Hvordan spiser man Sushi på den rigtige måde?
Sushi er delikat og tankevækkende, og vi sætter pris på de kokke, der severe noget der er værd at nyde. Men hvordan spiser man sushi? Smør du ekstra Wasabi på toppen? Bruger du spisepinde og dypper risen i sojasovs (og lad det lade sig til at absorbere det salte saft)?
Hvordan spiser man Sushi på den traditionelle måde?
Normalt spiser man sushi i en helt mundfuld, man kan lide at bide i sushi for at opdele det i halvt; så kan en mærke ømheden af fisken (og føle, at man har flere stykker at spise).
Nogle mennesker, kan lide at bruge mayo, sriracha eller ål sauce på deres sushi. De fleste kan godt lide at blande wasabi og sojasovs sammen for at danne en grønbrun mix.
Og andre fjerner fisken fra risen og nyder dem særskilt, eller endda kasserer risen.
Mange mennesker ved ikke, at der faktisk er en “ordentlig” måde at spise dette elskede ret på.
Spise sushi kommer med sin egen unikke bord manerer, der gik tabt med stigningen i popularitet og tilgængelighed. Men at kende disse regler kan give dig indsigt i, hvad du bliver serveret, og hvordan man viser respekt / taknemmelighed til kokken.
Hvordan spiser man sushi på den “rigtige” måde:
- Pick-up sushi med dine rene hænder, ikke spisepinde. På den måde ødelægger du ikke den perfekte form af sushi, der blev lavet af kokkens håndlavede hænder. Sashimi og ingefær er hentet med spisepinde.
- Vend sushi fisken ned for at anvende kun et antydning af sojasovs. Ris og sojasovs skal ikke røre ved.
- Placer sushi på din tunge med forsiden nedad. På den måde får du den fulde smag og friskhed af fisken.
- Hvis du tilføjer ekstra wasabi, skal du tage dine spisepinde og kun lægge det mindste beløb, der er nødvendigt oven på fisken. Sushi kokken har allerede anvendt den rigtige dab af wasabi mellem fisken og risen for dig. Og bland ikke wasabi i sojasovs.
- Spis sushi stykket alt sammen i en bid. Splitting det i halvt er tilsyneladende meget uhøfligt til kokken, der brugte tid på at gøre det perfekte stykke til dig. Hvis sushi er for stor, fortæl kokken, så han kan justere andelen for dig. Han vil finde den bedste del af fisken, der kan ledsage størrelsen på sushi til at passe dig.
- Spis ingefær mellem sushi stykker, ikke mens du stadig har fisk i munden. Gingerne skal tjene som en palettrensning.
- Lov risen! Kokken skabte den perfekte tekstur, eddike smag og temperatur til at komplimentere sushi. Dens kvalitet er lige så vigtig som selve fisken.
Hvordan spiser man Sushi på den “rigtige måde” – Mere Info
Disse regler er sandsynligvis ikke anvendelige i afslappede steder. Men hvis du sidder foran sushi kokken, er det rart at vide, at du kan vise forståelse for maden gennem dine handlinger snarere end at gentage “Arigato” igen og igen.
Læs også: Er det sikkert at spise Sushi under graviditet?
Sushi er delikat og tankevækkende, og jeg sætter pris på de kokke, der tjener noget, der er værd at nyde.
Imidlertid laver jeg stadigvæk min wasabi-sojasovspasta.