-
Topværktøjer og ingredienser, du har brug for, for at lave hjemmelavet Sushi
Så… du har endelig prøvet sushi, og du blev forelsket i Japans unikke smag. Nu vil du prøve at lave dit eget hjemmelavet sushi, og hakke de tynde lag med kød med dit personlige twist? Nå, mange har prøvet… og de fleste har fejlet. Men vi er her for at give dig nogle tip til redskaber, der kan bringe dig tættere på sejr.
-
Hvad er Sashimi?
Sashimi er et vigtigt element i det japanske køkken, hvor det ofte serveres i begyndelsen af et måltid som en appetitvækker. Det sammenlignes ofte med sushi, en anden populær japansk ret, selvom de to faktisk er forskellige. Sashimi er rå fisk skåret meget tyndt og serveret med en række sauce
-
Tobiko og Masago – Forskellige typer rogn til sushi
Der er en række forskellige rogntyper, der ofte bruges i det japanske køkken, de inkluderede: masago, tobiko, ikura, uni, kazunoko, mentaiko og ebiko. Blandt dem er tobiko og masago de mest anvendte og forveksles med ofte.
-
Er Sushi Sundt?
Sushi er en lækker delikatesse med utallige sundhedsmæssige fordele. Det beskytter hjertet, opretholder hormonbalance, øger stofskiftet og forbedrer cirkulationen i hele kroppen.
-
Hvad er Kaburimaki Sushi?
Kaburimaki er ganske enkelt en uramaki rulle (inside-out sushi rulle) som består af nori tang, sushi ris og forskellige ingedienser. Efter at sushi risen og ingredienserne er rullet tæt med hjælpe af et ark tang, skæres det derefter i 8 skiver.
-
Ebi Tempura – Hvordan man laver dem crispy
Ebi Tempura er en japansk sushi ret, traditionelt lavet med dybstegte grøntsager og skaldyr. De ingredienser der ofte ses i Danmark er dog rejer, kylling, and, laks og diverse grøntsager som asparges.
-
8 gode og bedste tips når du drikker Sake
Sake er en japansk risvin, der fremstilles under en brygningsproces ved fermentering af ris, hvor stivelse omdannes til sukker og derefter til alkohol. Alkoholindholdet svinger generelt fra 14% til 16%, med undtagelse af "genshu"-variationen, som har et højere alkoholindhold på 18% til 20%.
-
Bliv sushi ekspert på 20 minutter
For små 15 år siden var der meget få af Danmarks madelskende befolkning, der ville tænke på at gå ud på en japansk type restaurant, hvilket Danmark nu er fyldt med. Dette skyldes, at der kun var nogle få japanske restauranter, man kunne gå til, plus det faktum, at sushi og andre japanske fødevarer stadig var temmelig nye i regionen, og det samme var navnene på de retter og udtryk, der bliver brugt som en sushi ekspert ville beskrive dem. Efterhånden som sushi og japansk mad generelt blev mere og mere populær blandt spisestederne, begyndte sushi-trenden at udvikle sig og skabe fart. Danmarks gæstfrihed sektor begyndte at imødekomme dette nye…
-
Fisk, skaldyr, kød vs vegansk sushi i Danmark
Når de fleste mennesker hører ordet ‘Sushi’, vil de uden tvivl forestille sig den klassiske japanske fiske-ret. Dette ville ikke være en fejl, da Sushi begyndte livet som en hurtig, men alligevel proteinfyldt snack serveret af gadesælgere i Edo Japan. Den originale ret er lavet med frisk fisk eller skaldyr, serveres oven på eddike ris. Men tiderne har ændret sig. I denne artikel vil vi se på de forskellige fyld som fisk, kød vs vegansk sushi. Den nye sushi har taget den forenklede originale idé fra hinanden og sat den sammen igen på en lang række måder. Sushi’s popularitet er steget hurtigt i årene, siden den først kom over fra…
-
Alt om Sushi toppings: Det populære og det usædvanlige
At eksperimentere med forskellige sushi toppings er altid sjovt. At prøve forskellige stilarter fra nye og interessante kulturer er en af livets store oplevelser, uanset om du laver mad til dig selv eller spiser sammen med venner. Opdag nye ting, du får glæde af, bør være på din must-liste dette 2020. En af de mest interessante typer madret, der blev populær i slutningen af det 20. / begyndelsen af det 21. århundrede er sushi. En japansk ret, der ofte fremstilles med rå fisk, der er så meget mere, at en masse foodies ikke er klar over. Det er en ret, der er historisk, fleksibel og … ofte usædvanlig med nye…