klar til at spise sushi
Sushi,  Rejser & Kultur,  Sundhed & Livsstil

Hvorfor vi alle nu spiser Sushi?

Vi spiser sushi, men for 10 år siden kendte næsten ingen til det. Et hæftemel i Japan som har vokset i popularitet over øst og vest.

Det betragtes som eksotisk af mange mennesker, og det er måltiden, der først popper ind i de fleste menneskers sind til særlige lejligheder.

Det er blevet så populært, at mange mennesker betragter det nu som take-out.

Men hvorfor er sushi så populær, og hvorfor er det vi spiser sushi, i betragtning af at den består af rå fisk? Vi har samlet flere svar på det spørgsmål:

  • Det er lækkert
  • Det er nærende
  • Det er sjovt at spise
  • Det er let at forberede
  • Typerne er skræmmende
  • Det er et kunstværk

Her er et mere dybtgående kig på nogle af de vigtigste grunde til, at folk rundt omkring i verden elsker at spise sushi.

Vi spiser Sushi fordi det er eksotisk, lækker smag

Vesterlændinge var oprindeligt forsigtige med sushi, primært fordi den vigtigste ingrediens er rå fisk. Men dens eksotiske smag og tekstur fik mange mennesker til at overvinde deres frygt.

Det er umuligt at sætte smag og tekstur af sushi i ord.

Derudover er der mange typer af sushi, og hver har en unik smag.

Men du bør vide, at det ikke smager noget som rå fisk. Det er mildt aromatiseret, og meget af den genkendelige smag kommer fra de fælles side retter og krydderier, der omfatter wasabi, sojasovs og syltet ingefær.

Samlet set er smagen eksotisk og føles noget nyt hver gang.

Vi spiser Sushi fordi det er nærende

Sushi er meget nærende.

Nori er rig på Omega 3 fedtsyrer og betragtes endog som et godt naturligt supplement til fedtsyrer – de fleste vestlige kostvaner mangler i fedtsyrer, og i mange tilfælde er børn fodret med tilberedte kosttilskud, der er ret dyre.

Sushi er også rig på kulhydrater som giver energi til dine daglige aktiviteter

Derudover serveres havets grøntsager ofte med sushi, der er rige på en række næringsstoffer, herunder en række vitaminer og mineraler.

Kombineret bidrager disse mineraler til kroppens overordnede velvære ved at styrke immuniteten og støtte organ- og knoglevæksten. For eksempel har Kombu, en populær slags tang serveret med sushi, vist sig at øge blodniveauet og undertrykke anæmi og andre tilstande.

vi spiser meget sushi

Vi spiser Sushi fordi kommer i en vild række af retter

Sort sushi er så forvirrende, at du vil blive forkælet for valg.

Vi spiser sushi fordi der er mange ingredienser, grøntsager og typer af fisk at arbejde med.

For eksempel er der snesevis af måder at forberede fisk til sushi på. Der er også typer af rejer, der bruges til at lave sushi. Der er også forskellige kreative måder at lave ruller på.

Derudover kan du altid bede kokken om at komme med noget nyt, og du vil blive overrasket hver gang.

Forberedelse af Sushi er nemt, hurtigt og sjovt

De fleste af de almindelige sushi retter er nemme og hurtige at forberede.

Ikke alle typer sushi er nemme at forberede, men alle kan gøre det med den rigtige opskrift og den rigtige holdning.

Alle de ingredienser, du har brug for at forberede sushi, er let tilgængelige. Opskrifter er også bredt tilgængelige og lette at følge – i de fleste tilfælde behøver du ikke gøre meget, men komplekse retter kræver en mere praktisk tilgang.

Du vil dog næppe føle sig ulempet, da det er spændende at se de forskellige stykker passer sammen og den endelige skål materialiseres.

Faktisk er processen så nedslående og engagerende, at den er næsten terapeutisk.

Se også: 5 ting du finder i Dansk sushi, som ikke findes i Japan

Man Spiser Sushi fordi det er et kunstværk

Enhver måltid hvor man spiser sushi kan betragtes som et kunstværk, så længe det er forberedt og belagt godt. Men sushi er en undtagelse – det er et sandt kunstværk, der er blevet praktiseret af japanskerne i årtusinder.

Det begynder med høst – der er specifikke laguner og regioner, hvor fisk og tang skal høstes for at gøre de forskellige sushi-sorter perfekt.

Bevarelse er også vigtig, da forskellige typer fisk kræver forskellige forhold for at forblive friske og i god form.

Forberedelse tager også meget færdigheder og lidenskab, ellers vil den endelige skål blive mere afstødende end lækre.

De forskellige typer fisk og havgrøntsager er tilberedt på forskellig vis afhængigt af hvilken slags sushi du vil have – nogle er tilberedt rå, mens andre er kogte i forskellige metoder.

Endelig kommer alt ned til skålen selv. Normalt ser sushi retter ud til at være sarte at spise. I mange tilfælde involverer de ruller ris og tang med stykker fisk placeret ovenpå. Hver skål er dog unik i udseende, og i alle tilfælde ville de fleste diners vælge at forlade det uberørt på grund af dets maleriske udseende.

Det siger sig selv også, at kokken arbejder er fascinerende. Alt i alt er alt om sushi et kunstværk.