12 grunde Danmark elsker alt Japansk, især det Japanske Køkken!
Efterhånden som verden bliver mere åben for interaktiv kulturudveksling og større byer mere kosmopolitisk, alt hvad vi kan gøre er at fejre mangfoldigheden og tage alle de fordele af alle muligheder, den bringer med sig. Blandingen af kulturere i er spændende, der ender med at ændre vores livsstil. Uanset om du er fan af alt japansk kultur eller ej, er alt det, der skal til for at komme i kontakt med denne kultur i Danmark i dag, tage en tur ned ad gaden, og du finder en japansk restaurant på kort tid.
Den japanske køkken er ikke kun blevet bragt hertil, men den er også fuldt ud omfavnet af de lokale indbyggere.
En skefuld af alt japansk kultur
Hver kultur bringer nogle unikke, merværdi til denne farverige blanding. Når det gælder alt japansk kultur, bringer det ikke kun et meget andet sæt værdier sammenlignet med hvad Europa er vant til. Men det giver os også et indblik til den japanske livsstil, og hvordan de formår at holde sådanne sunde og fit kroppe, mens du har en fredelig sindstilstand og stressfri hverdag.
Selvom den første kontakt med den japanske kultur i Danmark var baseret på økonomiske interesser gennem de nye japanske virksomheder og investorer. Bragte den langsomt en stor kulturel ændring, som endte med at påvirke endda de regelmæssige liv for de mennesker, der bor i landet. Det hele startede med en import af japanske produkter og virksomheder. Nu er påvirkningerne udvidet til at omfatte alt fra mad til musik, tøj og sport. Hvilket gør det lettere at integrere den japanske kultur i vores livsstil.
Hvordan blev det alt japansk og køkken så populær i Danmark?
I Danmark er alt japansk kultur blevet indlejret i hverdagen for beboerne og endda lokalbefolkningen. Kulturen er nu blevet fuldt ud omfavnet i lokalsamfundet, og den vokser hurtigere og hurtigere, hvilket bringer flere og flere lækre madretter på vores tallerkener.
I de sidste par år har japansk kultur, især alt japansk mad, ikke kun overtaget Danmark, men hele verden. De japanske madretter er begyndt at være en del af et must-have-afsnit på mange restauranter. De traditionelle ingredienser og smagsstoffer er også blevet tilpasset eller indarbejdet i en masse moderne retter. Du kan nu finde retter som kyllingevinger med wasabi sauce eller sashimi i moderne blandinger med de mest uventede side-retter. Samt sushiruller tilpasset til enten vegetariske eller veganske opskrifter.
Nye ingredienser er blevet kombineret med de gamle, traditionelle, for at bringe på vores tallerkener, lækre bid, såsom California ruller med sin velsmagende avocado og cremet konsistens. Eller Ebi Furai, som er perfekt til et hurtigt måltid på farten, men alligevel giver den nødvendige mængde energi. En anden lækker hybrid er Crispy Chicken rullen, der tager de bedste kvaliteter af vestens delikatesse og det japanske køkken. Det vil tilbyde dig et lækkert stykke af denne japanske gademad.
Men hvad gjorde alt Japansk mad og køkken så populært?
1. En kosmopolitisk befolkning
En fantastisk blanding af mennesker fra hele verden bringer en masse forskellige og åbenhed til at prøve nye smag fra forskellige kulturer og traditioner. At leve i et så blandet samfund, vil gøre både udstationerede og lokale mere villige til at prøve nye oplevelser. En af dem er naturligvis mad.
At komme i kontakt med en ny kultur vil vække nysgerrigheden ved at vide, hvad der ellers er derude. Hvordan andre mennesker fra forskellige lande kan leve og opleve livet – spise, hvilket er en af de vigtigste oplevelser, vi har. Skønheden ved at have denne store blanding af mennesker med forskellige kulturer og baggrunde fremmer en kontinuerlig udveksling af ideer, opskrifter og smag. Hvilket giver en lang række valg, der helt sikkert passer til alle præferencer.
2. Kraften ved det første indtryk
Når man prøver noget helt nyt, er udseende en meget vigtig faktor. Hvis det er en ny ret, begynder folk med at være skeptiske til det. Hvis det er en ny ret, der indeholder ingredienser, som vi måske aldrig har hørt om eller er usikre på, hvad de er, vil vi afskrække os til at prøve det. Dette er et aspekt, der får alt japansk mad til at vinde nogle ekstra point. Med sin skarpe præsentation og levende farver vil det altid få opmærksomheden og interessen blandt folk og opfordre dem til at tage en bid. Og når den første bid er taget, vil den helt sikkert vinde dem. Udsigter kan faktisk bedrage, men ikke i alt japansk mad.
3. En flot tallerken til en flot krop
Hvis vi ser på den japanske køkken historie, kan vi se, at et meget vigtigt aspekt af det er relateret til sundhed. Japanske madopskrifter har en gammel tradition, der fokuserer på at tilvejebringe de sundeste måltider. Det gør det ved at opnå en perfekt balance mellem næringsstoffer, kulhydrater og vitaminer. Det vil fylde kroppen med energi som du har brug for hele dagen, og være i din bedste form.
4. Balance var altid nøglen
Som nævnt ovenfor er det japanske køkken, mere end at give det bedste brændstof til kroppen. En perfekt blanding af næringsstoffer og smag, hvilket gør det til det perfekte valg af sund mad. Dette gør det meget let at holde en god vane med at spise sundt – hvilket giver dig et lykkeligt og sundt måltid.
