Hurtig Japansk Otsumami (Snacks) til øl og alkohol
En ofte overset del af en typisk japansk måltid er den halve time eller time del af begyndelsen af måltidet, når øl eller andet alkohol først serveres. I løbet af denne tid, er alkohol serveret med små snacks, også kendt som “Otsumami” på japansk.
Udtrykket Otsumami kan bruges bredt til at henvise til enhver form for snack. Men det betyder typisk en snack, der bliver severet med øl, alkohol, eller andre non-alkoholiske drikke. En anden japansk term, “oyatsu” typisk refererer til eftermiddagssnack tid, eller andre slik eller snacks der ikke generelt henvendes med øl eller alkohol.
Læs også: Hvad er der i en typisk japansk måltid?
Hvor kan man købe Japansk Otsumami?
Otsumami, eller øl snacks, er let tilgængelige pre-made og pakket til salg på de japanske supermarkeder. En hel midtergang på markedet kan være dedikeret strengt til tørrede Otsumami snacks. De fleste Otsumami er saltede, for at komplimentere øl og alkohol, samt andre krydrede smagsvarianter er også meget populære.
Mens der er en hel række Otsumami tilgængelige på markedet, de følgende fem japanske ølsnacks er nogle af de mest populære elementer, som du finder i næsten alle japanske supermarkeder. Det er en fantastisk måde at imponere dine venner, familie, eller en date med en japansk tema!
Seaweed Tempura (Nori Ten)
Tang tempura, også kendt som “Nori Ten” på japansk, er stykker af krydret tang stegt i en tempura dej. Dette Otsumami er ikke kun populært som en øl snack, men også som en snack blandt børn. Tangen er let og sprød og dejen er tykkere og let. De to mest normale Nori Ten varianter er lavet med salt, og wasabi (japansk peberrod). Andre populære smagsvarianter omfatter krydret rød chili peber, tomat, teriyaki, seafood og hvidløg.
Otsumami – Ristede Grønne Ærter
Ristede grønne ærter er en af de mest basale af japanske øl snacks, eller “Otsumami” Ærter er coated med en meget let dej, der ligner en tynd tempura belægning, og er lette og sprøde. De er færdigpakket i hylde-stabile poser og er den perfekte snack til at holde dit pantry til når du har brug for dem. De to mest populære varianter ristede grønne ærter kommer i, er saltet eller krydret wasabi (japansk peberrod).
Squid Tempura (Ika Ten)
Squid tempura, også kendt som “Ika Ten” eller “Ika Tempura” på japansk, er en anden favorit øl snack eller “Otsumami “. Et tyndt stykke blæksprutte er belagt i tempura dej og stegt. Dens tekstur er både Crunchy og sej. Ika Ten er krydret med salt, men andre varianter omfatter teriyaki og krydret rød chili peber (togarashi).
Krydret Tørrede Calamari Ringe (Ika Kun)
Krydret tørret Calamari er en favorit i Japan og har været kærligt navngivet “Ika kun” hvor “Ika” betyder blæksprutte, og “kun” er den kærlige maskuline sigt for “unge barn”. Mens der er en vis betydning, der er tabt i oversættelsen, essensen af denne Otsumami snack er, at de små ringe af mørt tørret blæksprutte er små og søde. De japanske blæksprutte ringe er ganske flavorfulde og typisk sælges i almindeligt salt smag, men de er også tilgængelige i krydret rød chili peber (togarashi).
Tørret Krydret Shredded Calamari (Saki Ika)
Tørret krydret strimlet calamari er også kendt som “Saki Ika” på japansk. Det er en meget rustik Otsumami af tørret blæksprutte, der er strimlet i tynde stykker og krydret med salt og rød chili peber (togarashi). Det kan sammenlignes med amerikansk jerky. Dens tekstur er både sej og tender i nogle dele. Ud over krydret strimlet calamari med chili smag, er de også tilgængelig i almindeligt salt smag.
Se også: 14 Japanske snacks du skal prøve