Ebi Tempura – Hvordan man laver dem crispy
Ebi Tempura er en japansk sushi ret lavet med tigerrejer. Traditionelle tempura retter er lavet med dybstegte grøntsager og skaldyr. De ingredienser der ofte ses i Danmark er dog rejer, kylling, and, laks og diverse grøntsager som asparges. Tempura er bedst serveret varmt med salt eller saucer og er ofte garneret med lidt sesamfrø og forårsløg. Den mest populære tempura ret i Danmark er Ebi Tempura, også kendt som crispy rejer, der bruges til en Ebi Furai roll.
Mange af ingredienserne til at lave ebi tempura kan nemt findes hos din lokale købmand. Tricket til en perfekt sprød ebi tempura er at få dejen så let som muligt. Hvis du følger et par tips er det ret nemt at lave lækre restaurant-kvalitet ebi tempura i dit eget køkken.
Lav det perfekte dej til Ebi Tempura
Hvis du laver dybstegte mad ofte nok, er du klar over der er gode opskrifter og metoder, og der er andre, der ender med tunge, olieagtige resultater. Så når det kommer til vores opskrift på ebi tempura, vil sikre succes efter et par tricks. Først skal du sørge for at bruge koldt eller isvand; Dette er vigtigt for at forhindre, at dejen absorberer for meget olie. Du ønsker også at bruge kage mel i stedet for alle-purpose mel; det lavere indhold af protein hjælper med at minimere dannelsen af gluten i dejen, hvilket forhindrer en sprød knas. Tilføj en lille smule salt for smag.
Når du kombinerer ingredienserne, skal du ikke over-blande dejen; du vil faktisk have det til at være noget klummel. Derfor brug ikke en piskeris; Dette vil aktivere de såsom gluten og skabe en sej belægning. Og Forbered ikke dejen før tid – det er bedre at lave dejen lige før stegning.
Forberedning af Tempura
Du kan sådan set bruge hvilket som helst som fyld til din tempura, i vores tilfælde bruger vi tigerrejer. Smør rejen i lidt mel før dejen. Dette gør det muligt for dejen at holde sig bedre. Et andet tip til at holde øje med, er at ikke tilføje for meget dej. Hvis der er for meget dej, kan ydersiden være sprød, men indersiden kan være grødet. Til sidst skal du dække dejen med brødkrummer inden du sætter det i olien.
Ebi Tempura Stegning
En af de vigtigste ting, når man dybsteger er temperaturen af olien. Den rigtige temperatur at stege tempura på er omkring 170 til 180 grader celcius. Hvis du ikke har en termometer eller mulighed for at se tempuraturen, så kontroller temperaturen ved at droppe en lille smule dej i olien; Hvis dejen kommer op med det samme i stedet for at synke til bunden af panden, er det højere end 180, hvilket betyder for varmt. Hvis dejen går halvvejs til bunden og kommer op, er det den helt rigtigte tempuratur.
Når du tilføjer mad til den varme olie, vil temperaturen af olien sænke, så sørg for at opretholde olietemperaturen ved at hæve varmen når det er nødvendigt – eller sænke den hvis olien bliver for varmt. Hvis temperaturen ikke er varm nok vil dejen absorbere for meget olie og vil ikke blive sprød; Hvis olien er for varm, vil tempuraen brænde mens indeni stadig er rå. Ebi Tempuraen bør være omgivet af bobler, mens det dybsteges; når boblerne bliver større betyder det at madlavningen næsten er færdig. For de fleste ebi tempura og de fleste tempura retter tager det kun 2 til 3 minutter.
Hvis du steger både fisk, skaldyr og grøntsager, så steg grøntsagerne først, derefter steg fisk og skaldyr. Mens tempuraen steges, kan du dryzzle noget dej (med fingrene) over hver dem – dette kaldes Hana o sakaseru og gør tempuraen crispier. (Du kan fjerne enhver omstrejfende stegt dej med en ske og toppe det på salat eller nudel retter.)
At lave tempura er ret nemt, men der er altid nogle måder at gøre dem bedre på. Du kan altid sammenligne det færdige resultat med vores, ved at bestille online sushi.