5 ting du finder i Dansk sushi, som ikke findes i Japan
I Japan er både sushichef og kunder specielle om sushi-etiketterne, de følger. Dansk sushi er dog mest liberale i denne henseende. For eksempel tilføjer ekstra wasabi eller sojasovs mod sushi etiketter i Japan, men i Danmark har vi ikke noget imod at slathering mere sauce på vores sushi.
Hos Maki Sushi bloggen har vi lavet en liste over normale sushi måltider, du ikke kan finde i Japan:
1. Stegt Sushi
I Japan vil du aldrig finde stegt dansk sushi, men det er en eksotisk delikatesse som kom fra Amerika. Sushi rollen er tilberedt på samme måde, men stykkerne er derefter stegte som tempura. De mest almindelige typer stegte sushi ruller er ål ruller, Californien ruller og koreanske BBQ ruller. Brødsmuler kan anvendes som belægninger for at tilføje skarphed til rullerne.
2. Spicy Tuna Roll
Tidligere havde den vestlige ikke smag af tun, men da den blev blandet med zesty sauce og rullet ind i en lækker sushi-rulle med krydderier, blev den krydrede tunfisket et øjeblikkeligt hit. I dag kan du finde denne dansk sushi stil i næsten alle sushi-led, og de er populære som hurtige takeaways.
3. Avocado Sushi
De japanske er kendt for at holde deres sushi simpelt, og deres valg af grøntsager omfatter agurker, som i agurkruller. I Danmark finder avocado et vigtigt sted i sushi-ruller, og der bruges også flere andre slags sæsonbetonede frugter såsom mango og jordbær.
4. Dansk Sushi med ost
Når der er ost involveret, ved du, at det er Dansk favorit mad. Du vil ikke finde sushi fyldt med ost i Japan, men det er en yderst foretrukket skål i Danmark og resten af den vestlige verden. Sushi fyldt med flødeost er kendt som Philadelphia sushi rollen.
5. California Roll
Opkaldt til ære for byens borgere, består denne typiske rulle af krabbekød eller krabbe-flavored kamaboko, mayonnaise, avocado, nori, sushi ris og hvide sesamfrø. Denne type sushi-rulle er håndrullet med tang i den indvendige stil, så Nori er skjult inde i risen. Du kan også finde denne populære vestlige sushi i nogle få restauranter i Japan.
Dansk Sushi Kultur vs. Japansk Sushi Kultur
Det er kendt, at sushi stammer fra Sydøstasien for århundreder siden og så rejste det til Japan. Det blev introduceret i Amerika senere, og tilpassede skålen til deres smag som vi kender i dag.
Bortset fra forskellen i madlavning / forberedelse varierer sushi-kulturen og spise-etiketterne også meget. Lad os se på andre forskelle end forberedelsesstil, se “Japanske Sushi Bars vs Danske Sushi restauranter”.