Japansk-Sake-Historien-Bag

Historien om Japansk Sake

Mange kulturer har en signaturdrik, der er kendt over hele verden. Sake er den traditionelle risvin fra Japan, der har eksisteret i næsten 2000 år. Sake indeholder hovedsageligt vand, Japansk sake har en lys, frugtagtig smag og meget mere afbalanceret smag end traditionel vin fremstillet af druer. Anses for at være en af ​​de mere sunde alkoholholdige drikkevarer, mange der søger alternative muligheder for traditionelle øl og vin finder ofte, at japansk sake passer deres smag og behov.

Historien om hvor japansk sake er opfundet, er interessant og forklarer virkelig hvorfor den har opholdt sig rundt i alle disse år.

Her er et kort overblik over Japansk Sake historien.

Denne risvin blev udviklet kort tid efter den japanske første dyrkede ris for over 2.000 år siden. Den allerførste registrerede version af den sake, vi kender i dag, blev kaldt kuchikami-zake, hvilket betyder “mundkugget”. At gøre denne version af japansk sake krævede ingen maskiner eller teknologi, men krævede en stærk kæbe. De, der blev udpeget til at lave denne drink (typisk rene, unge kvinder) ville tygge risens korn og spytte ind i en samlingskasse. Enzymerne fra menneskelig spyt og gær ville forårsage fermentering og dermed producere en alkoholholdig drikkevare (hvis du vil kalde det).

Heldigvis for dem, der nyder alkoholholdige drikkevarer i det gamle Japan, udviklede sundere og mere effektive metoder til at lave drikkevarer hurtigt. I 689 A.D. blev en afdeling dedikeret til brygningens håndværk etableret i kejserpaladset i Nara og således startet den traditionelle skels rejse. Nogen gange i det 8. århundrede fremhæver Kojiki (‘Ancient History’) den nye udvikling i skibsfart.

De tidligere år af Sake

I de tidlige års japansk sake har bryggeprocessen gennemgået flere vigtige ændringer. I begyndelsen blev risen, herunder de brune yderdele, anvendt, som med sikkerhed kan siges, ikke gjort noget for at hjælpe smags- eller fermenteringsprocessen. Men omkring år 1000 A.D. blev en specialgærende ingrediens, koji-kin mold, dyrket for at omdanne de stivelser, der blev fundet i risen til sukkerarter. Denne fremgang gjorde den japanske sake, så processen blev så meget mere konsekvent, fordi bryggerierne ikke længere måtte håbe, at processen ville finde sted korrekt og naturligt.

En anden proces, der i høj grad ændrede brygningen af ​​sake var “polering” eller fræsning af ris, som blev gjort for at fjerne den brune yderbeklædning af risen for at efterlade ren, hvid ris. Der var også en form for pasteurisering, der blev skabt for at dræbe bakterierne og skimmelsvampen i japansk sake, der var ansvarlig for at ødelægge smagen. Den japanske brugte processen et par hundrede år før Louis Pasteur formelt gav sit navn til processen i Europa.

Japansk-Sake

Sake fortiden og nu

Mens den sake, som vi kender i dag, er helt rent, var det først i 1578, der blev gennemgået en komplet filtreringsproces for at gøre det. Under Edo-perioden 1603-1868 blev der foretaget mange flere forbedringer til fremstillingsprocessen samt indsats for at producere det i stor skala. I stedet for at polere risen med hånden blev vandhjulene integreret i processen for at drive store rispoleringsanordninger, hvilket i høj grad styrte processen. 1940’erne var den eneste gang i vores historie, at der var reelle tilbageslag eller udfordringer. Manglerne og restriktionerne på bryggerierne under krigen gjorde det vanskeligt at fortsætte med den traditionelle proces. Først siden 1960 har det været kommercielt tilgængeligt for det internationale drikkevaremarked.