Spørgsmål Om Sushi

15 Ofte stillede spørgsmål om sushi, besvaret!

Forskellige madretter over hele kloden har haft en rimelig andel af popularitet, men få har holdt det lige så konsekvent som sushi. Denne traditionelle mad fra Japan var oprindeligt en streetfood serveret til de japanske arbejdere i Japans industrielle tidsalder. Siden da har sushi fanget hjerter og sind hos madelskere af enhver. Selvom denne ret har rødder, der strækker sig hundreder af år tilbage, var det først indtil for nylig, at det kom til vesten, og derfor er der selvfølgelig mange spørgsmål om sushi.

En favorit snack blandt amerikanske turister der besøgte Japan, fløj sushi over til de stater, hvor det nu er blevet til noget mere end bare en god, økonomisk mad for arbejderne.

Spørgsmål om Sushi – Popularitet

Sushi’s popularitet blev udvidet til Danmark, hvor japanske restauranter er begyndt at være et favorit-hangout, selv for de lokale. Fordi dille efter sushi er vokset gennem årene, er madelskere blevet mere åbne for at prøve nye tilbud fra de japanske restauranter. Denne fødevaretrend har dog efterladt nybegynder mere nysgerrige efter denne japanske ret. Her hos Maki Sushi har vi samlet en liste med de mest stillede spørgsmål om sushi; og her er vores svar:

1. Hvor ofte spiser japanere sushi?

Du tror måske, at japanerne spiser sushi hele tiden. Grunden til, at sushi blev et så populært måltid i begyndelsen, var at retten var sammensat af et par enkle og billige ingredienser, der ville levere det nødvendige proteinkrav til arbejderne. Derefter blev det langt mere en særlig mad, der blev spist ved særlige lejligheder eller sammenkomster. I dag ser japanerne sushi som en madret, der passer til alle festlighederne. Sushi af god kvalitet i Japan er ret dyre, medmindre du bor i nærheden af ​​kysten, hvor fisken er frisk og billig. I gennemsnit spiser japanerne sushi omkring et par gange om måneden og mest ved begivenheder og specielle lejligheder.

Spørgsmål-Om-Sushi-For-Gravide

2. Hvad er de mest populære typer sushi?

Selvom sushi og japansk mad generelt har oplevet en enorm stigning i popularitet for nylig, er nogle retter blevet mere populære end andre. De mest populære typer blandt sushi-elskere er California Rolls, Ebi Furai eller Alaska rullen, der er selvfølgelig også rispapir rullerne, som spørgsmål om sushi har mange spurgt om det virkelig er sushi eller ej, og som der ikke er eddike ris i rispapir vil vi mene det ikke er traditionelt sushi.

Læs også: Typer af Sushi – Kend de forskellige typer Sushi

3. Hvem opfandt California rullerne?

En af de mest populære former for sushi blandt sushiselskere er California Roll. Når det drejer sig om spørgsmål om sushi, hvem der har oprettet denne fantastiske sushiret, har to forskellige sushi-kokke kommet frem. Kokken Hidekazu Tojo, der er født og opvokset i Japan, hævder, at besøgende fra Los Angeles elskede hans ‘indvendige’ version af sushi. Tojos sushi er en kombination af kogt krabbe, avocado og agurk, derefter rullet den i ris og indpakket i tang.

Den anden opfinder

Den rivaliserende påstand kommer fra kokken Ichiro Mashita, der arbejder i Lille Tokyo i Los Angeles. Han hævder at have opfundet det tilbage i 1960’erne. På trods af de igangværende debatter om, hvem der virkelig startede denne kontroversielle, men alligevel fantastiske sushirulle, var det kokken Hidekazu Tojo, der blev anerkendt af de japanske embedsmænd, der endda udnævnte ham til at være en af ​​de velvillige ambassadører for det japanske køkken.

4. Er der en bestemt regel til at bestille og spise forskellige slags sushi?

For første gangs skyld er det okay at tænke på, at der måske er en masse af regler med at bestille og spise sushi. Dette er ikke rigtig tilfældet, ikke for de fleste. Generelt skal du begynde med de lettere smag og gå videre til de tyngre eller tykkere. Spise kommer dog med et par flere regler end bestilling gør. I Japan hos fine sushirestauranter serveres du konstant på din venstre side og bør derfor spise fra højre mod venstre. Afslappede japanske restauranter tilbyder dog mere frihed til, hvordan du kan lide at spise din sushi.

