Sushi-Toppings

Alt om Sushi toppings: Det populære og det usædvanlige

At eksperimentere med forskellige sushi toppings er altid sjovt. At prøve forskellige stilarter fra nye og interessante kulturer er en af ​​livets store oplevelser, uanset om du laver mad til dig selv eller spiser sammen med venner. Opdag nye ting, du får glæde af, bør være på din must-liste dette 2020.

En af de mest interessante typer madret, der blev populær i slutningen af ​​det 20. / begyndelsen af ​​det 21. århundrede er sushi. En japansk ret, der ofte fremstilles med rå fisk, der er så meget mere, at en masse foodies ikke er klar over. Det er en ret, der er historisk, fleksibel og … ofte usædvanlig med nye sushi toppings som heletiden udvikler sig.

Sushi blev virkelig populær i begyndelsen af ​​det 20. århundrede med opfindelsen af ​​køleskabet. Køleskabet tillod, at rå fisk blev konsumeret over længere perioder, opbevaret i forskellige former og inkluderet i retter, der var mindre populære i forskellige områder af verden. Denne type opfindelse gjorde det muligt for nye restauranter at dukke op, og nye madelskere kunne begynde at nyde denne unikke ret.

Lær mere om historien om Sushi Toppings

Væksten af ​​sushi i fødevareindustrien gjorde det også muligt for fødevarer at blive mere udbredt. Ideen om, at denne mad fra det fjerne land ikke kunne fås, var ikke mere, alt takket være sikker og stabil køleopbevaring.

Omkring i 1800 år blev sushi først gennemtænkt som en måde at opbevare fisk i meget længere tid, da det blev konstateret, at opbevaring af fisk i ris ville hjælpe den med at fermentere længere.

Forskellige Sushi Toppings

Det er derfra, at vi har sushi, som vi kender det i dag. Eksperimentering med sushi toppings fortsætter, hvor forskellige stilarter oprettes hele tiden og over hele verden. Da traditionel sushi toppings altid vil være populær, vil kokke og madretter overalt i verden fortsætte med at skabe usædvanlige smag ved hjælp af usædvanlige delikatesser. Her skal vi se på de forskellige typer sushi toppings, der er tilgængelige, og nogle af de mindre traditionelle smag og stilarter på markedet.

Læs også: Historien om california rullen

Sanma

Sanma, også kendt som Pacific saury eller makrel, er en fisk der rejser øst i efteråret, som også er den sæson hvor fisken er mest smagfuld. Placeret rå oven på en riskugle er den mest populære måde at spise denne ret på. Det kan dog serveres aburi-stil (hvor fisken er delvist grillet og delvis rå), hvor fiskenes naturlige olie siver ud, som tilføjer ekstra smag til måltidet.

Katsuo

Katsuo eller skipjack-tun er en af ​​de tidligste sushi-stilarter, hvilket er forståeligt i betragtning af hvor lang tid tun har været et populært valg af måltider. Denne sushi topping går tilbage til 1600 århundrede og er kødfuld og smagfuld, hvilket gør det til en fantastisk sushiret, hvis du er nybegynder til sushi. For at afrunde smagen tilsættes urter (ofte ingefær eller koriander) øverst på tunfisken. Selvom Katsuo er meget rigere om vinteren, er dette en få sushi toppings, der er går perfekt året rundt.

Kohada

Kohada er en sølv-udseende fisk, der marineres i salt og eddike før servering (dette er for at temme den stærke fiskeagtige lugt). Denne topping er muligvis ikke elsket af mange sushi-begyndere på grund af dens udseende og lugt, plus det faktum, at den serveres rå oven på eddike ris. Stadig er det bestemt et must for eventyrlystne sushiefans.

