Soba Stegte Nudel Ret med edamame og bok choy
Soba stegte nudel retter er populære i hele Asien, herunder klassikere som Pad Thai og Chow Mein. Stegte nudler er også populære i Japan, især Yakisoba som bogstaveligt betyder “stegte nudler.” Det er traditionelt lavet med stegte nudler, grøntsager og lidt svinekød eller kylling.
Du ville tro, at med ordet “soba” i titlen, at Yakisoba ville bruge soba (boghvede) nudler. Men udtrykket soba er historisk brugt i Japan til at beskrive alle lange, tynde nudler. Og Yakisoba bruger typisk tynde hvede nudler.
Men vi har konstateret, at soba nudler arbejder rigtig godt i Stir-Fries, så i denne version af Yakisoba har vi brugt soba nudler. Og i stedet for svinekød eller kylling, vores kød-fri version bruger edamame bønner som den vigtigste kilde til protein. Denne ret er så velsmagende og trøstende samt nem og billig.
Soba stegte nudel ret med edamame og bok choy
SERVERER 2 Personer
En japansk-inspireret soba stegte nudel ret – Svampe, bok choy og edamame bønner belagt i en rig og salted sauce.
- 115g tørret soba (boghvede) nudler
- 3 spiseskefulde japanske sojasauce
- 1 spiseskefuld riseddike
- 1 spiseskefuld vand
- 1 teskefuld ristet sesamolie
- 1 tsk brunt sukker
- 2 spiseskefulde peanut eller rapsolie
- 1 gulerod — tyndt diagonal skåret
- 2 pakker kopper groft hakkede bok choy
- 8-knap eller shiitake-svampe — tykt skåret
- 1 spsk fint revet frisk ingefær
- 1 scallion — tyndt skåret
- 1/2 kop frosne edamame bønner — optøet
Kog soba-nudler i henhold til pakkens anvisninger, skyl derefter under koldt vand og dræn godt. PLACER sojasauce, ris eddike, vand, sesamolie, og brunt sukker i en krukke med skrue-top låg og ryst indtil det hele er kombineret. OPVARM en wok eller en stor stegepande over en høj varme. Tilsæt olien og rør guleroden i 1 minut. Tilsæt bok choy og rør i 2 minutter. Tilsæt svampe, ingefær og scallion (reservere nogle grønne del for pynt), og rør i 2 minutter. Tilsæt edamame, nudler og sauce blanding og steg i 1 minut. For pynt, smid de sidste reserverede scallion på toppen.
Andre lækre variationer: Brug kammuslinger, rejer, kylling, blæksprutte, eller tofu i stedet for edamame. Udskift bok choy med kål eller bønnespirer.
Læs også: Kampen om de bedste nudler: Pho vs Ramen