Yakisoba-Nudler

Hvad er Yakisoba-nudler og hvordan er de forberedt?

Hvis du er fan af asiatisk mad, har du sikkert set eller prøvet denne type nudler på dit lokale japanske madsted, men har stadig ingen anelse om, hvad der gør det anderledes end andre typer nudler. Nå, lad os gå videre og vise dig, hvad der gør yakisoba-nudler så unikke!

Hvad er yakisoba-nudler?

Yakisoba nudler er en form for nudler, der oftest anvendes i japanske retter. De første retter, der involverede yakisoba nudler, ser ud til at blive serveret ud af madboder i det tidlige 20. århundrede Japan. Mens yakisoba bogstaveligt betyder “stegt boghvede” på japansk, er denne type nudler faktisk lavet med hvedemel i stedet. Yakisoba nudler retter er oftest aromatiseret med yakisoba sauce, som ligner meget østersovs.

Hvordan laves yakisoba-nudler?

Yakisoba-nudler er traditionelt forberedt ved stegning dem med kål, løg, gulerødder, selleri, yakisoba sauce, peber, salt og et hakket kød efter eget valg, normalt skinke, oksekød, svinekød eller kylling. Traditionelle japanske madgarneringer som chili pastes, syltet ingefær, fiskeflager, tangpulver, wasabi, sojasovs og gul sennep serveres ofte med nudlerne, der skal tilsættes for at skabe den perfekte smag til smageren. I Okinawa fremstilles yakisoba dog ofte med skinke, pølser, ketchup, mayonnaise og enhver tilgængelig dåse grøntsag på grund af deres historie at stole på amerikanske fødevareforsyninger efter anden verdenskrig.

Hvordan skal det spises?

Yakisoba nudler bliver oftest spist og tjent som en hovedret eller en sideskål med andre kød og saucer. Men yakisoba serveres også ofte midt i en lang bolle på en måde, der ligner en hotdog eller taco.

Vi anbefaler alle til at prøve forskellige nudleretter, som ramen og somen, mens man besøger Japan. Da nudlerne serveres i Japan stort set er regionale, skal du sørge for at prøve den lokale ramen, soba eller udon, uanset hvor du går – deres forberedelse vil sandsynligvis være anderledes end den samme nudel, du forsøgte kun 50 km væk.