Uni

Sushi toppings er allerede lige så interessant som i dag – Uni er søpindsvin, så der er en kæmpe chance for at du aldrig har prøvet uni sushi før! Selvfølgelig lyder det lidt underligt, men den salte smag og cremet konsistens gør det til en af de lækreste sushi toppings. Uni betragtes som noget af en specialitet i hele verden og sælges ofte til over 2700 kr. per kilo! Forestil dig nu, hvor meget det ville koste dig, når du føjer det til din sushi. Mærkeligt, dyrt men absolut spændende!

Hotate

Hotate-sushi (kammusling) er en af ​​de mest populære stile sushi toppings, sandsynligvis på grund af den lidt søde smag, der gør den let velsmagende for enhver der er ny til sushi. Kammusling oven på risen serveres nigiri og skives ned gennem midten, ofte tilsat en citrussaft for at komplimentere fiskens søde smag.

Unagi

Har du nogensinde prøvet ål før? Det er måske det bedste sted at starte! Denne interessante sushi topping er en god måde at eksperimentere væk fra de traditionelle stilarter, der typisk er forbundet med sushi, en simpel fad der involverer at grille ål og marinere den i enten en sojabaseret sauce kaldet tare eller serveret med salt og citrus. På grund af den lækker smag og den måde fisken blev kogt på, får denne sushiret en af vores topplaceringer, og kan bestilles på vores Maki Sushi restauranter.

Natto

Natto

Denne vegetabilske sushi topping er langt fra at være intetsigende. Natto er gærede sojabønner, og uden for Japan betragtes det som en af ​​de dårligste måltider der kommer fra Asien! Det kan være tilfældet, men sojabønnes hårde smag dækker kun ægte sundhedsmæssige fordele ved dette måltid. Hvis du har brug for mere bevis for, at dette måltid vil vokse på dig, skal du ikke lede længere end en lokal sushibar i Japan. Dette er bestemt en til at prøve, hvis du er glad for usædvanlige smagsoplevelser og leder efter noget sushi-eventyr.

Tamagoyaki

Denne sushi topping er usædvanlig for det faktum, at det er en æggekage (ja, æggekage!), Der er placeret oven på sushirisen, og faktisk er en af ​​de mest populære omkring. Det er helt sikkert, at det forviller sig langt væk fra det traditionelle fiskemåltid som du måske forventer, men især i Danmark, er denne ret en nem måde at starte din sushi-rejse på. Det giver en nybegynder mulighed for at vænne sig til smagen af ​​soya og ris sammen, mens den stadig har ægomelet tekstur som en velkendt smag, og den kan endda spises ved morgenmadstid!

Ebi

Ebi (eller rejer) sushi toppings er en af ​​de mest almindeligt fundne japanske retter både nationalt og internationalt og er en indgangsret til håbefulde sushifans. Måltidets tekstur er ikke ukendt – den sædvanlige ru, ret glatte følelse af rejer fungerer godt sammen med den tørre, kompakte rispakke. Disse retter findes overalt fra high street til restaurantbarer og alt imellem. Et godt sted at starte din sushi-rejse er Nini Sushi hvis du leder efter sushi i Danmark.

Wagyu

Wagyu-oksekød er en af de non-traditionele sushi toppings, der ofte bruges i andre lande på forskellige retter. En skive Wagyu-oksekød anbringes oven på risen og toppede med garnering. Oksekødet i sig selv kan spises rød eller steges på en grill til gennemstegt for at udtrække safterne og give retten lidt ekstra smag.

Fugu

Er du klar til en virkelig usædvanlig lydende sushi topping? Fugu – eller blowfish – sushi er en sjældenhed og risikabelt! Fugu fisk, som sædvanlige standarder, er en giftig fisk som aldrig bør spises. Kokke er trænet specifikt og omhyggeligt til at have færdighederne til at håndtere blowfish kød, og af den grund er fugu en sjældent spist godbit. På grund af dens sjældenhed har meget få japanske restauranter over hele verden licens til at tilbyde denne delikatesse. Faktisk forbyder de fleste lande deres anvendelse helt!

