Tips til at give din San Francisco Sushi Rulle bedre smag (Vegetar Edition)
Nu hvor du ved hvordan man laver en traditionel og vestlig stil San Francisco Sushi rulle, er der et par ting, du skal overveje for at forbedre smagen.
Hvis du vil lave en indvendig San Francisco-rulle, kan du blande ristede sesamfrø til krydret sushi ris for at tilføje en knasende tekstur til den.
Ingredienserne er ikke begrænset til laks og agurker. Du kan også bruge avocado, rød peber, blancherede gulerødder og så videre for at forbedre smagen.
San Francisco rullerne er ikke begrænset til wasabi, og du kan også tjene dem med syltet ingefær og grønne løg. Du kan også tjene med Sriracha sauce, hvis du ønsker at øge varmen.
Køb altid sushi-klar laks fra en betroet fiskehandler og lad den tøde helt ved at placere den uden for eller fremskynde optøningen ved at holde den under rindende vand.
Vegansk San Francisco Sushi opskrift ved hjælp af gulerod ‘laks
Hvis du tør at komme ud af din komfort zone og prøve noget nyt og anderledes, her er en vegansk San Francisco sushi rulle opskrift for dig. I denne opskrift har jeg brugt gulerod som et alternativ til laks til at lave et lækkert plantebaseret måltid.
Lad mig advare dig om, at denne opskrift tager 3 dage at gøre det, hvis du ønsker at nyde denne veganske San Francisco sushi opskrift, skal du starte forberedelserne 3 dage i forvejen.
Smagen du i sidste ende vil nyde er dog absolut ventetiden værd.
Hvad du skal bruge:
- Kogt og krydret sushi ris
- Nori ark
- 2 store mellemstore gulerødder
- 2 kopper groft havsalt
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk flydende røg
- 1 tsk eddike
- Kelp pulver
- Vegan flødeost
- 1 japansk / persisk agurk
Instruktioner
- Tilsæt en kop havsalt til en stor størrelse glasbageplade
- Vask gulerødderne og læg dem over saltet (med huden på). Tilsæt det resterende salt over toppen for at dække gulerødderne fuldstændigt og bage uden låg i 1,5 timer ved 190 grader.
- Når gulerne koges helt, sæt dem til side for at køle ned. Fjern ved afkøling saltet og brug en japansk kniv til at skære dem i ønskede stykker. Du kan trimme den ydre hud, hvis du foretrækker (ikke obligatorisk).
- Bland nu gulerødderne med olie, eddike og flydende røg. Sæt det inde i køleskabet i 3 dage for at absorbere marinade og ændre smagen. Drej imellem og tilføj mere olie, hvis det er nødvendigt.
- På den tredje dag laves sushi ris og krydder den med eddike, sukker og salt som nævnt her. Placer Nori på bordet og nori ark på den.
- Påfør et lag krydret sushi ris på Nori og bestil derefter strimler af agurk, vegansk flødeost og vegansk laks (smagsatt gulerod).
- Start rulning for at lave en kompakt rulle og skære i lige stykker. Server den veganske San Francisco sushi-rulle med syltet ingefær og sojasovs.
Hvad er forbindelsen mellem San Francisco sushi rulle og traditionelle Sushi
Sushi er den traditionelle japanske ret, der består af eddike sushi ris, veggies og fisk / skaldyr rullet i tang og skåret i stykker.
Da sushi ankom til Nordamerika i omkring 1980’erne, var flødeost og lox meget populære. Sushi kokke tog inspiration fra ingredienser anvendt i bagels for at fremme denne delikatesse i landet. Derfor blev flødeost indarbejdet i sushi-rundstykkerne.
Man kan sige, at San Francisco sushi er makizushi (maki ruller) lavet typisk fra røget laks, flødeost og agurk. Men andre ingredienser som avocado (min favorit), løg, sesam og skallion kan også bruges.
Hvor kommer Sushi rullen fra?
Nogle mennesker tror, at inspirationen til San Francisco ruller kom fra laks Homasakiise ruller lavet af sushi ris, fisk på indersiden og nori på ydersiden. Mange kalder også rullen en ‘Philadelphia rulle‘, pga. opskriften anvendte San Francisco-brand-cremecheesen.
Ardent fans af San Francisco sushi cremecheese hævder, at intet andet mærke kan smage så godt, når de bruges i denne japanske delikatesse. Desuden giver røget laks et godt alternativ til dem, der ikke kan lide smagen af rå fisk.