Japanske Sushi Bars Vs Danske Sushi Restauranter

Japanske Sushi Bars vs Danske Sushi restauranter

I Danmark kan du få takeaway sushi bragt ud fra Danske sushi restauranter, mens i Japan kan du finde sushi barer, hvor du kan spise mad, mens du ser kokken, forberede den lige foran dine øjne. Det er en del af deres kultur at interagere med kokken, som er venlig og villig til at dele sin viden med dig. Desuden er sushi barer kun specialiseret i sushi, så du får høj kvalitet fisk og skaldyr hver gang.

I Danmark spiser vi sushi i Danske sushi restauranter, der også kan servere en række andre retter, som f.eks Kinesisk workretter. Menuen indeholder typisk over 25 forskellige sorter af sushi at vælge imellem. Du kan finde en overflod af påfyldninger, som du normalt ikke finder i traditionel sushi.

Japanske kokke vs Danske kokke

Når det kommer til sushi, er de japanske kokke højt æret af kunder og kollegaer, der falder ind under hierarkiet. Dette skyldes, at kokken, der opnår det højeste niveau, normalt går gennem en omfattende træningsproces på 10 år eller mere.

Hvis du nogensinde har interageret med en japansk sushi kok, vil du blive overrasket af deres høflighed. På trods af at de er en mester i deres kunst og højt respekteret, er de yderst ydmyge og ivrige efter at berige deres oplevelse.

I Danske sushi restauranter kommer du sjældent til at se sushi kokke, glem med at interagere med dem på bordet. Selvom du får mulighed for at tale med kokken, ville han nok synes det er mærkelig og ikke normal som i Japan, da vi i Danmark ikke er vand til denne kultur.

Spiser Japanerne Sushi Hverdag

Spiser japanerne sushi hver dag?

Der er en fælles misforståelse, at folk i Japan spiser sushi hver dag. Sushi er en populær delikatesse, men det japanske køkken er ekstremt varieret. Lokale folk foretrækker det afslappede kvarter sushi leddene til den mere formelle sushi-ya.

Hvor er sushi bedst – Japanske bar eller Danske sushi restauranter?

Jeg tror det koger ned til en persons personlige smag og præferencer. Sushi-traditionister kan fordømme de vestlige variationer, men andre kan nyde kreativiteten. Mens jeg foretrækker min enkle agurk maki roll, har jeg ikke noget imod at behandle mine smagsløg med en maki sushi rulle med flødeost eller Tempura-ruller til tider.