Asparges Sushi

En asparges-inspireret sund maki sushi

Efter grønne salater er en sund maki sushi min næststørste foråret madlavning.

Jeg er ikke i stand til at forberede perfekt formede og lige ruller, men smagen er der, så min mangel på behendighed forhindrer mig ikke i at forberede dem regelmæssigt (jeg tror jeg skulle skrive om dem oftere …).

Sund maki sushi er hurtig (og bliver hurtigere og lettere at forberede med praksis), billig, sund og tilbyder endeløse kombinationer.

Crunchy, let blancheret grøn asparges giver en frisk sæsonbestemt spring touch til sund maki sushi og bekræfter endnu en gang, at asparges, på trods af sin særskilte smag, skaber fantastiske retter selv med så dristige ingredienser som tang.

Her har jeg kombineret det med mayonnaise og katsuobushi (shaved bonito flager, se nedenfor). Jeg finder resultatet ekstraordinært, men hvis du ikke kan lide eller ikke kan finde barbert bonito, er asparges alene en fantastisk maki sushi filler.

Selvom jeg spiller temmelig frit med forskellige ingredienser, kom ideen om asparges sund maki sushi fra en fremragende kilde til virtuel kulinarisk tur til Japan.

Den røgfyldte smag kombineret med crunchy frisk asparges og mayonnaise er fantastisk. Det er synd, jeg kan ikke forberede disse maki sushi hele året rundt.

Min sund maki sushi opskrift

Jeg foretrækker sund maki sushi med mindre ris end normalt serveret i restauranter og på de fleste blogs, men hvis du foretrækker “standard” ris mængden, tæller 500g ris og ikke 300g.

Tørrede barberede bonito flager (katsuobushi) sælges i poser i japanske købmandsforretninger.

Sammen med konbu tang er det en af ​​ingredienserne i den mest populære version af japansk bestand (dashi, se opskriften her).

Det kan ikke erstattes af noget, men hvis du ikke finder det, vil disse maki sushi være fremragende alligevel.

Når du køber nori ark, skal du være opmærksom på deres gennemsigtighed og farve.

Jeg fik at vide i Japan, at mørkere og mindre gennemsigtigenori betyder bedre kvalitet (selvfølgelig er der mere sofistikerede kriterier for at bedømme kvaliteten, når nori er mørk og uigennemsigtig nok til at betragtes som god kvalitet, men jeg fandt ovenstående tip en god måde at kassere produkter af lav kvalitet).

Se også: 4 forskellige typer af maki sushi du kan prøve hjemme

Sund Asparges Sushi Inside Out

Sesamfrø er langt fra obligatorisk også. Jeg er simpelthen afhængig.

Særligt udstyr:

  • ris komfur (medmindre du ved hvordan man laver riset i en “normal” pan)
  • maki rullemåtte eller en speciel futomaki rulle
  • Forberedelse: 20 minutter (+ 1 time til ris madlavning og afkøling)

Ingredienser (3 severinger):

  • 5 nori tang ark
  • 300 gram sushi ris (eller 500 gram, hvis du foretrækker “standard” ruller)

Risblanding:

  • 4 spiseskefulde riseddike
  • 1 spiseskefulde mirin
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt

Fyld:

  • 15 grønne tynde aspargespyd (ca. 1 cm diameter), 3 for hver nori ark
  • 10 kogte spiseskefulde katsuobushi
  • mayonnaise
  • (grillet hvide sesamfrø)
  • sojasovs + wasabi
  • en skål riseddike
  • (marineret ingefær)

Instruktion til at lave en sund maki sushi

  • Kog risen i riskomfuren (eller i en gryde, hvis du ved hvordan man gør det!). Sæt den varme ris i en skål og tilsæt ingredienserne til risblandingen. Rør godt og lad det afkøle.
  • I mellemtiden, afskær den hårdeste nedre del af aspargespydene (normalt de nederste 20%).
  • Blancher aspargespydene (ca. 2 minutter) og lad dem køle ned.
  • Når risen er afkølet til stuetemperaturen (det kan ikke være helt koldt!), læg et nori ark lodret på den rullende mått, skinnende side nedad.
  • Med fingre dyppet i en skål riseddike spred 1/5 af risen jævnt, hvilket efterlader et hul på 1 cm på den øverste, fjerne kant.
  • Arranger fyld ingredienserne på risen, i en vandret linje, tæt på den nederste kant.
  • Strø med sesamfrø.
  • Rull maki fra bundkanten, tryk forsigtigt efter hver tur.
  • Fugt den øvre kant med riseddike, inden du laver den sidste tur.
  • Tryk forsigtigt rullen og læg den til side.
  • For at få mere eller mindre lige store stykker, skær først rullen i to dele, sæt dem i træk og skær dem i to dele mv.
  • (Det er lettere at skære maki med et fugtigt knivblad.)
  • Arranger dem på en tallerken og server med wasabi, sojasovs og marineret ingefær.