Japanske ret ideer til en potluck
En potluck er en begivenhed, hvor hver deltager bringer en skål af mad. Alle dem, der bringer en skål kan derefter prøve de andre retter. Potlucks kan være middage eller frokoster og kan afholdes i kirker, skoler, kontorer og private hjem.
Hvornår holder man en Potluck?
Hosting en potluck middag er en god idé for en person, der kan lide at have middagsselskaber, men enten ikke kan lide at tilbringe timer i køkkenet eller ikke har tid til det. De fleste potluck værter vil tilberede den vigtigste ret for en sidde-ned middag, plus nogle side retter eller andet dessert. Hver gæst vil så bringe resten af retterne. En buffet-stil potluck kan indeholde flere hovedretter og mange side retter, mens værten også bare kan bringe en ret ligesom de andre gæster.
Læs også: 10 japanske bordmanerer du skal vide
Office potlucks kan være en rigtig god idé, hvis virksomheden har en stor nok frokost værelse samt køleskab plads. En bred variation af fødevarer kan tilbydes, så der er noget for enhver smag. Den bedste idé er normalt at organisere en potluck fest nogle uger på forhånd, og dermed have en liste for arbejdere til at skrive ned, hvad ret de vil bringe.
Japansk Potluck Retter
Ønsker du at medbringe en japansk stil ret for en potluck fest? Potluck mad skal være let at transportere og let at spise. Her er nogle ideer.
Agurk Ruller
Hosomaki er den lille type maki sushi, som kan laves hurtig, samtidig er nem og sund. Agurk rullen er ikke lavet med rå fisk, så du kan trygt bringe det til en potluck. Tænk på at tilføje noget ristet hvidløgs hummus, hakket stegt rød peber og sammenfiltret fetaost. Server med sojasauce og wasabi på siden.
Yakisoba
Yakisoba er en stegt nudel ret med grøntsager og kød. Det er ofte stegt på BBQ i Japan. Yakisoba kan nemt blive genopvarmet i en mikrobølgeovnen før servering.
Yakisoba er måske en af Japans mest kendte Street Foods, og det betyder bogstaveligt talt “grillede nudler”. Mens de fleste der kender udtrykket “soba” som henvises til boghvede nudler, i tilfældet af Yakisoba, er det faktisk lavet med ramen nudler.
Inari Sushi
Inari Sushi er kendt som tofu sushi, som ris er pakket i krydret stegt tofu poser. Den brune tofu har en lidt svampet tekstur. Fordi det er stegt, kan det være temmelig fedtet, så det er ofte tilberedt kogt i varmt vand først. Det er nemt at spise.
For inari sushi er tofuen kogt og krydret meget sødt. Du kan regelmæssig bruge hvid sushi ris til at fylde tofu-poserne. Man kan tilføje kogte grøntsager der er blandet i sushi ris, det vil gøre det endnu mere velsmagende.
Risbolder
Risbolde kaldes onigiri på japansk. Risbolder er normalt formet i runde eller trekanter med hænderne. Brug dine yndlings fyldninger eller toppings.
De fleste små, flavored ris bolder er lavet med sushi ris, men risen er ikke pustet og krydret med ris eddike og sukker, som det er når man laver sushi. I stedet er risen simpelthen saltet let. På den anden side, Onigiri gør rigtig godt brug af rester og andre ingredienser. Du kan nemt tilføje alle forskellige slags fisk, kød eller grønsager du måtte have omkring dig, og ofte skjule dem inde i risen.