Onigirazu Sushi Sandwich

Alt om japansk Onigirazu også kendt som Sushi Sandwich

Tendenser kommer og går og vender derefter tilbage igen. Nogle gange bliver et modefænomen en grundpille og en accepteret del af ens kultur. Måske dette vil være tilfældet med den stadigt så interessant japansk onigirazu Sushi Sandwich.

Hvad er Onigirazu Sushi Sandwich?

Onigirazu er en slags japansk riskugle eller onigiri (undertiden også omtalt som musubi eller musubi). Men snarere end en traditionelt formet kugle eller en trekant, er onigirazu formet til et fladt rektangel, næsten som en sushi sandwich.

Onigirazu er pakket ind på ydersiden med tang, ligesom en traditionel onigiri, og omfatter ris med forskellige fyldninger så godt. Onigirazu fyldninger er mindre traditionelle end onigiri og kan sammenlignes med sandwich fyldninger i japansk stil. Det væsentlige, onigirazu sushi sandwich kan opfattes som en hybrid japansk ris kugle sandwich.

Hvor har Onigirazu Sushi Sandwich oprindelse?

Interessant nok, onigirazu sushi sandwich dukkede første gang op i den japanske kultur i 1990, fra en meget populær tegneserie serie kendt som “Cooking Papa.”

Hovedpersonen i tegneserien er en “salaryman” (en japansk betegnelse for en kontor-arbejde ansat af et selskab på en traditionel løn). Der er hemmeligt en meget god kok og nyder madlavning for sig selv og hans familie.

Den store hemmelighed er, at han ikke ønsker nogen, især hans kolleger, at vide, at hans kone ikke er i stand til at lave mad. At han i virkeligheden er kokken af deres familie, og af alle de lækre Bento frokoster han tager på arbejde, er lavet af ham. Han lyver og fortæller alle, at hans kone er en fantastisk kok og har lavet alle hans retter.

I et kapitel i denne tegneserie, opfinder Papa onigirazu. Som er hans version, tager mindre end 5 minutter at forberede. Han dybest set spreder kogte ris på et stort stykke tørret tang, eller Nori, derefter fortsætter med at lægge forskellige ikke-traditionelle riskugle fyldninger på. Så hurtigt folder hans onigirazu lukket, skærer dem i halve. Resultatet er så to halvdele, der ligner en onigiri sushi sandwich.

Onigirazu Sushi Sandwich Med Kylling

Afledningen af navnet Onigirazu

Navnet onigirazu er ganske interessant og er et begreb, der blev afledt af både ordet onigiri (engelsk oversættelse: Rice Ball), som betyder at nigiru, eller at skimmel (ris) i ens hænder, og nigirazu, hvor Razu betyder det modsatte, at ikke skimmel i ens hænder. I bund og grund betyder onigirazu en riskugle, der ikke behøver at blive støbt i ens hænder.

Se også: Hvad er Maki Sushi

Hvornår spiser du Onigirazu sushi sandwhich?

Onigirazu sushi sandwhich kan nydes næsten på ethvert tidspunkt af dagen. Det kan spises til morgenmad, eller som en snack, men det er mest populært nydes til frokost. Onigirazu er især populært, når det indgår som en del af et Bento måltid.