (r) af valg, Izakaya snacks kan tilføje op til et afbalanceret, sundt og fyldnings måltid.

(Bemærk: Selvom Izakaya normalt har sushi, er dette ikke deres specialitet, og hvis du har nogen fornemmelse af sushi kvalitet, kan du finde det at være mindre-end-ideal. Bedre at holde sig til sushi barer for denne internationalt-populære behandler.)

Izakaya begyndte som små, uformelle anliggender, med siddepladser på tatami måtter, ved lave borde, ligner den lokale pub, og traditionelt markeret med rødt papir lanterner hængende udenfor.

Izakaya I dag

Men i dag store, veloplyste kæder som Tsubohachi, Watami, Shoya og mange andre er sprunget op for at tjene de store og ofte rambuncwell post-arbejde forsamlinger, som Izakaya er kommet til at være. Siddepladser ved bordene er blevet meget mere almindelige.

Uanset stilen i stedet, nogle diners kan lide at Izakaya kravle, snuppe en drink (eller to) og en bid (eller to) ved det første stop, derefter gå videre til et sekund, for at gentage processen.

Japans Izakaya kultur

Hvis du har en kort tid i Japan, er det en fantastisk måde at opleve forskellige steder, men bliv advaret: en masse Izakaya at fylde efter arbejde, hvilket kan betyde en vente på et bord på den næste virksomhed.

Bedre måske at dvæle på ét sted, nyder den langsomme tempo i den traditionelle Izakaya – dette, trods alt, er hele pointen med denne dejlige spise tradition.

Se også: Den traditionelle måde at spise Sushi på

Sæt dig ned, få en øl, Bestil en snack, og chat. Så Bestil en skyld, og noget mere omfattende. Og så endnu en drink, og en anden; efter alt, izakayas er en af de relativt få steder i Japan, hvor man opfordres til at få en lille (eller en masse) løs.

Hvad har du så travlt med? hvis du er i en Izakaya, er der ingen grund til at gå andre steder!