Japansk Mochi Ris Kage – Hvad er det?
Mochi er en japansk ris kage, der er lavet af dampet hvid ris eller glutinous ris. Det kan også være fremstillet af dampet brune ris. Alene, japansk mochi ris kage er en basisfødevarer i det japanske køkken, men det fungerer også som en vigtig ingrediens i mange japanske fødevarer såsom desserter, supper (både saltede og dessert typer), og hot pot retter. Det kan også være grillet, bagt eller stegt.
Frisk mochi er meget pegnet, blød, klæbrig, og sej, men bør spises på samme dag det blev lavet, eller den næste dag senest. Det har en tendens til at hærde meget hurtigt. Hvis japansk mochi ris kage er udeladt, bliver det tørt og hårdt og vil være ufornøjelig. Denne type mochi er typisk flad og rund.
Japansk mochi ris kage er også tilgængelig i hylde-stabile pakker, og er kendt som “kirimochi ” eller “kakimochi, ” men disse ris kager tendens til at være hårdt, og er bedst anvendes i opskrifter, som grilles, koges, eller dybestege Mochi. Denne type af Mochi tendens til at være formet i flade firkanter eller rektangler.
Hvordan er Japansk mochi ris kage lavet?
Mochi er lavet af første dampende ren ris og derefter dunkende det i en glat masse. Traditionelt blev mochi lavet under en japansk ceremoni kaldet “mochitsuki “, som oversættes til “pounding Mochi.” frisk dampet ris er placeret i en oversize mørtel, der står på jorden næsten talje-høj. Den dampede ris drysses med vand, derefter pounded med en stor træk hammer indtil glat. Ceremonien består af en person, der pounds Mochi ved hjælp af hammer, mens en anden person kontinuerligt forvandler Mochi og drypende vand på det for at holde det fugtigt. Når Mochi er pounded glat, er det revet ud i mindre stykker og formet til runde semi-flade cirkler.
Mochi kan også laves ved hjælp af en Mochi Maker køkken apparat, til salg på nogle japanske butikker eller online.
Sådan opbevarer du Mochi
Frisk mochi er svært at opbevare, fordi det hurtigt begynder at forme, hvis de efterlades ved stuetemperatur i længere tid end en dag, eller to dage maksimum. Frisk japansk mochi ris kage bør ikke opbevares i køleskabet, da det vil blive svært og ikke brugbart. I stedet kan du hurtigt opbevare friske Mochi i fryseren. Det kan tilberedes uden først afrimning.
Når du køber færdige mochi på en japansk eller andre asiatiske supermarkeder, vil du finde den grundlæggende mochi (det, der er lavet simpelthen fra dampet ris), sælges ofte i flade runde former. Mochi sælges også i firkanter, og i andre asiatiske kulturer formes japansk mochi ris kage også i form af cylindriske pinde. Mochi sælges enten frisk eller individuelt skåret og vakuum forseglet i hylde-stabile pakker.
Hvordan nydes Japansk Mochi Ris kage?
Mochi som en snack:
- Norimaki Mochi-ris kage krydret med en sød sojasauce og pakket ind i tørret tang
- Kinako Mochi-ris kage krydret med en sød ristet sojabønne mel og sukker blanding
- Tofu Mochi-små bid-store stykker af mochi lavet med tofu og glutinous rismel og sødet med sødt ristet sojabønne mel
Japansk mochi ris kage i suppe:
- Ozoni (eller Zoni)-en traditionel japansk nytår suppe med grøntsager, protein eller skaldyr, og Mochi
- Shabu-shabu-i japanske hot Potter såsom shabu-shabu, Mochi kan også tilsættes som en ingrediens.
- Sukiyaki-Sukiyaki er også en japansk hot pot ret, og en af ingredienserne kan være Mochi.
Japansk Mochi ris kage som dessert:
- Grøn te mochi, en af de mest populære Mochi typer, med sødt grøn te smag.
- Sakura Mochi-sød glutinous ris kage pakket i syltede kirsebær blomstre blade. Traditionelt nydes på japanske pigers dag.
- Chi Chi dango Mochi-lille bid-størrelse kokos Mochi
- Chimaki-sød, klæbrig, glutinous ris kage skæv på en pind og pakket ind i bambus blad
- Zenzai-sød rødbønne suppe med ristet Mochi.
- Kashiwa Mochi-ris kage fyldt med søde røde bønner og pakket ind i et egetræ blad. Traditionelt nydes på japanske børns dag eller drengens dag.
- Ichigo Daifuku-Mochi pakket rundt om en sød frisk jordbær
- Græskar Mochi-en sød blanding af kogte græskar og Mochi, der er bagt og nydes i efteråret
- Vanilla Ice Cream med Shiratama Mochi og kinako-Vanilla is garneret med små Shiratama Mochi og drizzled med honning og sødt stegt sojabønne mel
Se også: 14 Japanske snacks du skal prøve.
Bemærk
Mochi, eller ris kage, er ekstremt tyk og sej, så det er meget vigtigt at tage små bid af Mochi og tygge meget godt for at undgå slagtilfælde. Det er en fælles fare i Japan, på trods af landets kærlighed til Mochi.