Kød Vs Vegansk Sushi

Fisk, skaldyr, kød vs vegansk sushi i Danmark

Når de fleste mennesker hører ordet ‘Sushi’, vil de uden tvivl forestille sig den klassiske japanske fiske-ret. Dette ville ikke være en fejl, da Sushi begyndte livet som en hurtig, men alligevel proteinfyldt snack serveret af gadesælgere i Edo Japan. Den originale ret er lavet med frisk fisk eller skaldyr, serveres oven på eddike ris. Men tiderne har ændret sig. I denne artikel vil vi se på de forskellige fyld som fisk, kød vs vegansk sushi.

Den nye sushi har taget den forenklede originale idé fra hinanden og sat den sammen igen på en lang række måder. Sushi’s popularitet er steget hurtigt i årene, siden den først kom over fra Japan. I den tid har der været forskellige andre ‘omdrejninger’ til fødevarer, der alle på et eller andet tidspunkt har krydset stier med Sushi, og derved har ændret de anvendte ingredienser.

Kød vs Vegansk Sushi Evolution

Et af de største skift i sushi verdenen er sket på grund af et nyt fokus på diætkrav. Folk ser nu meget nøje på, hvad de spiser, hvilket betyder, at nogle ingredienser muligvis skal erstattes eller fjernes helt for at nyde bestemte typer mad. Dette er dog ikke en dårlig ting, da resultatet har været en frisk og innovativ måde at skabe de samme retter til et nyt marked.

Så Sushi, der engang udelukkende var en skaldyr og fiskebaseret, er blevet så meget mere. Variationerne af klassiske Sushi-opskrifter inkluderer nu dem, der bruger kød som proteinbase samt de endnu nyere vegetariske og veganske sushi restauranter serverer nu.

Men hvorfor så mange forskellige udvalg af sushi som Kød Vs Vegansk?

Efterhånden som køkkenets popularitet voksede, begyndte det at inkludere forskellige variationer for at imødekomme det stigende antal mad-elskere, der enten ikke eller ikke kan spise skaldyr på grund af diætkrav. For nogle kom evnen til at nyde en favorit mad af så mange i form af kødbaserede erstatninger. Sushi-restauranterne er derfor nu fuld igang med at tilbyde sushi med fisk, skaldyr eller kødsorter. Denne nye måde at servere Sushi med kylling eller oksekød i stedet for den originale skaldyr eller fisk i opskriften gjorde det muligt for flere mennesker at nyde dette meget japanske madret.

Fisk Og Kød Vs Vegansk Sushi

Kød vs vegansk sushi har været tilgængelig i ganske lang tid, da det ofte er så enkelt som at fjerne fisk eller skaldyr fra opskriften. Sushi minus skaldyr eller fisk, men med tofu er et perfekt måltidvalg til den vegetariske audiens, da dens risbase også er en god kilde til meget tiltrængt protein. Efterhånden som flere og flere vegetarer blev elskere af Sushi, voksede den vegetariske Sushi-menu til at omfatte mere skræddersyede vegetariske erstatninger. Dette skift og variation af sushi-stilarter var endnu ikke afsluttet, da der stadig var en type målgruppe, der ikke var taget i betragtning; den veganske sushi-elsker.

Læs også: Tips til at give din sushi rulle bedre smag (Vegetar Edition)

Et af de største ‘foodie’ markeder til dato, der hidtil har været, ville dog være den veganske madelsker. At være vegansk betyder, at en person vælger ikke at bruge nogen form for animalsk produkt, og dette valg bliver stærkt fokuseret på, når det kommer til diæt. Den gennemsnitlige veganer er ikke fremmed for at blive nægtet mad som de elsker, på grund af ingredienser der ikke passer til deres krav. Hvor vegetarer generelt er taget højde for i de fleste restauranter i dag, kunne det samme ikke siges for den veganske målgruppe.

Fisk, skaldyr, kød vs vegansk sushi

Da der nu er et så bredt udvalg tilgængeligt, har vi sammensat en liste over nogle originale samt veganske sushi retter som vi tilbyder. På denne liste vil vi se på den originale sushi og derefter se, hvilke kød vs vegansk og vegetariske muligheder der nu er tilgængelige.

Kød Vs Vegansk

Fisk, kød vs vegansk sushi. Lad os se på nogle af de sushiretter, der er tilgængelige hos Maki Sushi i dag:

Kød vs vegansk – Inside-Out ruller

  • Fisk valgmulighed: Alaska

Ingredienser: Laks, Avocado, Agurk, Flødeost. Dækket med Tobiko Orange.

Ingredienser: Tempura Rejer, Avocado, Agurk, Spicy Sauce, Forårsløg. Dækket med Teriyaki Sauce, Sort og Hvid Sesamfrø.

Fisk, kød vs vegansk inside-out sushi – Denne moderne inside-out sushi (også kendt som Ura-Maki Sushi) er lavet ved hjælp af tang, der rulles rundt om de forskellige fyld med risen på den anden side. Inside-Out ruller kan findes i alle sushirestauranter.

