Er Sushi Sundt

Er Sushi Sundt?

Sushi er sundt, det er en lækker delikatesse med utallige sundhedsmæssige fordele. Det beskytter hjertet, opretholder hormonbalance, øger stofskiftet og forbedrer cirkulationen i hele kroppen.

Er Sushi sundt? Og hvad er Sushi?

Sushi er en japansk tilberedning og servering af eddike ris. Forskellige kogte eller rå fisk samt syltede eller friske grøntsager sammen med sushi ris, der pakkes derefter ind i tang (nori). Udseendet er smukt og elegant, uden tvivl er det kendt som madkunst!

Typer af Sushi

Nigiri: Dette er med skiver af frisk rå fisk eller kød placeret over presset riskugler. Det er krydret med wasabi og sojasovs.

Maki: Maki betyder rulle på japansk, det er en sushirulle bestående af en eller flere fisk og grøntsager ingredienser, indpakket med ristet nori-tang og ris.

Hosomaki Med Laks Er Sundt

Temaki: Dette fremstilles på samme måde som maki, men rulles i en kegleform for et bedre udseende og greb.

Uramaki: Dette er en meget interessant rulle, lavet inside-out, hvor nori dækker fyldene, og sushi-ris bruges til at pakke nori. En ydre belægning udføres også med ristede sesamfrø og andre ingredienser, som alle tilføjer præparatet en tydelig smag.

Sashimi: Dette er skiver af rå fisk, uden nogle form for indpakning af ris og tang.

Er sushi sundt? Ingredienser i Sushi

De vigtigste ingredienser i Sushi er følgende;

  • Sushiris
  • Riseddike
  • Rå Fisk eller Skaldyr
  • Grøntsager
  • Nori tang
  • Wasabi
  • Japansk Soya sovs
  • Syltet ingefær

Ernæringsprofil af Sushi

Sushi er en kombination af mange ingredienser, så ernæringsprofilen er forskellig. Sushi ris er en god kilde til kulhydrater og har intet fedt. Tangindpakningen, nori, er rig på jod. Fisk og skaldyr er den vigtigste ingrediens i sushi, der indeholder omega-3 fedtsyrer og selen i store mængder. Forskellige typer fisk tilsat i din sushi indeholder forskellige mineraler og vitaminer. Frugterne og grøntsagerne (avocado, agurk osv.) Tilføjer også fordelene.

Tilbehøret, ingefær og wasabi, indeholder antioxidantforbindelser samt vitaminer og mineraler. Sojasovs, som er en lækker dukkert til rullen, indeholder meget høje niveauer af natrium, så brug den sparsomt. Yderligere flødeost, tempura og saucer som mayonnaise vil føje til kalorierne. Så kontroller dine trang, mens du nyder sushi.

Saucer Og Tempura Sushi

Er sushi sundt? Sundhedsmæssige fordele ved Sushi

Bortset fra den lækre smag er her de vigtigste grunde til, at du ikke bør gå glip af at spise denne japanske delikatesse;

  • Sænker risikoen for hjertesygdomme som åreforkalkning og slagtilfælde
  • Sikrer sund hormonbalance
  • Øger antallet af røde blodlegemer

Lad os se på fordelene detaljeret nedenfor:

Beskytter hjertesundheden

Den største fordel ved sushi er den velsmagende adgang til omega-3 fedtsyrer i form af fisk. HDL-kolesterol hjælper med at balancere og eliminere LDL-kolesterol fra kroppen. Balancerede kolesterolniveauer forhindrer tilstoppede arterier og mange relaterede sundhedsmæssige bekymringer som hjerteanfald, slagtilfælde og åreforkalkning. De bedste fisketyper, der kan tilføjes til omega-3, inkluderer laks og tun.

Opretholder hormonel balance

Tang der bruges i sushi, har mange sundhedsmæssige fordele. Det kaldes nori på japansk og er rig på jod, som er et væsentligt element for vores krop. Jod er vigtig for kontrol og regulering af vores endokrine system, især vores skjoldbruskkirtel. Med god jodniveauer i kroppen kan man sikre en passende hormonbalance, som til sidst vil fjerne kroniske lidelser.

Øger Metabolisme

Fisken i sushi er rig på protein samt lavt fedtindhold og kalorier. Det kan øge kroppens evne til at fungere effektivt, skabe nye celler og holde dig stærk og sund. Derfor er det populært blandt pescatarians takket være den gode mængde protein, den indeholder.

Potentiale mod Kræft

Wasabi, en af ​​de mange smagfulde krydderier, der serveres med sushi, har vist sig at have forbindelser, såsom et 6-methylsulfinylhexyl isothiocyanat. En undersøgelse af antiblodplade i wasabi antyder, at disse forbindelser udviser antikræftaktiviteter.

Derudover peger en undersøgelse fra 2014, der blev offentliggjort i tidsskriftet Marine Drugs, også mod antikræftpotentialet i flere tangvarianter, især med hensyn til tyktarm og brystkræft.

Imidlertid ville der være behov for mere forskning for at bekræfte fordelene.

Forbedrer cirkulationen

Den fisk og sojasovs, der anvendes i sushi, er rig på jern. Jern spiller en integreret rolle i produktionen af ​​RBC’er, som øger cirkulationen til alle dele af kroppen, stimulerer hårvækst og forbedrer hudtonen. Et passende niveau af RBC forbedrer stofskiftet og fremskynder helingsprocessen af ​​væv og celler. Derfor vil det at nyde noget af det, ikke kun mætte dine smagsløg, men også øge antallet af røde blodlegemer.

Tips til servering og nydelse af sushi

  • Nyd smagen af ​​wasabi ved at lægge den oven på sashimi og derefter dyppe fisken let i sojasovs
  • Gari (Syltet ingefær) er en ganenrenser, så spis den imellem forskellige typer sushi for at nyde smagen
  • Spis sushi frisk og undgå køling
  • Bestil/lav sushi samme dag, som du vil spise det
Er Sushi Sundt Maki Sushi

Eksperimenter med fyldningerne, da dette er en ting, hvor ingen grænser gælder. Brug grøntsager, som du kan lide, og lav din egen velsmagende godbid. Det handler om at udforske smag, struktur og farve.

Så er sushi sundt? Sundhedsrisici

Kalorier: Med de forskellige præparater har sushi også risici. En med mayonnaise kan skyde kalorieindholdet op selv i den lille bid, du nyder. Ekstra sojasovs tilføjer ekstra natrium til din diæt.

Infektion: Hvis den anvendte fisk ikke rengøres ordentligt, kan den udsætte dig for bakterier og parasitter og forårsage infektioner.

Kviksølvtoksicitet: Åbne vandområder er tilbøjelige til større akkumulering af kviksølv, på grund af hvilke fiskene i dem også indeholder kviksølv. Høje kviksølvniveauer er skadelige for gravide og ammende kvinder, da de kan føre til fosterskader. Vælg derfor din fisk klogt for at undgå enhver fare. Eller bestil fra en virksomhed godkendt af fødevarestyrelsen.

Så er sushi sundt? Bortset fra disse risici er der ingen andre grunde til, at du ikke skal have sushi med det samme!

Bestil din sushi online fra Maki Sushi, og få sundt sushi leveret direkte til døren.