5. Eksisterer der vegetarisk eller vegansk sushi?

Folk bliver mere og mere sundhedsbevidste, når vi begynder at erkende vigtigheden af ​​at passe på ens helbred, især i dag, når et voksende antal nye sygdomme og sundhedsmæssige forhold bliver skabt af et usundt livstil. Vegansk og vegetarisk sushi er ved at blive en af ​​de mest populære typer blandt verdens sundhedsbevidste forbrugere. Men eksisterer de virkelig? Ja, de findes overalt i Danmark, men i Japan er der kun nogle sushi-steder, der nu giver vegetariske eller veganske muligheder på grund af den stigende efterspørgsel.

6. Hvad betyder ‘Maki’ i Maki Sushi?

Da der er forskellige typer sushi tilgængelige i menuen hos de japanske restauranter i Danmark er det forståeligt, at ikke alle ved, hvad hver styk er lavet af. Makizushi eller Maki sushi er også blevet en af ​​de mest populære typer sushi blandt sushiselskere. Maki betyder “rullet”, så Makizushi blev navngivet som sådan, fordi den er lavet ved hjælp af en bambusrullemåtte til at rulle ris rundt om flere ingredienser og derefter pakke den i nori eller tang. Nogle almindelige typer maki inkluderer temaki, der betyder ”håndvalset”, og makimono, som er en række ruller.

7. Hvad er forskellen mellem sushi og sashimi?

Sushi er et meget bredere udtryk end sashimi. Sidstnævnte henviser til rå fisk, der skives og spises normalt uden ris. Sushi behøver dog ikke at være lavet af rå fisk. Grundlæggende, hvis det serveres med eddike ris, kan det betragtes som sushi.

Spørgsmål-Om-Sushi-Sashimi

8. Hvad er den rigtige måde at tilføje sojasovs til din sushi på?

Sojasauce har været en velkommen tilføjelse til sushiretter, især for folk, der prøvede den japanske ret for første gang. Den måde, du tilføjer sojasauce til din sushi på, afhænger af både typen, kvaliteten og din egen smag. Sojasauce kan tilsættes ved at dyppe sushistykket. Når du dypper, skal du indse, at det kan føre til at tilføje for meget sojasovs til din sushi, hvis du ikke er forsigtig. Husk at dunke fiskens side af sushien i soya, og ikke på risen. Dette vil forhindre sushien i at falde fra hinanden, især når din sushi stykke er løst sammensat. Husk en sushi stykke hvor risen er løs og blød giver altid en bedre smag end en der er mast sammen.

9. Hvad er den vigtigste ingrediens i Sushi?

Forskellige kokke har forskellige svar på dette spørgsmål om sushi, da hver lægger deres egen betydning for brugen af ​​sushi-ingredienser. Det siges dog, at den eddikeholdige eller aromatiserede ris skulle være den vigtigste ingrediens, for uden det kunne sushi ikke kaldes sushi. ‘Su’ i sushi betyder ‘eddike’ på japansk. Der er dem, der vil hævde, at fisken er det, der gør en god sushi, og de friske ingredienser, der tilføjes, alle spiller deres egen rolle. Naturligvis ville risen også blive betragtet som en vigtig ingrediens i denne japanske ret.

10. Nok det største spørgsmål om sushi – Er det sundt?

Som nævnt ovenfor og i de foregående blogs er sushi en meget god kilde til protein og fedtsyrer. Sushi, der har det højeste niveau af fedtsyrer, er laks og tun. Hvis du vil gå efter et sundere valg, når du vælger din sushirække, hvorfor ikke gå til en rulle, der ikke er lavet med stegte tempura.

Vegetar og Vegan Sushi

Vegetarisk og vegansk sushi er skabt for det meste på grund af behovet for sund eller ren spisning. Denne type sushi er en god måde at stadig nyde din yndlingsret uden at bekymre sig om det overskydende fedt eller kalorier. Du kan også vælge ikke-krydret ruller, da krydret sauce primært er mayonnaise.

