Mød den kølige fætter af Ramen: Tsukemen Nudler
Det japanske køkken har et par “hovedklassemad, der har tendens til at være fokus for mange retter. Ris og nudler bruges som regel til at overskue eller komplimentere mange retter. På grund af deres unikke evne til at påtage smag og tilføje en dejlig tekstur og fundament til saucer og bouillon. Ramen er måske den mest kendte noodle i køkkenet, men Tsukemen er en fremragende alternativ for dem, der elsker nudler.
Tsukemen nudler og dens popularitet
Tsukemen nudler blev populær i 1950’erne og antages at være blevet udviklet ud fra den japanske tradition for at spise soba nudler (boghvede nudler). Soba nudler kan spises varmt eller koldt. Traditionel ramen serveres varm, mens Tsukemen nudler serveres koldt. Tsukemen nudler serveres med en varm dyp sovs og betegnes almindeligvis “dipping nudler”. Denne tendens med kolde nudler i varm sovs blev opfundet af grundlæggeren af Taishoken. En af de allerførste ramen butikker i Japan. De kolde nudler er ikke kun nemmere og hurtigere at forbruge. Men når nudler køles i kort tid, bliver de seje, hvilket er foretrukket i den japanske kultur. “Al Dente” doneness (fast til bidden) er specielt forbeholdt de italienske nudler.
Tsukemen Nudler, som vi kender til i dag
Mens populariteten begyndte at stige i Japan gennem 1960’erne og 70’erne, var det ikke før meget senere, at Tsukemen nudler fik sin plads i den amerikanske kulinariske scene. Nu, hvor ramen har været stadigt mere populær i løbet af de sidste mange år, har Asiatiske restauranter i her i Danmark besluttet at introducere andre populære nudel-retter. Hvor Tsukemen er en af dem til at forkæle kunder der er på udkig efter den næste store mad-trend.
Er du også helt vild med ramen og andre Japanske nudel retter? Læs også Forskellige typer af Japansk Ramen, som du kan prøve eller Hvad er Yakisoba-nudler og hvordan er de forberedt?