Hvem opfandt Philadelphia Rullen og hvordan den fik navnet
Når man læser sådan et navn, er der nogle der er nysgerrige og undrer sig over, hvem der opfandt philadelphia rullen og hvordan den fik et så interessant navn.
Mens der er et par mennesker, der hævder at være skaberen af Philadelphia Roll, tror jeg historien om Madame Saito, vednavnet som “Queen of Sushi” lyder mest overbevisende.
Philadelphia rulle, og historien bag
Madame Saito er en japansk sushichef, der begyndte sin karriere på et tidspunkt, hvor det var imod told og traditioner for kvinder at være kokke.
Men fast besluttet på at være en kok en dag, lærte hun kunsten at lave sushi fra mester kokke i Tokyo efter restauranterne lukkede deres døre.
I 1981 flyttede hun til Philadelphia-området med sin familie og åbnede den første sushi-restaurant i Upper Darby-området. I løbet af den tid var amerikanerne ikke særlig bekendt med sushi, så hun besluttede at tage madlavningskurser for at uddanne folk om køkkenet.
I midten af 1980’erne tog hun en sushi klasse på Longwood Gardens, da hun stolt præsenterede en af hendes nyeste kreationer lavet med røget laks og Philadelphia cream cheese.
Hun kaldte det den jødiske rulle, men mængden kaldte den ‘Philadelphia roll’ ‘Philly roll’ og sådan fik det navnet.
Relateret spørgsmål vedrørende sushi rullen
Hvor meget kalorier i en Philadelphia rulle?
En Philadelphia Roll indeholder røget laks og flødeost, derfor har den ca. 320 kalorier, 32 kulhydrater, 8 gram fedt og 8 gram protein.
Er Philadelphia rulle en slags kogt sushi rulle?
Dette er makisushi lavet af røget laks, flødeost og agurk. Andre ingredienser kan indeholde scallions, avocado og sesamfrø. Da de vigtigste ingredienser laks, ris og fløde ikke er rå, betragtes det som en kogt sushi-rulle.
Er det sikkert at spise Philadelphia rulle mens man er gravid?
Røget laks forhindrer væksten af bakterier og øger fiskens holdbarhed. Da du ikke bruger rå fisk i rullen, er der intet at bekymre sig om, så længe du spiser på en velrenommeret restaurant eller gør det hjemme.
Men nogle sushi restauranter kan bruge rå laks til at lave Philly sushi, så sørg for at spørge, før du bestiller.
Hvad i en Philadelphia Rulle?
Meget går ind i fremstillingen af en Philadelphia Roll, men det er ikke raketvidenskab. Med de rigtige ingredienser kan du lave lækker Philly roll hjemme.
Her er nogle ting, der går ind i rullen, så lav en liste over de ting, du skal have fra købmanden.
Sushi ris:
Ris perfekt krydret med riseddike, sukker og salt. Så, du skal købe kortkornet japansk ris (japonica) for at få de bedste resultater.
Hvis ikke tilgængelig, kan du også bruge middelkornet Californien ris. Du vil finde dem mærket i enhver asiatisk købmand.
De fleste ekspert sushi kokke vil råde dig til at bruge kortkornet ris, fordi det har et meget højere indhold af stivelse.
Når risen er godt kogt, lad den køle af og tilsæt derefter eddikeblanding. Hvis du laver sushi for første gang hjemme, overvej at købe en bambus padle og spatel.
Laks
Den røget laks er hjertet af Philadelphia rullen. Den bærer en mild smag og et højt niveau af omega-3 fedtsyrer. Røget laks er blevet go-to mulighed for dem, der ikke kan lide selve ideen om at spise rå fisk. Den kan bruges i sushi direkte uden yderligere madlavning og kan også opbevares i fryseren.
Yderligere grøntsager
Udover røget laks kan du tilføje nogle grøntsager for at tilføje friskhed og crispiness til rullen.
Min første valgmulighed er agurk, fordi den har en forfriskende effekt på typebudene.
Bortset fra agurk, kan du også bruge andre grøntsager såsom avocado, grønne løg osv. Lad dog ikke overbelaste rullen med ingredienser, da dette vil påvirke smagen af rå fisk.
Kun en ekstra ingrediens end røget laks skal være nok.
Andre ingredienser
Du skal bruge Nori-tang til at lave den traditionelle rulle, og hvis du vil lave en inside-out, kan du få brug for frø til at tilføre crunchiness til ydersiden.
Invester i en god bambusmåtte som denne vil være din bedste ven til at gøre rullen lettere. Husk også at få en plastikpakning for at sikre, at ris ikke holder fast i bambusmåden, når du laver en indvendig rulle.