5. En tallerken af alt japansk med frisk luft
Selvom det muligvis er baseret på gamle opskrifter, føles alt japansk mad altid som en frisk pust. Aldrig for tunge og altid fyldende, disse retter får dig til at føle dig perfekt og fuld af energi hele dagen. Den forfriskende smag vil helt sikkert tilføje den vidunderlige oplevelse.
6. En velsmagende og afslappende hobby
Fra det Japanske køkken, såsom sushi, er ikke kun den perfekte balance mellem smag og næringsstoffer, dens forberedelse gør det også mere spændende og vanedannende. Og til sidst får du den perfekte belønning – et lækkert og sundt måltid.
7. En ny smag med hvert måltid
De fleste af mennesker forbinder alt japansk mad kun med den rullede sushi. Dette er en enorm fejltagelse, der holder dig væk fra at opleve det fulde japanske køkken. Kød er en senere tilføjelse i den japanske diæt, hvilket gør sushirullerne til en helt ny opfindelse. Det gamle japanske køkken var baseret på grøntsager og ris. Supperetter var tidligere de mest almindelige og populære opskrifter.
Den store vifte af japanske madopskrifter gives af de mange ingredienser og de komplekse måder at blande dem på. Hvilket skaber en enorm blanding af smag og behag. Derudover er der alle krydderier, der kan tage dig med på en anden rejse hver gang.
8. Retter til enhver smag og sæson
En af grundene til, at alt japansk mad leverer en så stor variation af retter, er det faktum, at det har rod i de fire sæsoner og denne rituelle cyklus, der er uhørt i Danmark. Vi ved alle, at traditionel mad er dybt beslægtet i miljøet, hvor maden er skabt og udviklet, og den er stærkt relateret til klimaet og lokale produkter.
Dette er grunden til, at sæsonbestemte fødevarer ikke er noget meget almindeligt her. I den japanske kultur spiller sæsoner en vigtig rolle ved at sætte madlavningsretningslinjerne for en bestemt periode. På denne måde er retterne ikke kun altid afbalanceret og tilpasset klimaet, men de tilbyder også på samme tid nye smag gennem året. På denne måde kan du aldrig kede dig med alt japansk mad, og du vil altid vente en ny overraskelse.
9. Alt japansk fra sushi til ceviche – en regnbue med smag at prøve hele året
Alsidigheden af de vigtigste ingredienser i de japanske retter gør det lettere at skabe nye og innovative opskrifter; der stadig vil holde de traditionelle smag uberørt. Uanset om det er sushi eller en chirashi, vil du smage den fulde japanske kultur fra den første bid. Selv hvis du beslutter dig for at gå efter et moderne valg såsom California rulle eller Ebi Furai rulle, vil du blive transporteret tilbage til det japanske køkken på et øjeblik. At blande traditionerne fra japanske opskrifter med de nye og moderne retter bringer endnu mere variation på din tallerken!
10. Ser altid på den fulde side af pladen
Den japanske kultur fokuserer altid på at være taknemmelig for det man har og bevare en optimistisk holdning til livet. Med sådan lækre mad som de har, er det altid let at se hele siden af pladen. Altid frisk og med god visuelhed vil hvert måltid blive en behagelig behandling både for øjnene og ganen. Dermed at være fyldt med velsmagende og sund energi vil altid sætte dig i godt humør og fylde dig med gode vibber. Det japanske køkken fodrer ikke kun kroppen, men også sjælen.
11. Mere end et måltid – Alt japansk er en livsstil
Selvom du kan prøve at have en japansk sushiret her og der, vil du se at det ikke kun handler om maden. Det handler om de valg, du foretager dagligt. Små valg, såsom valg af sundere retter som sushi, kan have en stor positiv indflydelse i livet for dem, der læner sig mod en sundere livsstil. Det er dette, der holder folk engageret i den japanske kultur og køkken. Hvilket giver dem en stor tilfredshed på lang sigt, og en god følelse af forbedring af deres livskvalitet.
12. Stor smag findes i små portioner
Selvom de japanske retter kan virke som meget små mængder mad, er de mere end nok til at fylde dig op. Dette er en anden stor fordel ved det japanske køkken. Det vil aldrig få dig til at føle dig tung efter et måltid, og fordøjelsen vil være let. Det store plus er, at du ikke føler dig doven og søvnig efter frokosten. Derudover vil du være i stand til at komme tilbage med dit arbejde, være fuldt pumpet og effektivt.
Alt Japansk – Mere end sushi og mere end mad
Hvis du er klar til at tage nye udfordringer og får nye oplevelser i dit liv, er det en ting du kan starte med. Prøv nogle af de lækre japanske retter og omfavn den japanske kultur med alt det kan tilbyde. Uanset om du bare vil have en velsmagende og frisk bid til middag eller give efter for din trang, er de japanske opskrifter lavet til at tilfredsstille.
Hvis du er klar til at prøve alt japansk, kan du altid vælge et stort udvalg hos Maki Sushi. Med en lang række retter blander vi den traditionelle mad og ingredienser perfekt med nye koncepter, og tilpasser den japanske kultur til den moderne behov. Her kan du finde autentiske japanske opskrifter, såsom Miso eller Gyoza, der vil tage dig til hjertet af den japanske traditionelle kultur. Selvfølgelig kan du finde de meget populære sushiruller og nigiri.
Så vent ikke længere. Tag den nye udfordring og prøv den fulde oplevelse af japansk køkken. Prøv en ny smag i dag og oplev smagen af en ny kultur.