Hvad er forskellen mellem Temaki Sushi og andre maki?
Temaki Sushi er en slags Japansk ret, der håndformes til en kegleform med fisk, ris og andre ingredienser indpakket inde i tang.
I modsætning til Maki involverer Temaki ikke brugen af en makisu bambus rullematte til at skabe.
Det er en populær hjemme-version af sushi, da det ikke kræver nogen specielle værktøjer eller rullende teknikker at lave.
Maki er en slags sushi, der også bruger tang som en pakning til fisk, ris og andre ingredienser.
I stedet for at blive formet til en kegle formes den i en cylinder ved hjælp af en makisu bambus rullemåtte.
Maki bliver skåret i seks eller otte stykker og serveres derefter. I modsætning til temaki sushi kræves der en særlig rulleteknik og en særlig sushikniv.
Sådan tilberedes Temaki rullen
At forberede temaki sushi hjemme er lettere end du måske tror. Det er sjovt at lave, alene eller sammen med venner. Nedenfor er en simpel, tolv-trins disposition om, hvordan du forbereder din egen temaki sushi.
- Vask og tør hænderne grundigt. Det er vigtigt at have meget tørre hænder, så nori (tang) ikke bliver vådt under forberedelsen.
- Kog risen og lad den køle helt, du kan kigge på min trinvise vejledning her.
- Hak nori (tang) i store stykker med en kniv for at skære arket i halv længde.
- Vælg dine grøntsager og skær dem i lange, tynde stykker.
- Placer tanget (skinnende side op) i håndfladen.
- Fugt let den anden hånd med vand og læg et tyndt lag eller ris på den ene halvdel af tang
- Drys sesamfrø oven på risen. Dette er valgfrit, men hvis det er gjort, vil der tilføjes ekstra smag.
- Læg et stykke rå fisk i midten af risen
- Sæt et stykke grøntsag ved siden af fisken
- Klem Temaki’en, så den begynder at folde ind på sig selv
- Træk den ene ende ind og rul ind i en kegleform for at afslutte
- Serveres med syltet ingefær, wasabi og en side af sojasovs (til dipping)
Sådan spiser du Temaki Sushi
For traditionelle temaki sushi er den bedste måde at spise den på hånden, umiddelbart efter servering. Årsagen til dette er at holde nori frisk og sprød.
Det er ikke skåret i stykker, ligesom andre typer sushi. Derfor kan den ikke spises på en tallerken med spisepinde, da den er lige for stor.
Det er vigtigt ikke at overanbringe sojasovs, da dette vil gøre temaki sushi vådt og svær at spise.
I stedet for at hælde sojasovs over toppen er det bedst at dyppe temaki i sojaen og derefter spise den. Læs også: 6 fælles fejl at undgå, når du spiser Sushi
Det er for stort til at forbruge i en stor mundfuld, så det er bedst at “dyppe og bide” og gentage dette mønster, indtil hele Temaki er fuldstændig spist.
Tænk på at spise Temaki sushi på samme måde som du ville spise en taco. Hold det i hånden og tag bider, indtil det er helt konsumeret.
Overfør ikke sushi fra din hånd til din plade, da ingredienserne (som en taco) kan falde ud af den åbne ende og efterlade mere mad på din tallerken end i rullen.