Myter Omkring Sushi

7 store myter omkring Sushi og den japanske ret

Hvad kommer først i tankerne for dig, når du tænker på japansk mad? I de fleste tilfælde er det netop sushi! Med popularitet kommer der også en masse myter omkring sushi.

Sushis popularitet niveau vises også uden for Japan. Sushi er populær over hele kloden med nogle af de bedste sushirestauranter, der dukker op overalt fra Asian til USA, og nu mere populær end nogensinde her i lille Danmark.

Sushi er elsket og kendt over hele verden, og det er bestemt meget mere end en trend; det er en længe etableret traditionel ret med global popularitet, der er her for at blive.

På trods af dette er der dog stadig så mange misforståelser omkring denne fantastiske godbid – fra det grundlæggende såsom hvad der nøjagtigt udgør sushi til hvordan det skal serveres korrekt. Nå, heldig for dig, har vi til hensigt at fjerne nogle af disse myter omkring sushi i dag.

Myte 1: Sushi er rå fisk.

Det er den mest udbredte lignelse at høre, at for at noget skal være sushi, skal det absolut indeholde en form for rå fisk.

Faktum: De korrekte oplysninger er, at sushi er en metode til madlavning og præsentation af eddike ris sammen med fyld.

Fyld der bruges til tilberedning af sushi, kan variere. Det, vi helt sikkert kan sige med sikkerhed er, at ris er den grundlæggende ingrediens i alle de mange forskellige muligheder.

Ironisk nok er fisk ikke nødvendigvis den essentielle ingrediens, fordi sushi meget godt kan serveres sammen med andre typer kød og grøntsager.

Det er også vigtigt at bemærke, at når sushi indeholder fisk, behøver det ikke nødvendigvis være rå fisk. Unagi og anago (ål) serveres altid kogt med en sauce, og mange sushi inkluderer en tempura fisk, der er dybstegt.

California ruller inkluderer kogt imitations krabbekød, og der er mange former for røget sushi fyld, såvel som røget laksesushi.

BONUSINFORMATION: Vidste du at ”sushi”, der serveres uden ris i form af meget tynde skiver rå fisk, slet ikke er sushi? Det kaldes faktisk sashimi.

Se også: Typer af Sushi – Kend de forskellige typer Sushi

Myte 2: Sushi spises altid med sojasovs.

Du har måske bemærket, at de fleste dyster masser af sojasovs på deres sushi, inden de spiser. Så et af de myter omkring sushi er, om man virkelig skal spise sushi med soja?

Faktum: Så dette er overhovedet ikke nødvendigt. Mens mange mennesker nyder sojasovs, måske næsten lige så meget, hvis ikke mere end selve sushi, forbruges den ganske ofte uden.

Myter Omkring Sushi Soya

For at være mere præcis, er risen allerede krydret, så de har virkelig ikke brug for meget soja, og mange “pros” bruger den overhovedet ikke, fordi de føler at den overmager sushiens naturlige smag, hvilket er beregnet til at være perfekt afbalanceret alt sammen på egen hånd.

Myte 3: California ruller betragtes totalt ikke som sushi.

Når det kommer til myter omkring sushi, så mener vi, det ikke er svært at forstå, hvordan en traditionel japansk ret opkaldt efter en amerikansk stat kunne få nogle til at føle, at den mangler et vist niveau af ægthed. Selvom du stadig kan finde mange der siger, at det ikke er ”ægte” sushi, er kendsgerningen teknisk set det.

Faktum: På japansk henviser ordet sushi til krydret kornet ris. Det betyder, at alt, der er lavet med specielt krydret ris, er korrekt at det kaldes den autentiske sushi.

Myter omkring sushi – 4: Sushi er dyr.

Det kan være sandt, at dyre sushirestauranter i høj klasse er temmelig populære, men for at være ærlig kan man selv finde sushi hos din lokale købmand. Så det er ikke rigtig at sige, at du nødvendigvis altid behøver at betale de store kroner, som virkelig er myter omkring sushi vi hører mest om.

Faktum: De fleste sushiretter er ganske rimelige at have råd til. Du kan altid nyde den rigtige smag af sushi uden at bekymre dig meget om dens pris.

Myte 5: Sushi er en daglig basis i den japanske diæt.

Da sushi altid er forbundet med Japan, antager mange mennesker bare, at det er en del af deres daglige diæter.

Faktum: Japanerne er generelt kendt for at være meget sundhedsbevidste. Deres kystnære nærhed gør det muligt for dem at nyde en lang række friske, sunde kostvaner.

De har også traditionelt en stærk tro på at indtage afbalancerede måltider. Det gør simpelthen indtagelse af sushi dagligt helt umuligt.

Myte 6: Ingefær er en af ​​disse tilfældige garneringer, som ingen spiser med deres sushi.

Du har måske bemærket, når du bestiller sushi, kommer syltet ingefær også med. Så hvorfor er det nøjagtigt der i første omgang? Du har sikkert opdaget, at mange mennesker ikke engang rører ved det, men faktumet kan være ganske overraskende for dem, der ikke allerede er klar over sådanne myter omkring sushi.

Faktum: Ingefær har faktisk et specifikt formål til sushi og er ikke bare klappet på din tallerken uden nogen som helst grund. Faktisk fungerer det som en gane rengøringsmiddel. Forbruget gør det muligt for de enkelte personer bedre at smage den næste ret.

Myte 7: Kun mænd kan lave god sushi.

Ugh, vi ved, at denne er særlig irriterende.

Faktum: Dette er stadigvæk en temmelig voldsom problem i sushi-kokverdenen.

Især i Japan, hvor der ofte er en stor forskelsbehandling af kvindelige sushikokke. Faktisk er der endda blevet offentliggjort undersøgelser, der udtaler sig om dette på grundlag af, at kvindernes hænder er “for varme” til at lave sushi sammenlignet med mænd. Hvor vanvittigt?

Vi blev trænet af mandlige sushi-kokke… De fleste af dem betragtede det kvindelige personale bare til at stå der og forme risen. De forventede ikke, at vi skulle forstå, hvordan vi kunne udføre mere vanskelige opgaver. Vores eneste værdi for dem var i vores fysiske udseende. -Yuki Chizui

På trods af sin globale popularitet er sushi stadig en misforstået ret i mange dele af verdenen. Så vi håber, at vi har gjort vores del for at hjælpe dig ved at fjerne disse 7 populære myter omkring sushi.