Hvordan Laver Man En California Roll

Hvordan man laver en California Roll, den perfekte rulle til sushi begyndere

Chancerne er nok ret gode, at en af de første typer af sushi du nogensinde har prøvet var en California roll. Dækket med ris og tang, sødt krabbekød (eller imitations krabbesticks) og både avocado og agurk for en pop af grøn farve, dens milde smag gør det perfekt til dypning i en lille smule sojasauce med noget wasabi i. Hvis du aldrig har lavet sushi før, så er det aldrig for sent at komme igang. Her er en trin-for-trin guide til, hvordan man laver en California roll, som alle kan prøve, selvom du aldrig har rullet sushi før.

Historien om California Roll

Oprindelsen af California rullen er meget diskutabel. Nogle siger, at det blev opfundet i Los Angeles, mens andre mener, at det faktisk blev opfundet i Canada. Hvad alle er enige i, ar at dette er en inside-out sushi roll, hvilket betyder, at risen er på ydersiden, mens tang og fyldet er på indersiden. Ikke alene ser en inside-out roll imponerende ud, men det er faktisk lettere at rulle end dens tang-on-the-outside modstykke, da du ikke behøver at bekymre dig om omstrejfende stumper af ris klamrer sig til den mørke tang på ydersiden. Med hensyn til fyld, er det altid en slags krabbekød og avocado eller agurk (eller begge dele!).

Hvad er der i en California Roll?

De fleste af ingredienser til en California roll er nemme at finde, men her er et par ting, som du måske er nødt til at gå til et japansk eller asiatisk marked for.

Imitation krabbekød: Den nemmeste og mest budget-venlige krabbe, der anvendes i en California roll er faktisk ikke lavet af krabbe. Imitation krabbe er hvide med en lyserød kant på ydersiden og er lavet af fisk. De findes som regel hos alle asiatiske butikker, kig efter dem i kølen ved midtergangen, som regel i nærheden af tofu eller miso. Hvis du ønsker at bruge ægte krabbe, bruge strimlet krabbekød, og du kan bruge det som det er eller røre i en smule mayonnaise for creaminess hvis du vil. Rigtig krabbe er omkring 3 gange så dyrt som imitation krabbe.

Sushi ris: Kig efter en kortkornet hvid ris, normalt mærket sushi ris. Denne form for ris klistre bedre end langkornet eller basmati ris, så du skal ikke blive fristet til at erstatte. For et ekstra boost af smag, kog ris med et stykke kombu (tørret tang), hvis du gerne vil.

Nori: Disse er plader af tørret tang. Kig efter en mørk-farvet nori, der er stramt kornet – og jo tykkere, jo bedre.

Bambus måtten: En billig bambus sushi rullemåtte gør det lettere at rulle sushien. Du kan pakke det i plastfolie så risen ikke kistre til måtten. Kan du ikke finde en måtte? Fold en tyk køkkenrulle i halv, derefter placere et ark plastfolie på toppen og bruge dette til at rulle i stedet.

Resten af ingredienserne er nemme at finde: sesamfrø (få ristet, hvis du kan), moden smøragtig avocado, agurk, riseddike (færdigkrydret sushi eddike), sojasauce og wasabi og syltede ingefær til servering.

Lav Sushi Ris til din California Roll

Den eneste madlavning, der skal laves for California ruller er at koge risen. Skyl risen, og kog enten på gryde eller i en riskoger hvis du har. Mens det koger, lav ris krydderien ved at blande op ris eddike med salt og sukker. Denne version er en forholdsvis mild en, så er du velkommen til at lege med eddike og sukker proportioner anden gang. Bland derefter eddiken med risen mens det er varmt, og køl risen ned med en vifte eller bare lad det stå i et stykke tid.

California Rulle

Rullende California Roll

Nu kommer den sjove del: rullende! Sørg for, at alle ingredienserne er prepped og klar til at blive brugt / Skær agurk og avocado i tynde strimler. Riv tangpladerne i halve – fordi en fuld ark vil give dig en alt for tyk sushi rulle. Hold en skål med vand klar – fugt dine hænder for at holde ris fra at klistre til dem.

Sådan ruller du:

Top nori med ris og sesamfrø. Placer et jævnt lag ris over en nori ark. Tryk den forsigtigt ind med fugtige fingre, så risen dækker hele arket. Drys med nogle sesamfrø.

Flip og tryk. Dernæst flip det hele over. Husk, at risen går på ydersiden!

Fyld med krabbe, avocado og agurk. Placer crabsticks og agurk på tværs af midten af nori. Top med avocado.

Rul op. Brug måtten til at rulle sushi op, indtil toppen og bunden mødes. Tryk forsigtigt for at komprimere og forme rullen, indtil det er pænt og rundt.

Skær i 8 stykker. Efter alle sushi er rullet op, skæres hver i 8 stykker. Brug den skarpeste kniv du har, til at skære gennem rullen uden at det hele går i stykker. Flip stykkerne cut-side op for at vise dine smukke rullende færdigheder.

Servering California rulle Sushi

En California roll er bedst lavet og spist inden for en tim, før risen tørrer ud og tang bliver blød. Hold dem dækket med plastfolie, indtil de er klar til at blive serveret. Sæt ud sojasovs og wasabi, så folk kan lave deres egne dipping saucer, og hvis du gerne vil, så server med syltede ingefær. Når du bliver vant til at lave California rolls, kan du eksperimenter med fyld: prøv kogte rejer eller andre veggies til din næste sushi aften i stedet!