Hvorvidt sushi er sundt eller ej, afhænger hovedsageligt af friskheden af ​​de anvendte ingredienser og valg af den rigtige sushiret til dine diætkrav.

11. Hvad er formålet med syltede ingefær, når de serveres med Sushi?

Pickled Ginger, der på japansk kaldes ‘Gari’, serveres normalt i starten eller ved slutningen af ​​et måltid, men kan også serveres mellem retterne. Formålet med syltede ingefær er at tjene som en gane rengøringsmiddel. Denne type ingefær har også nogle antimikrobielle egenskaber, der er vigtige, især når man spiser rå fødevarer.

12. Skal Sushi spises med spisepinde eller med hånden?

Som en del af sushietiketten skulle sushi blive spist med hænderne, så du kunne vende sushi stykken over, især når du dypper den ned i sojasovs og spiser en bid med fisken, der først rammer din tunge. Dette kan være lidt vanskeligt at udføre med spisepinde. Men da populariteten af ​​retten begyndte at stige verden over, begynder sushifansen nu at acceptere, at den også kan spises med spisepinde.

13. En anden populær spørgsmål om sushi – Kan gravide spise det?

En af de vigtigste ting du skal overveje, når du er gravid, er maden du kan og ikke kan spise i perioden. Selvom det er farligt for mor og barn at spise rå sushi, er det ikke helt forbudt at nyde din yndlings sushiret helt. Den sikreste måde at spise sushi på, mens du er gravid, er at være sikker på, at fisken først er frosset ned, da dette dræber parasitterne. For at sikre, at du kun tager sund og sikker mad, er det bedre at bestille vegetarisk, vegansk eller sushi lavet af skaldyr som California rullen.

Læs også: Hvordan man laver en California Roll, den perfekte rulle til sushi begyndere

Spørgsmål-Om-Sushi

14. Hvad er forskellene mellem japansk og dansk sushi?

Forskellene strækkes fra den måde, de bliver lavet med de anvendte ingredienser, og helt frem til den måde, de bliver serveret og spist på. I Japan kan du aldrig rigtig finde en restaurant, der kaldes en sushi takeaway. Dette skyldes, at sushi traditionelt spises i en bar, hvor sushikokken er langt mere interaktiv og antyder endda ingredienser, der er i sæsonen. Der er også mindre variation på japanske sushibarer. I Danmark spiser vi på den anden side sushi langt oftere. Den gennemsnitlige japanske restaurant i Danmark serverer ikke kun sushi, men også kogte nudler og forskellige andre retter, mens japanske sushibarer kun serverer sushi og sjældent serverer noget andet.

15. Hvilken er den mest bestilte sushi i Danmark?

Stigningen i popularitet af sushi blandt danske-beboere har været ekstrem. Selvom der er mange sushiretter, der har fået spisestuernes kærlighed i hele landet, har foodies altid deres eget foretrukne valg. Hos Maki Sushi er den mest bestilte ret online af kunderne California Roll, Alaska Roll og Ebi Furai Roll. Årsagen til popularitet blandt danske madelskere er derers enkelhed, struktur, rige smag og friskhed. California med den friske krabbesmag. Crispy rejer har altid været en luksus snack. Laks lægges ved ​​aromatiseret ris, hvilket skaber et perfekt afbalanceret og autentisk smagende stykke sushi. Det er ikke underligt, at de retter er de mest bestilte sushi af onlinekunder, ikke kun på Maki Sushi, men over hele landet.

Spørgsmål om Sushi – Konklusion

Nu hvor du kender svarene på disse spørgsmål om sushi, er der ikke meget tilbage at gøre end at udforske det selv. Så hvis du beslutter dig for at prøve det, kan du vælge Maki Sushi for god kvalitet, rig på smag og rimelig pris. Uanset om du bestiller din sushi online, eller om du beslutter at spise på en af ​​vores restauranter, kan du være sikker på, at du kun får serveret den bedste sushi. Bestil sushi online eller kom ned til et af Maki Sushi butikkerne i dag og få en smag af de bedste Sushi i Danmark.