Nigiri Og Maki Sushi

Nigiri og Maki sushi: Begge er sushi, men hvad er forskellen?

Elsker du sushi, men har ingen idé om de forskellige typer som Nigiri og Maki Sushi? Du har sikkert mere end en gang stirret ned på en sushi-menu og har spekuleret på, hvilke ord som maki, nigiri, sashimi og unagi betyder. Det mest populære spørgsmål, er hvad er forskellen mellem en nigiri og maki sushi?

Nigiri og Maki Sushi eller Sushi Ruller

Maki sushi er også nogle gange kendt som begynder sushi, fordi det er den mest populære type sushi og er ikke så eventyrlystne som andre typer sushi. Maki sushi er lavet med tang på ydersiden og derefter ris på indersiden, såvel som de forskellige fyldstoffer, der kan være rå fisk, kogt fisk, andet kogt kød, samt forskellige typer af grøntsager og forskellige saucer.

Maki sushi har også en “inside-out” variation, som er ekstremt populær blandt sushi elskere kaldet Ura-maki. Denne indvendige rulle har risen på ydersiden af ​​rullen i stedet for tanget, som derefter pakkes om fyldene inde i rullen. (Se også Insider tips til at lave perfekte Maki Sushi)

Hvad er mere interessant, da vi nævnte Uramaki, er at der er 3 flere typer Maki, som forklares i vores grundlæggende guide til Maki Sushi.

Som du sikkert allerede ved, er sushi ris ikke som normal ris – den er krydret med riseddike, der giver den den unikke, halvt søde smag.

Nigiri og Maki Sushi

Nigiri sushi består af to ting – fisk og ris. De har undertiden tang, men det meste er det bare fisk og ris.

Nigiri sushi er kendt for sin dybe smag og det fokus, det sætter på fisken. Nigiri sushi indeholder, hvad der ligner en ovalformet riskugle med en skive rå fisk på toppen af ​​det. Fælles rå fisk omfatter laks, gultail, tun, rejer og makrel.

En interessant note at påpege, er at Nigiri Sushi normalt spises med fingrene.

Nigiri Og Maki Sushi

Nogle fakta om Nigiri

En interessant kendsgerning om nigiri sushi er, at selv om det ser meget enkelt ud, er det ikke så nemt at lave. Du kan måske tro, det består i blot at slå fisken på en kugle af ris, men formen skal være perfekt, ellers vil den ikke passere som nigiri sushi. Risen skal formes på den rigtige måde, og fisken på toppen skal også være formet af sushichefens hænder, og det kræver en stor grad af dygtighed og præcision.

Nu hvor du kender forskellen, er det tid til at gå ud for nogle Nigiri og Maki ruller.