I Ebi Furai rullen er ingredienserne en klassisk blanding af skaldyr (i dette tilfælde rejer), spicy sauce, forårsløg, agurk, avocado, som er en fantastisk kilde til sunde fedtstoffer, ris og en krydret teriyaki sauce. De tilsatte sesamfrø skaber en svag crunch for lidt tilføjet tekstur. I alt er effekten en glat smag og en fantastisk blanding af smag og teksturer.

  • Vegetarisk valgmulighed: Inari Omelet

Ingredienser: Inari Tofu, Omelet, Avocado, Agurk, Spicy Sauce. Dækket med Sesamfrø.

  • Vegansk valgmulighed: Vegan Delight

Ingredienser: Inari Tofu, Avocado, Agurk, Asparges og Goma Dressing. Dækket med Sesamfrø.

Maki Sushi har formået at genskabe en klassiker med disse Vegan- og Vegetarvenlige version af inside-out rullen. Meget ligesom skaldyr alternativer, bruger denne rulle enkle ingredienser til at give en fuld og god smag. Med agurken, der fungerer som det afkølende alternativ til den cremede sauce og tofu der erstatter rejer, får du stadig de gode fedtstoffer fra avokadoen og et glat, men alligevel crispigt bid. Dette er en fantastisk mulighed for dem, der ønsker al den fyldende friskhed af en sushi rulle uden skaldyr eller fisk.

  • Kød mulighed: Crispy Chicken

Ingredienser: Tempura kylling med avocado, agurk, spicy sauce, forårsløg, sesamfrø og teriyaki sauce.

Okay, så kylling er ikke ligefrem noget man tænker når man vælger at spise sushi, men den giver en lignende fornemmelse af smag og tekstur samt en lignende blanding af ingredienser. Kyllingesushi er ret ny på markedet og udnytter en mere sund valg end den normale fastfood, derfor perfekt i vores kød vs vegansk serie. Med ris i stedet for brød og tilsat panko til crunch, og avocado som sund fedt til kyllingens protein. Agurk tilsætter en ekstra knas, og spicy saucen afslutter det hele.

Kød vs vegansk – Futomaki ruller

  • Fisk og Skaldyr mulighed: California m. Laks Roll

Ingredienser: Surimi, agurk, avocado og laks.

En stor variation på den klassiske california rulle får laksen til at sætte en ære i stedet for den originale krabbe. De gode fedtstoffer fra avokadoen og proteinet fra risen ledsages af agurkens kølige knas. Smagene og strukturerne i denne California Roll minder muligvis meget med originalen, men give den en helt ny twist.

  • Vegetarisk mulighed: Vegetar Roll

Ingredienser: Tofu, salat, agurk, avocado, spicy sauce og mango.

Her i vores kød vs vegansk serie, ser vi en vegetarisk variation af den klassiske futomaki rulle. I stedet for skaldyr eller fisk har Maki Sushi brugt inari som den vigtigste proteinkilde. Men det er spicy saucen, der gør dette uegnet til en vegansk ret. Vegetarer kan dog nyde den cremede struktur af sauce og avocado med den skarpe knas af agurk og salat, med mango for ekstra kølighed. Bare bestil denne rulle uden spicy sauce, og rullen vil blive perfekt som vegan sushi.

  • Kød mulighed: Teriyaki Duck Roll

Ingredienser: Tempura and, agurk, avocado, syltede rødløg, spicy sauce og teriyaki sauce.

Brug af kun enkle og friske ingredienser, Maki Sushi tilbyder et fantastisk kødalternativ til skaldyr og vegansk eller vegetarisk futomaki rulle. De høje proteinniveauer af and er igen i denne opskrift føjet til de sunde fedtstoffer af avocado og den kølige smag af agurk. Nogle tilføjede smag her, der kommer fra den krydret teriyaki sauce.

Kød vs Vegansk – Bestil din yndlingssushi

Maki Sushi har formået at skabe forskellige versioner af dine foretrukne sushiretter på mange mulige måder.

Fisk, Kød Vs Vegansk Og Vegatar Sushi

Når du kaster fester eller begivenheder, vil du uden tvivl have gæster med alle former for diætkrav. Du kan nu endda vælge vegansk sushi-catering, så ingen vil blive udeladt, og alle kan nyde denne fantastiske mad.

Så hvis du planlægger en Sushi-fest, hvorfor ikke stoppe ved Maki Sushi, hvor du kan nyde vores sushi menu. Eller hvis du ikke har lyst til at forlade hjemmet, er du mere end velkommen til at bestille online og få det leveret til din dør. Hvis du vil nyde nogle af de bedste Vegan Sushi i Danmark har at byde på, så ring til os for at spørge om vores fisk, kød vs vegansk eller vegetariske muligheder i dag.