Maki Sushi Blog

japansk drikke sake og risvin

Sake er en japansk risvin, der fremstilles under en brygningsproces ved fermentering af ris, hvor stivelse omdannes til sukker og derefter til alkohol. Alkoholindholdet svinger generelt fra 14% til 16%, med undtagelse af “genshu”-variationen, som har et højere alkoholindhold på 18% til 20%.

Læs mere

sushi ekspert

For små 15 år siden var der meget få af Danmarks madelskende befolkning, der ville tænke på at gå ud på en japansk type restaurant,…

Læs mere

kød vs vegansk sushi

Når de fleste mennesker hører ordet ‘Sushi’, vil de uden tvivl forestille sig den klassiske japanske fiske-ret. Dette ville ikke være en fejl, da Sushi…

Læs mere

sushi-toppings

At eksperimentere med forskellige sushi toppings er altid sjovt. At prøve forskellige stilarter fra nye og interessante kulturer er en af ​​livets store oplevelser, uanset…

Læs mere

onigirazu sushi sandwich

Nogle gange bliver et modefænomen en grundpille og en accepteret del af ens kultur. Måske dette vil være tilfældet med den stadigt så interessant japansk onigirazu Sushi Sandwich.

Læs mere

elsker alt japansk sushi

Efterhånden som verden bliver mere åben for interaktiv kulturudveksling og større byer mere kosmopolitisk, alt hvad vi kan gøre er at fejre mangfoldigheden og tage…

Læs mere

japanske madlavnings traditioner

Efterhånden som flere og flere mennesker interesserer sig for japansk mad og at finde de bedste sushirestauranter i Danmark, søger alle nye oplysninger om dette enestående ret. Der er mange fakta om sushi og andre traditionelle japanske fødevarer at vide, især hvis du aldrig har haft mulighed for at nyde det for dig selv.

Læs mere

oprindelsen af California rullen

Mens der er modstridende rapporter om, hvem der skabte og oprindelsen af California rullen, en favorit sushirulle i dag, mener mange mennesker, at opfinderen er Japan’s Hidekazu Tojo, der flyttede til Vancouver i 1970’erne. Fortsæt med at læse for at lære mere om denne kok og hans påstande om berømmelse.

Læs mere

spørgsmål om sushi

Forskellige madretter over hele kloden har haft en rimelig andel af popularitet, men få har holdt det lige så konsekvent som sushi. Denne traditionelle mad fra Japan var oprindeligt en streetfood serveret til de japanske arbejdere i Japans industrielle tidsalder. Siden da har sushi fanget hjerter og sind hos madelskere af enhver. Selvom denne ret har rødder, der strækker sig hundreder af år tilbage, var det først indtil for nylig, at det kom til vesten, og derfor er der selvfølgelig mange spørgsmål om sushi.

Læs mere

japansk potluck ideer

En potluck er en begivenhed, hvor hver deltager bringer en skål af mad. Alle dem, der bringer en skål kan derefter prøve de andre retter. Potlucks kan være middage eller frokoster og kan afholdes i kirker, skoler, kontorer og private hjem.

Læs mere

10/81