Bento Boks Til Frokost

Hvordan pakker man en Bento boks til frokost: Nemme tips

Japanske Bento boks til frokost svarer til den danske madpakke. Måske den største forskel mellem de to stilarter af Madpakker er, at Bento frokoster er typisk pænt pakket i en plastikbeholder, så hele dit måltid er til rådighed for din nydelse, ikke det samme som et måltid serveret på en tallerken derhjemme. På den anden side, en dansk madpakke til frokost er ofte en række frokost komponenter pakket i separate engangs-eller genanvendelige plastikposer eller opbevaringsbeholdere og bliver bragt i en frokostboks.

Hvis du aldrig har prøvet at lave en Bento boks til frokost, kan ideen om at lave det være udfordrende. Men hvis du kan huske de følgende nemme tips til frokost pakningen, vil du være en pro på ingen tid.

Start med den rigtige bento boks til frokost

Den Bento boks til frokost der vil blive pakket, kan være så fancy eller så simpelt som du vil. En bred udvalg af Bento box mærker og stilarter med varierende priser er tilgængelige for dig at vælge imellem; dog, husk følgende vigtige funktioner i din Bento boks. Den som du vælger, er den der passer dig og din livsstil.

Beholderen skal have et godt, sikkert, aflåseligt låg.

Beholderen har dividers. Så lidt som en opdeler at oprette to sektioner eller så mange som tre til fire dividers. Bemærk: en Bento boks til frokost kan også pakkes i en enkel beholder uden skillevægge.

Mens de fleste Bento containere er flade, andre stilarter af Bento containere er cylindrisk med separate stabelbare rum for både suppe og fast føde. Hvis du kan lide suppe eller gryderetter denne design af Bento bokse kunne fungere bedst.

Tilbehør til at gå med din bento boks til frokost

Markedet for Bento bokse og tilbehør er bred nok for alle forbrugerne til at vælge imellem, da der er mange produkter til rådighed via traditionelle japanske eller asiatiske supermarkeder eller online.

Tilbehør:

  • Gafler
  • Skeer
  • Spisepinde
  • Mini spyd eller hakker-til opsamling af små bid af mad
  • Mad kopper, papir eller aluminium kommer i forskellige former og størrelser-for at holde forskellige typer af fødevarer
  • Mad delelinjer (små, tynde skillevægge)-bruges til at adskille mad med sauce fra frugt for eksempel

Planlægge

Med bare en smule planlægning, vil du opdage, hvor nemt det er at forberede en sund frokost, at både du og/eller dine børn og familie kan nyde fem dage om ugen! Hvis du allerede planlægger dine daglige middage med en ugentlig måltid plan, er det mere end sandsynligt, at du har fået en rimelig andel af sunde fødevarer til rådighed. Hvis du ikke helt er sikker på hvad din bento boks til frokost skal indholde, kan du finde ud af at alt hvad du virkelig har brug for, er at lave en ekstra portion af din aftensmad. Så rester nemt er tilgængelige til at pakke ind i din Bento den næste dag.

Er du stadigvæk i tvivl kan du få inspiration til japanske retter fra vores en typisk japansk måltid eller guide til Kaiseki.

Bento boks til frokost kan bruges til mange retter

Bento Boks Retter

Indholdet af din Bento frokost er ikke begrænset til japanske fødevarer. Mad som sandwich, wraps, pasta og salater kan også være inkluderet i Bento. Andre snack retter såsom ost og kiks kan også være inkluderet. Som nævnt ovenfor, suppe og gryderetter kan også pakkes i en Bento frokost ved hjælp af særlige Bento bokse.

Balance og æstetik

Balance:

En af de vigtigste aspekter af at pakke en Bento boks til frokost er ernæring. Tilsæt masser af grøntsager og frugt, og moderat mængder af protein og fuldkorn med en lille portion af mælkeprodukter. Vi anbefaler følgende proportioner for et afbalanceret måltid:

  • 40% grøntsager
  • 30% fuldkorn
  • 20% protein
  • 10% frugt

Æstetik:

Når varerne til din Bento er blevet besluttet, pak dem pænt og stramt ind i din Bento boks. Prøv og adskille grøntsagerne og frugter ved at pakke disse i en af delene af din Bento boks. Mens korn og protein i en anden del af din Bento boks. Brug Bento tilbehør (dividers, spyd, m.m.) til at adskille fødevarer og tilføje æstetik. Bemærk, jo strammere fødevarerne er pakket ind i din Bento, og jo mindre ledig plads der er, jo mere sandsynligt vil din Bento opretholde sin æstetik og mad vil forblive pænt på plads.