Negitoro

En anden tunbaseret sushiret, negitoro, er kød ved knoglen, der er fint hakket og mixed med grøn løg, lidt chili og fiskerogn. Som med de fleste af de tunbaserede sushi måltider, kan dette spises hele året rundt og let tilgængeligt fra enhver god madforhandler i Japan og mange restauranter rundt om i verden. Og fordi dens tekstur er blød og mør, gør den den til en af ​​de letteste sushi toppings for begyndere. Hos Maki Sushi kalder vi denne godbid Sparkling Tun som kan bestilles her.

Mekajiki

Mekajiki er en af de få sushi toppings som er et lækkert, blødt kød, der simpelthen falder fra hinanden ved spisning, men stadig føles som et godt eksperimentelt måltid. Hvem ville ikke elske at prøve sværdfisk? En tyk skive kød oven på en riskugle, denne velsmagende godbid er tilgængelig året rundt og tilbydes på mange sushibarer i Japan – men pas på: fordi der faktisk er minimalt spiseligt kød på en sværdfisk, så denne fisk på sushi er normalt temmelig dyr.

Aji

Denne makrel er en meget mild fisk, der er almindelig blandt japanske sushibutikker. En skive af fisken, pyntet med wasabi på toppen af ​​risen, gør denne fisk et af de bedste retter i foråret eller sommermånederne (maj – september, for at være præcis), så dette bør være på din must-try-liste i de sæsoner i Japan.

Toro Laks

Toro Laks Sushi Topping

Du kender laks – det er trods alt en af ​​markedets bedste fisk til sushi. Toro-laks (eller laksemag) kan være det bedste sted for dig at begynde som begynder. Tekstur og smag ligner meget laksen du kender, og er mør og smagfuld. Selvom dette muligvis ikke er den mest usædvanlige eller eventyrlystne sushi toppings, er det helt sikkert en, du kan spise hele året rundt og finde i mange sushirestauranter i Japan.

Toro Taku

I stedet for en topping er tunen i Toro Taku sushi i form af en rulle. Toro (tun kød fra maven) blandet med Taku (syltede radise) sushirulle er et must-try for begyndere som rejser til Japan. Dette er en af de typer sushi toppings, som du sandsynligvis vil se i de japanske supermarkedet eller en high street-kæde.

Shime-saba

En af de største fordele ved sushi er, at det er en af ​​de magreste og sundeste måltider i den kulinariske scene. Det, såvel som at det er velsmagende, er et af dets vigtigste træk. Og shime-saba (marineret makrel) kunne bevise det. Denne friske og hurtige sushibid er høj i omega og lav i kalorier såvel som billig og let tilgængelig i hele Japan, og er perfekt til både sushi-begyndere og sushi-fanatikere.

Nye Sushi-Toppings

Sushi toppings giver næsten ubegrænsede muligheder. Det er altid under udvikling. Mange restauranter og kokke udvikler altid nye typer sushi toppings, der passer til forskellige smagsprofiler og trækker nye mennesker til restauranterne. Mens traditionelle japanske kokke altid forbliver tæt på det mere traditionelle fiskeudfald, såsom laks og tun, prøver folk fra hele verden at udvikle sushi, så den passer til nye trends. Tag f.eks. California rullen. Dette blev oprettet for at passe til en nyere demografi af sushi-forbrugere, og nu er det en af de mest populære typer på markedet. Og vi tror (og ved!) At denne type evolution kun vil fortsætte.

Nu har du set et kig på nogle af sushimulighederne på bordet, du er måske nu ude efter nogle! Tvivl ikke, du er kommet til det rigtige sted, Maki Sushi tilbyder dig nogle af de bedste sushiretter i regionen. Vi tilbyder fantastiske priser og et stort udvalg af retter, der passer til alle paletter. Bestil din sushi i dag, så levere vi det lige til døren!