6 forskel mellem Japanske sushi og Dansk sushi
Jeg tog engang min danske ven til en traditionel japansk sushi restaurant, og han blev overrasket over det han så. Han var overrasket over at se, at den traditionelle sushi var langt fra hvad han plejer at spise på Dansk sushi restauranter.
Så hvad er forskellen mellem japansk sushi og dansk sushi? Den traditionelle japanske sushi har subtile smagsoplevelser, der er afbalancerede og de sjældent eksperimenterer med ingredienser og fyld. Dansk sushi har på den anden side en blanding af stærke smag, fedte farver og en række rå fisk, kogt kød, grøntsager og frugter.
For eksempel består Philadelphia rullen af avocado, laks og flødeost, en kombination, som du sjældent ser i traditionel sushi. Mens der ikke er nægtelse af, at danskerne elsker Dansk sushi, men de har deres egen måde at støbe på og tilpasse den traditionelle skål til deres smag. Læs videre for at vide mere.
6 nøgleforskelle mellem Japansk og Dansk Sushi
1. Dansk Sushi Vs Japansk – Kompleksitetsniveau
Den japanske maki er enkel og består kun af eddike sushi ris, tang, en række fisk og nogle grøntsager (valgfri). De danske sushiruller er derimod pakket sammen med fyld og påfyldninger bestående af fisk, veggies og næsten alt, der kan gå ind i en rulle.
I Danske sushi versioner som Rainbow-rulle har du tre forskellige typer fisk på toppen for at skabe et fremragende farverigt udseende. Så er der avocado og andre grøntsager inde. Så sushi i Danmark ligner næsten en sandwich eller burger, der kan holde alt, hvad der er muligt.
2. Rolling Technique (Inside vs Outside)
I Japan består den oprindelige maki eller sushi ruller af krydret sushi ris, grøntsager og / eller rå fisk indpakket i et ristet Nori ark (tang). Sushi i Danmark er vendt, så Nori er skjult indeni og du har sushi ris på ydersiden.
Ifølge historiske kilder blev stilen af indpakning eller rullende sushi opfundet mellem 1960-1970 for at tiltrække de vestlige, der ikke kunne lide smagen af Nori. Det blev kaldt California roll som de fleste sushi mæcener var fra Los Angeles.
3. Kunst for at lære at lave Japansk Sushi mod Dansk Sushi
Japanerne ærer deres tradition og sushi er en vigtig del af kulturen. Sushi kokke holdes i høj grad, fordi de opnår den titel “level 5 chef” efter mange års stress og intens træning. Før en lærling lærer at lave nigiri sushi, skal lærlingen øve sig på at lave perfekte fiskeskiver, tilberede sushi ris og bruge krydderierne i den rigtige mængde.
4. Størrelse betyder (lille, stor eller ekstra stor)
I forhold til Japansk og Dansk Sushi er Japansk sushi er bare en one-bite stil af mad. Sushi rollen er typisk skåret i 6 stykker, der er små nok til at blive spist i bare en bid. I henhold til de traditionelle normer skal sushi kun omfatte en fisk eller grøntsag for at sikre, at du kan nyde sin smag fuldt ud.
Den danske sushi har ikke noget imod at blande forskellige aromaer og overordnede smag til at lave en gigantisk sushi-rulle. De kan indeholde mere end 3 typer fyldstoffer og flere andre påfyldninger over sushi ris. De fede sushi ruller kan skæres i 8 stykker eller endnu mere. Det er svært at spise disse stykker i en enkelt bid.
5. Stil af håndruller
I Japan er håndrullerne eller temaki kegleformede, men de er stadig lavet med nori eller tang ark for at sikre, at de grundlæggende ingredienser forbliver de samme. Det omfatter en type fisk og måske en grøntsag (julienned) som påfyldning,
I supermarkeder eller supermarked sushi hjørner i Danmark, kan du se underlige kreationer, hvor sushi ris og ingredienser er indarbejdet i vaffel kegler. Desuden kan de have forskellige typer fisk, grøntsager og ost popping ud af keglen.
6. Dansk Sushi – Balancering af smagen
Sushi kokke i Japan giver den nødvendige betydning for at afbalancere de sarte smagsoplevelser mellem sushi ris og fisk. De bruges på en måde, der sikrer, at du kan nyde smag af begge uden at overvinde den anden.
Hvis du har spist traditionelle japanske sushi før, kan du nemt fortælle forskellen i amerikanske ruller. Sidstnævnte mangler den stærke eddike smag, som japanske sushi er kendt for. Denne ubalance i smag fører til sushi med fisk eller grøntsager undertrykker smagen af ris.