Forskellige Typer Sushi

Typer af Sushi – Kend de forskellige typer Sushi

Der er mange forskellige typer sushi, og det er meget mere end ris og fisk-som du sikkert har hørt, “uden ris er det ikke engang sushi”. Så uanset om du er prepping til en date eller underholdende kunder, denne handy guide til de forskellige typer sushi, vil spare dig forlegenhed for at skulle finde en sushi restaurant med billeder på menuen.

Hosomaki – en af de forskellige typer sushi

Først op, en genkendelige stykke sushi, hosomaki bliver ofte brugt til at udfylde supermarked sushi fade. Men i betragtning af den rette omhu og opmærksomhed fra en erfaren kok, vil du finde alle mulige spændende ingredienser, pakket ind i fermenteret ris og Nori (tang).

Futomaki

Den tykke fætter af hosomaki. Futomaki ruller er større i diameter og i modsætning til hosomaki, som er begrænset til blot én ingrediens, Futomaki kombinerer flere smagskombinationer. Sushi kokke har eksperimenteret med alle mulige interessante mix i Futomaki. Men vores favorit er nødt til at være en blød Shell Krabbe med tamago, daikon & spicy sauce.

Nigiri

Nigiri, sandsynligvis en af de mere genkendelige type sushi, og en af de enkleste. Nigiri handler om perfekt rullet ris, toppet med smukt frisk fisk.

Temaki

Temaki, der ofte er kendt som hånd rullen, ligner en iskegle af Nori tang. Fyldt med alle dine sædvanlige sushi rulle fyldninger. Spring spisepindene over og kom ind med hænderne, så fortryder du det ikke.

Gunkan Maki

Ikke at forveksle med hosomaki, gunkan, hvilket betyder slagskib, er både af Nori, med ris i bunden og stablet højt med påfyldning.

Uramaki (INSIDE-OUT)

Ofte kendt som inside-out roll, kan Uramaki blive takkede for stigningen i popularitet og vedtagelse af Sushi i Danmark.

Inside-Out Rullen Forskellige Typer Sushi

Det hele startede med at amerikanerne ikke kunne lide at tygge Nori tang. Så sushi kokke I USA gemte det inde i risen og forenklet ingredienserne.

Inari

Er navngivne efter den japanske ræv Gud, Inari er en sød stegt tofu pose, fyldt med Sushi ris-en stor en for vegetarer.

Sashimi

Ikke teknisk sushi (da det ikke indeholder vinegared ris), men sjældent forlod menuen. Sashimi er en for fisk elskere, og det bliver ikke bedre end dette. Rå, uerfarne skiver af smukt frisk fisk; laks, tun, bars og makrel-den oprindelige fisk, der anvendes til sushi-er mest almindelige.

Så der har du det, Sushi ruller guide til forskellige typer sushi. Hvis du ønsker at se mere, kan du browse vores Sushi arkiv for flere indlæg om Sushi.