Top fødevarer fra den Japanske Obon Festival

Top fødevarer fra den Japanske Obon Festival

Den Japanske Obon Festival, også kaldet, Bon, er en festival der fejres årligt i løbet af sommeren i Japan og også nogle steder i Vesten. Obon festivaler finder sted på buddhistiske templer i månederne juli og august til ære forfædre, der er gået.

Den Japanske Obon Festival er også betragtet som en tid for familier til at genforenes, betale hyldest til familiære altars, og besøge grave af fortidens forfædre. Fra et åndeligt perspektiv, er det også en tid til at fejre med dans, eller Bon Odori, som er højdepunktet af Obon festivaler. Dans repræsenterer glæde og påskønnelse for ofringer af forfædre og kære, der er gået videre.

Ved den Japanske Obon Festival, fejringen bærer både dansere og festival mætter let sommer kimono, kendt som yukata. Mange typer af japanske fødevarer er til rådighed til salg på festivalen, og der er også spil for børn. I dag, især i Vesten, er der en række traditionelle japanske fødevarer, der findes på festivalen, samt hawaiiansk, kinesisk, amerikansk, og andre asiatiske-fusion retter. Du kan nemt prøve at lave nogle af disse retter derhjemme.

Japanske Obon Festival: Takoyaki

Takoyaki er en populær japansk snack-mad lavet af en slags let japansk pandekage dej. Det er en rund, bid-størrelse kugle fyldt med et lille stykke kogt blæksprutte (Tako) og stegte i en særlig Takoyaki pan. Det er toppet med okonomiyaki (japansk salted pandekage) sauce, katsuobushi (tørrede bondeflager), og aonori (tørret grøn tang). Valgfri toppings omfatter japansk mayonnaise og Beni shoga (rød syltede ingefær).

Futomaki eller Maki Sushi til Japanske Obon Festival

Futomaki, bogstaveligt oversat til “tyk” eller “fed” roll. Det er en meget traditionel maki sushi rulle, der er fyldt med grøntsager som kanpyo (tørret daikon kogt i dashi), agurk skiver, eller kogt spinat, tamagoyaki (æg roulade), og en sød tørret fisk, der er farvet som en smuk lyserød farve kendt på japansk som sakura denbu. Alle ingredienserne er pakket ind i Sushi ris og tang.

Chirashi Sushi

chirashi-sushi-til-japanske-obon-festival

Chirashi sushi er også kendt som Bara sushi eller spredt sushi. Sushi ris serveres i en skål og toppet med forskellige kogte og friske grøntsager, fisk, skaldyr og æg.

Inari Sushi til Japanske Obon Festival

Inari sushi er Sushi ris pakket ind i stegt tofu, som er kogt i en sød sauce. Undertiden Sushi ris bruges til dette er blandet med fem typer af grøntsager og er kendt som Gomoku sushi. Disse er ofte en favorit blandt børn og folk der ikke er meget til rå fisk.

Japanske Obon Festival: Yakisoba

Yakisoba er en populær japansk gryde stegt nudel ret med kylling eller oksekød og stegte grøntsager som kål, selleri og gulerødder. Det er ofte toppet med tørret grøn tang eller aonori.

Mitarashi Dango

japansk-obon-festival-Mitarashi-Dango

Mitarashi dango er små kugler af tæt ris kage lavet af glutinous rismel og skråt på en bambus pind. Det serveres med en sød sojasauce glasur. Det betragtes som en slags dessert eller snack.

Uji-Kintoki

En unik japansk sommer dessert er Uji-kintoki. Det er is toppet med kintoki (søde røde bønner) og garneret med rennyu (sødet kondenseret mælk) og en sød grøn te sirup (Uji).