Grundlæggende Japanske Mad Typer
Hvis du er en erfaren hjemme kok eller ny til madlavning, japansk mad har mange lækker retter at byde på til at lave derhjemme. Denne liste over Grundlæggende Japanske Mad Typer er et godt udgangspunkt. Det er nyttigt at kende den japanske mad Basics. Når du mestre disse, kan du gå til mere komplicerede opskrifter og teknikker.
Dampet Ris
Japansk ris er en kort kornet ris, der er dybest set kogt og dampet. Du skal vide nogle tips til at tilberede japanske ris korrekt. Dampet ris kan serveres sammen med enhver kød eller skaldyr ret du forbereder.
Grundlæggende Japanske Mad Typer – Dashi
Dashi, japansk suppe, bruges i mange japanske opskrifter. Det er nyttigt at lære at lave dashi suppe, da det tjener som base for en masse suppe muligheder og gryderetter. Dashi er vegetarisk og lavet af tørret tang, der er blevet skåret i plader. Det kan findes i den asiatiske eller internationale supermarkeder eller kan bestilles online.
Miso Suppe
Miso suppe er den mest traditionelle suppe i Japan, og det er meget nemt at lave derhjemme. Små stykker af tofu er ofte en ingrediens, der tilsættes til en miso suppe. Du kan købe miso pasta og opbevare det i køleskabet i lang tid. Det er en nyttig ingrediens, der kan tilføje Umami smag til mange andre retter. Miso pasta kan findes nedkølet i diverse købmandsforretninger eller i ethvert asiatisk marked.
Grundlæggende Japanske Mad Opskrifter – Sushi Ris
Hvis du lærer at lave god Sushi ris, kan du lave god sushi. Man skal være lidt mere involveret til at lave sushi ris end dampet ris, men det er det værd. For en Lav-din-egen sushi måltid, køb de friskeste fisk og skaldyr du kan og lad fiskehandleren vide fisken er til sushi. Du ønsker også at sikre, at du har tilberedt skåret agurker, modne avocadoer, syltede ingefær, wasabi, og sojasauce.
Grundlæggende Japanske Mad Typer – Tamagoyaki
Japansk omelet kaldes dashi-Maki-tamago eller tamagoyaki på japansk. Tamagoyaki er god til morgenmad, i en Bento, eller en fisk-fri del af et sushi måltid. Opskriften kræver sukker, hvilket resulterer i en sød ægge ret.
Agurk og Wakame Seaweed Sunomono
Sunomono er en slags japansk salat. Sunomono har en forfriskende smag, og det serveres ofte som en side ret for en del af et større måltid.
Teriyaki Sauce
Prøv at lave din egen teriyaki sauce. Denne søde sauce er meget alsidig. Overvej det som en sød BBQ dressing. Det kan bruges på kød, fisk og skaldyr, grøntsager, tofu og meget mere.
Grundlæggende Japanske Mad Typer – Tempura batter
Hvis du nyder tempura i en japansk restaurant, hvorfor så ikke prøve at tilberede tempura derhjemme. At lave tempura dej er virkelig nemt. Tempura er en fælles metode man kan bruge madlavning, som rejer og en bred vifte af grøntsager som broccoli, søde kartofler, og meget mere.
Nudel Sovs
Det er vigtig at vide, hvordan man laver nudel sovs. Nudel sovs kan også bruges til simmering af grøntsager.
Her har du det, de Grundlæggende Japanske Mad Typer, mestre du dem har du en god mulighed for at lave de lækreste japanske retter!