verdens dyreste nigiri
Sushi

Verdens dyreste Sushi er lavet med spiseligt guld, diamanter og perler

Kokken Angelito Araneta Jr. er ikke din gennemsnitlige sushikok, og han laver bestemt ikke “gennemsnitlig” sushi. Mens sushi normalt kan blive ret dyre, kan sushi-kokken lide at tage det et level op, og lave verdens dyreste sushi.

Denne berømte filippinske kok går ofte under sit kaldenavn ”Karat Chef”. Det er fordi han kan lide at indarbejde guld og diamanter i sine kreationer. En af hans seneste sammenvoksninger er nu officielt kåret til ”verdens dyreste sushi”, og den er lavet med spiseligt guld, diamanter og perler.

Prisen til 1978 US$ (13.650 Kr.) er Angelito Araneta Jrs femdelte særlige nigiri-rulle officielt verdens dyreste sushi, ifølge Guinness World Records. Sushi-rullen starter med premium lyserød laks fra Norg og foie gras. Som er temmelig almindelige ingredienser, men det bliver ret vanvittigt derfra. Dernæst bruger sushi-kokken i stedet for at indpakke rullen i tang, spiseligt 24 karat guldblad. Nu kunne han have stoppet der, men igen, Angelito er ikke din “normale” sushikok. Derefter tilføjer han tre Palawan-perler til hvert stykke ud over 20 karat afrikanske diamanter. Tilføj alle disse ingredienser, så har du den dyreste sushi i verden.

Sushi betragtes ofte som spiselig “kunst”, og det er bestemt tilfældet med Karat Chefs seneste oprettelse.

verdens dyreste sushi

Verdens dyreste sushi, men ikke dyreste fisk

I betragtning af en pris på næsten 2.000 US$ tror du måske, at denne sushi ret rangerer derop med den dyreste fisk over hele verden. Imidlertid bleges denne ret (forbløffende) i sammenligning med prisen på en værdsat almindelig tun. Den almindelige tun, der fanges vildt, sælges for bogstaveligt talt hundreder af tusinder af dollars. Den bedste kilde til tun er på Tsukiji-fiskemarkedet i Tokyo. Den dyreste tun der nogensinde er blevet solgt havde en pris til 173.600 dollars for en almindelig tun på 201 kg.

Hvad med dig? Bare at tænke på nogle af disse retter og se, hvor langt du er villig til at gå for det ultimative havdyr. Eller er du mere til almindelig Nigiri og Maki Sushi?