Vegetarisk Japansk Mad
Japansk mad har masser at byde på for den vegetariske og vegansk Eater! Her er et par vegetarisk japansk mad opskrifter til at introducere dig de kødløse muligheder i det japanske køkken. Den bedste ting om at være vegetar er; når du besøger Japan er det den vegetariske sushi, der synes at være mest overalt!
Vegetabilsk Japansk Mad: Tempura
Vegetabilsk tempura er en vegetarisk mulighed, der normalt er tilgængelig på de fleste japanske restauranter. Tempura er mere lys og sprød end det er fedtet, så du vil ikke helt finde det så tungt som pommes frites eller andre dybstegte fødevarer. Det er kun dybstegt i et minut eller to, så det ikke er oversvømmet med olie. Grøntsager bør stadig være lidt Crunchy! Japanske tempura dej på restauranter vil ofte, men ikke altid, indeholder æg, men det er ganske let at lave ægfri vegansk tempura derhjemme.
Champignon og Tofu Gyoza
I det kapanske køkken kalder man disse små vegansk champignon og tofu dybstegte mad for “gyoza” og mens de kan være dampet eller stegt i det kinesiske køkken, er de somregel altid stegt på bare den ene side i det japanske køkken. De er lækre på restauranter, og lejlighedsvis kan du finde dem i den frosne mad sektion af asiatiske købmænd eller naturlige fødevarer butikker.
Vegetarisk Japansk Mad: Udon Nudelsuppe
Ingen udforskning af japansk vegansk mad ville være komplet uden nogle vegetariske Udon nudelsuppe. Med tilsætning af flavorfulde ingefær, eddike og sojasauce simre sammen med Udon nudler, scallions, og frisk cilantro. Yum!
Japansk Edamame
Japanske edamame er en must-have på de fleste japanske restauranter, og de er den perfekte anytime vegetarisk japansk mad snack for vegetarer og veganere. De er store, uanset om de er friske eller frosne og fuld af sundt soja protein. Edamame er den perfekte japanske mad til vegetarer og veganere! Ingen behov for opskrift – bare kog eller damp, tilsæt lidt salt samt citron og nyd. Det kan ikke gå galt.
Miso Suppe
Miso suppe er en anden af de fødevarer, du finder på næsten alle japanske restauranter, og det er normalt (men ikke altid) vegetarisk (og vegansk). De grundlæggende ingredienser er miso, tang, og tofu, og en lille sojasauce, sesamolie eller andre krydderier der fremhæver smagen af den simple bouillon. Vegetarer og veganere kan nyde miso suppe, som er en af de hurtigste og nemmeste japanske mad retter at skabe.
Vegetarisk Japansk Mad: Aubergine i Karry
Hvis du er ny til japansk madlavning, er dette en stor opskrift at prøve, da det kræver en pre-made butik-købt Curry Roux til at simre med grøntsager i en japansk aubergine karry. Du kan lave dette måltid ligesom det er fra pakken, tilsæt ris, hæld det over nudler. Hvis du har lyst til en kraftigere måltid, tilsæt nogle bidder af stegt tofu.
Se også: Tips til at give din San Francisco Sushi Rulle bedre smag (Vegetar Edition)